Kõik, mis Young Fanatik postitas
-
316 m20b25 '87 - young fanatik
@extreme327 m50 kepsud on kergemad
-
yhesõnaga sellega pole teha miskit😂
-
-
Sai siin veidi uuritud ja puuritud, aga kepsudest asja ikkagi ei saa.Jäävad riiulisse seisma. Otsustasin oma eelarve ka veidi koomale tommata ja sai soetatud m50 kepsud ja m42 kolvid. Lisaks saabusid ka mustad päikesesirmid.Muus osas väga muutusi pole olnud, Eesti jõuan siis peaks ülevaatusel ära käima ja saab aastaksese muretult kulgeda. Ja vb natuke rumal kysimus ka, on kellelgi kogemusi LSD conversation kitiga( kaks metallplaati ja vedrud mis suruvad vastu väikseid hammakaid) ehk sai keegi aru mis mõtlesin. Kas see asi reaalselt miskit effekti ka annab? või on pigem kallis jura?
-
324DA '87 - krislinB
@Tanel_P meestel pole aega ennast pildistada, töö käib 24/7😀
-
@Max. m50b25 nv mootorile sobiksid need kepsud. Aga nh vaja ju ikka midagi kokku kompunnida, laiali lendab siis krimpsutad nina ja opid oma vigadest😀
-
@Max. hetkel lahkangi erinevaid võimalusi, kuidas kõige mõistlikum teha oleks, et see asi ka kestma jääks ja kepsud kapi servale tolmu koguma ei jääks
-
@Ats kolb ise on 4 mm madalam
-
tuhlasin veidi oma tarkusesahvris, ja selgus asi: m20 nel on kolvi CH 34.09 mm ja m44 30.4 mm ehk m44 kolb ise juba madalam, sellega saaks yleliigse 4 mm maha, ja vajadusel veel maha treida ning tihendi paksusega mängida. Eesmärk oleks jatta 140 mm kepsud, kes viitsib see voib kaasa mõelda😀
-
Jäävad siis kepsud hetkel riiulisse, m51d25 omad pidid tapselt sisse sobima. Peab vist nende poole prg vaatama, hiljem ehk votab mone m50b25 ka ligi. Kui just keegi omale neid kepse ei taha. Kas ka m57d30 tehnika sisse sobib? netiavarustest pole hetkel midagi veel leidnud
-
yhesonaga igatepidi peees🙄....
-
kepse endam tagasi ei taheta võtta, ja myymisega laheks ka ei tea kui kaua aega. Pean uurima kuidas see m20b20 vänt vastu peaks, tal vändatõus 4 mm väiksem kui b25 l
-
140mm kepsuga ytleb mu loogika, et kolb peaks sis 5 mm kõrgemale tõusma ja ASS ist tuleb siis -5 mm. ehk ei lahe nii alla enam. või olen ma millegist vaga valesti aru saanud
-
@Tom90 miks nii? hetkel on mul strokeri poole tüürimas, 5 mm pikem kolvikäik on juba paris palju turbokale.
-
Nonii. Selgus tõsiasi, et sepiskepsud on valed... 140 mm. Nyyd kysimus kas m20b20 vända kael ja kepsu kaela mõõdud on samad? b25 on vända tõus 75mm aga b20 l 71 mm. kui nyyd see väntvõll istuks 1:1 le siis saaksin asjad enamvähem taas joonde.
-
@Max. ei saanud päris täpselt aru mis sa mõtled
-
Nii tykk aega on vaikus olnud, ega eriti midagi muutunud pole kah. Sai soetatud sepis kepsud ja progeaju. Sõber pakkus hea hinnaga KMS mp25 aju, osaliselt on juhtmestik ka valmis( süüyesysteem vaja kylge pookida veel, arvatavasti teen waste sparki peale) Niipalju kui ma uurisin, sis seda aju pole just väga palju kasutusel,ega ma ise ka paris tapselt pole veel aru saanud sellest, olin põhjaliku töö ms i kohta teinud. Kuna KMS il puudub sisseehitatud Map andur siis tuleb see eraldi monteerida, aga yllatus oli oi kui suur kui huurisin hindasid. Origin Kms Map andur maksab 140 eur😌mis on sisuliselt 1/3 aju hinnast. Tahakski teada kas sellele kannatab ka mõnda muud Map andurit kylge sokutada, nt VAG v BMW orig andurit. Orig Kms map anduril 3 väljundit, seega ei tohiks see süsteem väga spetsiifiline olla. Lähiajal on plaanis ära tellida pihustid ja kepsu ning kaase poldid. Mootori tihendi komolekt ootab ka oma järjekorda.
-
@extreme327 no ju siis peab ikka kusagilt mustalt minema😀 hetkel plaanis jaanuaris yv veel legaalselt teha, siis saab aastakese turbokaga paugutada, edasi vaatab mis saab😀 Haige riik ikka see EV
-
Kuidas on keegi lahendanud turboka yv probleemi? Neid turbokaid siin ikka jagub? Kõik teevad mustalt? Vaatasin veidi mnt lehte ja hakkasin motlema. Nimelt on mootori vahetusega lubatud võimsuse, kubatuuri ja kaalu kasv vastavalt 30,20 ja 10℅. Sisuliselt saan ma oma autole paigaldada kuni 163 kw mootori ja töömahuks 3.0(v8 bemmi oma nt) Lisaks on kirjas, et omavoliline sisse- ja väljalaske systeemi ymberehitamine on keelatud. Rõhk sonal omavoliliselt, sellest ma järeldan et kui arki- ga see nt kooskõlastada ja vormistada ymberehitus siis peaks olema ju legaalne see? Mis on minu idee- teha turbokaks, panna ca 0.5 bar rõhku puhuma ja minna dyno stendi, panna mingi algelise seadega 160 kw, teha sellest väljatrykk vmisiganes. minna arki tehnoosakonda näidata neile neid pabereid ja saada turbo kohta ymberehitus? Väga utoopiline? v siiski reaalne.
-
@Max. tänud. uurin järgi
-
@kurikristjan kõik sõltubki mis seisukorras mootor on, kui silindrid ja kolvid korralikud siis tuleb hoonimine plus uued rongad, kui aga ovaalsed ja loksud sees juba, siis pean rem moodus kolvid otsima( mida ma siiamaani ei ole suutnud leida,vb m50 kolvid sis ehk?) kaasel lasen loigata 30+45° (oli vist nii) klapipesad. klapid puhtaks, kaase labipesu, lihv, nookurite seisukord yle vaadata ja sääretihendid uued. Hetkel mootor käib yhtlaselt(v.a kylmalt siis jätab vahele ja raputab) ei suitse, kõrvalisi helisid ka pole. Vedelikke ei tarbi, v.a 98😀
-
@extreme327 eks kui laiali kisun moto siis saab teada mis seisus õlipump on, aga sedagi hea teada, et tuleb ilusasti toime selle agregatuuri ära toitmisega. Aga seni on rindel muutusteta, auto ootab kodus kuni jälle tal midagi tehtaks, aga ise hetkel tööl ja asi venib. Kuu lõpus plaanis tellida saaled ja muud tihendid, järgmine kuu arvatavasti aju ja cooleri ning pihusti systeem.
-
@Max. ausaltöeldes pole mootori silindri surveid yle mõõtnud, kui peakski olema blokk kulunud, siis tuleks muretseda uued kolvid. Hetkel jäävad originaalid plaani, täpsemalt saab siis teada kui moto laiali kisun. Minekut tal naq ikka on, kuigi teise käiguga enam kerima väga ei võta.😀
-
@GTA orig kolbe ma pole ka suutnud leida, aga sepis kolvid hakkavad alates 1300 eur. @extreme327 eks kindlasti tulevad arp kaane ja kepsu poldid, kaas tehakse ka ilusasti ära, sealt ei plaani kokku hoida. Ma polegi hetkel sru saanud kui palju tuleb neid kolbe siis modida? Kui panna paksem tihend siis peaks ju koik enamvähem olema. Kepsud on m50 kone omad(sepis) aga mõõdud on täpselt samad.saaled ja muu pudru tuleb ka uus kindlasti, bloki seisukorda hetkel ei tea kas ja kui palju on vaja seda lihvida/hoonida sest tahaks talvel sellega veidi sõita. Hetke plaan on koik vajalikud ära tellida/ osta. ja jaan veebr moto pulkadeks ja tegemiseks. Mis õlipumpa sa kasutada soovitaksid? ise olen mõelnud et turbo jaoks eraldi elektriline pump osta ja lisa avaus karterisse.Ma ei tea kas orig punp suudab ära toita turbot, õliradika ja mootori?
-
@Margo vasktihend ja sepiskolvid laideti mul maha jah, ise hakkasin ka mõtlema et krt ei hakka ju 800 hp votma sellest mootorist. Netiavarustest olen uurinud et 450 hp on täiesti reaalsne sellele mootorile, ja suhteliselt ohutu ka. Surveastme valiku teen täpse siis , kui saan teada kui palju mul kaanelt maha lihvitakse. Prg seisuga arvutasin ,et kaas jaaks sama paks, siis 8.8 lt 8.5 le saamiseks on vaja 0.38 mm paksemat tihendit.