Hüppa postitusse

Marko S

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Marko S postitas

1. @Priitv01 - petukaup oli see pilt. Aga ei, läheb aega enne, kui kokku saab hakata laduma.
  2. Oh jummel, kui kaua ma siia teemasse pole midagi kirjutanud. Kahjuks pole jõunud autost üldse mõeldagi. Kogu protsessi lükkas edasi oma kodu soetamine ning selle ülesse vuntsimine. Ühesõnaga, tohutult palju muid ning tähtsamaid tegevusi, kui auto. Aga projekti algusest saadik on olnud nö "pain in the ass" see garaaz, mida kasutasin. Polnud võimalik seal käia nii nagu mul vaja ning see ka natukene kahandas motivatsiooni. Alates reedest on siis pillil uus katusealune ning plaan hakata uuesti asjadega tegelema. Tahaks juba sõita. 🙂 Reedel sai ära lohistatud auto ning viidud turvalisse kohta. Proovin need kohutavad jõulud üle elada, siis saaks uuel aastal ning uue hooga tegelema hakata. Nagu alati, sõber aitab transpordiga. Sedasi ta minust sinna hetkel maha jäi. Panin ilusti teki peale, et vaesekesel külm ei hakkaks. Ja siis järgmisel päeval ehk siis laupäeval tassisin kogu ülejäänud träni sinna. Pani ennastki imestama, kui kuradi palju ühes väikeses autos võib asju olla. 🙄 Ülesse tuleb panna riiulid uuesti, et saaks oma sodi kõik ära sorteeritud ja paika panna. Hetkel kõik ligadi-logadi laiali mööda seina ääri. Mulle meeldib, kui on garaazis kõik asjad omal kohal. Head pühapäeva jätku!
  3. See teema püsib sama vaiksena, kui mina öösel magades. Ei piiksugi, kuid ehk on lootust juuni kuu jooksul taas algust teha ning hakata uuesti projektiga tegelema. Tegelikult pisitasa olen tegelenud, kuid see hõlmab erinevatel saitidel silma peal hoidmist. Algusest peale oli mõte, et on soov soetada autosse originaal sportistmed. Polnud nendel Recaro istmetel ka midagi viga, kuid millegi pärast hing ihaldas sportistmeid. Peale pikka otsimist ning läbirääkimisi, suutsin endale koju tarida sellised asjad ning andsin oma vanad Recarod vastu + siis pisikene kompensatsioon. 😜 Mustri poolest täpselt samasuguse riidega nagu tagaiste ja uksepolstrid. Vedas! 😀 Antud istmed peaks olema siis @eix22 taastatud ja nurisemist ei tohiks olla.
  4. Töökaaslane aitas siis mul ära keevitada coiloverid. Nagu eelnevalt mainitud, aga igaks petteks mainin veel, et kasutasin 45mm püstakuid 51mm asemel. No et säästa vähe liikuvaid asju. Äkki kellelgi vaja ja siis ma hakin neid siin ketaslõikuriga. Püstakule alla otsa jätsin siis 50mm jupi, kuhu peale läks siis valmis treitud puks ning selle otsa coili hülss. Viskasin näpuotsaga veidi värvi ka selga, jääb viisakam.
  5. Hommikust! Vanainimene ja und ei ole, siis on vaja foorumis ringi kolistada. Aga eile õhtul sai natukene tegeletud asjadega. Panen ühe pisikese fototõestuse sellest. Jätkub hiljem....
  6. Ilmselgelt püstakuga koos lihtsam ja mugavam kogu installatsiooni korda saata. Kas ülemisel pildil on ainult padjad/püstakud või on ka kogu juhimissüsteem kaasas ? Alumisel pildil on poola komplektid, mida ka kiidetakse. Oma hinna ja kvaliteedi suhtelt pidid olema päris okei asjad. Seal ainult nikerdamist, et kogu esimene ots püstakuga ühendada. Need on siin muidugi odavama otsa tooted. Näiteks Airliftperformance, Bagriders on juba premium tootja. Hinnaklass muidugi 4k ja edasi, kui tahta korralikku ja head asja.
  7. Kogu see kohutav jõulujama selleks korraks seljataga, saab hakata taas autoga tegelema. Kuna jõulumehel oli kiire, siis minu pakk hilines ka pisut. Homme/ülehomme pääsen loodetavasti keevitaja jutule, saab need kokku ka suristatud. Siis on kõik esisilla kokkupanekuks valmis, peaaegu. Paar pudinat puudu, aga need peaks jõudma ka lähima paari päeva jooksul. Aitäh Stance.ee
  8. Kuna ikkagi jõudsin sinna maale, et ette läheb coilover, siis jäävad mõningad varuosad üle ning otsivad endale uut kodu. *OEM ülemised tutikad vedrutaldrikud 30.- euri paar. *OEM vedrutaldrikute kummirõngad, originaalid 18.- euri paar. *FEBI välimised rooliotsad 22.- euri paar. *MEYLE HD õõtsa tagumised puksid 20.- paar. *SACHS amordi ülemised tugilaagrid 45.- paar. *OEM kasutatud ülemised vedrutaldrikud koos kummirõngastega 20.- paar. Tallinnas käest kätte. Mujale ostja kulul postiga.
  9. Täna lasin sillatalale teise kihi peale ning jätsin kuivama. Poriplekkidel parandasin Picasso tehtud värvivead ning õõtsad said ka teise kihi. Hommikul käin kontrollin üle oma kvaliteedi.
  10. Ei tea, kas siis on hirmus kokkuhoid või mitte? Eile võtsin paar purki epokrunti, natukene värvi ja tõmbasin paar kihti peale. Visuaalselt jäid täitsa ilusad. Ja ega seal auto all see visuaalne pool ongi tähtis. Ilus ju vaadata, kui kõik asjad on puhtad ja värvitud. Oli endal laos riiulil vedelemas klokkerholmi poriplekid. Originaalidega kõrvutasin, täitsa sarnased. Ainukene oligi, et üks oli must teine haljas plekk. Mõlemile epokrunt selga ja mustaks. Krunt kuivas kiiresti, kuid teine värv tahab 24 tundi kuivamist. Lähen teen teise tiiru peale õhtul. Sillatalale viskasin ka veits värvi peale. Ning õõtsad. Loodetavasti saan järgmine nädal äkki sarniirid tagasi pressida ja varsti hakata kokku laduma esisilda. 👊
  11. @Leks, prinditud kapsel on viimane õlekõrs, kui muud enam ei leia. Aga hetkel panustan ikkagi originaalide leidmisele.
  12. Eile siis sain oma sillaosad liivapritsist kätte. Kõiki poleks mõtet olnud saata, aga kui juba, siis juba kõik. Peale pritsi vähemasti näeb, mis rooste metalliga teinud on. Osad asjad on küsimust tekitavas seisukorras. Näiteks esimese stabilisaatori plekid. Algselt tundus nagu enamsvähems, aga peale pritsi ma enam seda meelt ei ole. 😁 Aga ma olin piisavalt tark, et ma tellisin need uued endale juba riiulile aega ootama. Poriplekid tundusid ka algselt päris taastatavad. Peale puhastamist teevad aga minu silmale haiget. Ketta poole jääv pind on täitsa enamvähem, mitte midagi hullu. Tagumine pool aga ühel juba läbi ussitanud ja minu süda neid sinna tagasi ei luba panna. Nüüd olen aga dilemma ees. Kas osta b-osa, mis maksab 20 euri või siis vaadata originaali poole ja maksta 55.- tükist? 🙄 Siin siis kogu kompott. Vedrud, ülemised vedrutaldrikud lähevad müüki, kui kellelgi vaja on ? Eks ma teen varsti müügiteema ka, kuna on mõned asjad üle jäänud. Sest sai ikkagi otsustatud coiloverite kasuks ning ära tellitud. Millal jõuavad ? Ma loodan, et enne jõule saan kätte. Lõpetuseks, et jäi silma kuulutus, kus pakuti 15" BBS velgi. Ma pikalt ei mõelnud ning tõin need endale koju ära. Nüüd neid 7tk ootamas taastamist. Pean veel leidma kapslid. Lõustaraamatust leidsin mingi välismaalase, kes pakub kapsleid. Mõtlen natukene, kas tasub või ootan, äkki veab, et kellelgi vedeleb üle neid.
  13. Mis mõõdus tikke Sa kkk jaoks kasutasid ? Ma võtsin originaal tikud, aga see 6x35mm nagu jääb lühikeseks. Tikk peaks ju põhja välja minema või jääb poolde vinna, et saaks mutri peale keerata ?
  14. Palju sisselaske puhastamine maksab?
  15. Pisut lähemale sellele, et saab 45mm püstaku otsa coiloverid istutada. Tänud lähevad @Max. vihje ja soovituse eest. Välismõõt 51mm ja sise 45mm. Nüüd olen taas vanakooli meeste silmis heal kohal, sest ei läinud 51mm püstakuid lõhkuma, vaid saan neljakümneviiesed ära kasutada.
  16. Selge. Igaks petteks pidin ikka küsima, mine tea.
  17. Ma olen nüüd pisut hädas. Panin plaani, et tellin ära piduritorud, kuid seal tootekoode nüüd kaks erinevat. Mis nende erinevus on peale selle, et üks on "japan version" ? NR4 puhul on pikkuse erinevus 310mm vs 360mm, kuid nr viie puhul pole mingit infot. Ei tahaks valesid asju tellida. 🙄
  18. @Tiit, ma olen vaadanud ja mõelnud, aga kuna mul tänaseks päevaks see projekt nagunii läinud oodatust kallimaks, siis see õhkvedrustus jääb tulevikku ehk.
  19. Ei, rajale ma kindlasti ei plaani minna. Pigem päikeselise pühapäeva sõiduk. Aga ma räägin ühe tuttava treialiga, treib need puksid valmis. Ühed 51mm püstakud taaskord siis päästetud.
  20. @Margo, ma usun, et ma saan hakkama ilma 51mm püstakute lõhkumiseta ning võidan taaskord foorumi vanade kalade poolehoiu, kui ratsionaalselt mõtlev bmw omanik. 😁
  21. Nüüd sain pihta. See variant on ka hea. Pole vaja 51mm püstakuid hakata lõhkuma.
  22. @Max. - D2 coilid 51 püstakule. Aga rahunege, pukside kasutamisega said ühed päästetud ning kasutust leidsid 45 püstakud. Riiulis on ootel ka kogu veermiku pukside ring, aga see hooaeg ei viitsinud veel värskendust teha. - Mis moodi selle puksidega lahendasid, kui tohib küsida ?
  23. Et teema unustusse ei vajuks, siis natukene uuendusi. Kolmapäeva õhtul sai siis püstakutest laagrid eemaldatud ning õõtsadest välja pressitud sarniirid. Täna saatsin siis sillaosad liivapritsi ära. Saavad uuema ja värskema välimuse. Ning tulevikus ka uued varuosad lähevad külge. Halvaks üllatuse osaliseks sain ka. Püstakud ikkagi 45mm, mitte 51mm. Tuleb hakata siis 51mm püstakuid otsima. Plaanis on siiski mingi hetk coiloverid panna, välja ka vaadatud. Ega variante on ainult pakkumisel kaks. Kas D2 või siis BC Racing. Muidugi varuosad võtsin selle mõttega, et ma panen tavavedrustuse. Ega ma tellides ju ei mõelnud päris täpselt, mida ma teen. Õnneks on rullimehi piisavalt, saan need maha parseldada vajadusel. Ehk siis uued ülemised tugilaagrid (sachs), uued rattalaagrid (skf), sarniirid (meyle hd), esimesed stabilisaatori kondid (lemförder), rooliotste kaitsekummid(meyle), õõtsa tagumised puksid (meyle hd) ning sisemised/välimised rooliotsad (febi/lemförder). Ülemised amorditaldrikud ning kummid vedru alla. Paar puudu jäänud tikku kkk jaoks, mõned seibid ja poldid. Paar kummirõngast, esimesed stabilisaatorivarda kinnitused ning lae eemaldamisel katki läinud salongivalgusti pesad.
  24. Kui kasutatud asju ei leia, siis saan uue ja originaaliga aidata.
  25. Okserõngad. 😁

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.