Kõik, mis MarkusV postitas
-
E30 müügihinna ja väärtuse arutelu
Kuna seitsme aastane võitlus minu praeguse e30-ga hakkab lõppema minu kaotusega, siis hakkasin vaatama, mida huvitavat ka müüa on. Eelkõige vaatasin e46-tesid, sest auto ei ole selline asi, mille peale ma väga palju raha tahaks raisata. Peale mitme tunnist uurimist jõudsin siiski järeldusele, et mulle meeldib e30 rohkem. Odavaid e30neid ma ei vaadanud, sest need on kindlasti hullemas seisukorras kui mu enda oma. Enda masinal ma tean, mis on tehtud, mis tegemata ja tee äärde olen jäänud sellega vaid korra, seda ka ebapädeva remondimehe süü tõttu. Minu rulli peamine probleem seisneb kere mädanemises, mootor võiks ka võimsam olla ja lisasid võiks rohkem olla. Täpselt selline masin, mis mulle meeldib on ka hetkel müügis. Nüüd ma pean tõsiselt mõtlema, et kumb on rahaliselt mõttekam, kas enda oma edasi nokkida või osta juba see, mille poole ma püüdlen. Tundub, et valmis produkt osta on odavam. Ainus asi, milles ma kahtlen on see, et müüjad kirjutavad, mida kõike nad on autol remontinud ja teinud ja nagu sellest on see kõrge hind tingitud. Mina olen ka seitsme aastaga üht-teist autol vahetanud aga ei saa nüüd küsida raha selle jupi eest, mis 6 aastat on auto all tööd teinud. 4000€+ eest tahaks mina saada sellises konditsioonis masinat, millega kulged rahulikult aastaid enne kui midagi tõsisemat peab remontima hakkama. Kui masina olukord on tõesti selline, siis mina oleks valmis ka selle raha välja käima.
-
Head muusikat autosse :)
Siin arutleti eesti trummi ja bassi üle ja mulle meenus Ninja ja Dzheimzi muusika, mida kunagi ammu ammu sai kuulatud, vahet pidamata, (pole minu lemmik lugu sellelt albumilt aga rohkem youtubest ei leia): Ja kui arvestada, et sama aja trummi ja bassi kuningad tegid sellist saundi: Selle aja kohta oli küll tasemel kraam.
-
Lobamokkade rubriik
Eestis on turvakaamera täiesti mõttetu asi. Minu isal oli suvila kõrval asuva maja omanikuga käsil kohtuvaidlus, mida ta ilmselgelt oli võitmas. Naaber ähvardas teda maha lüüa, maja ära lõhkuda jne. Tema siis paigaldas suvilasse turvakaamerad. Mõne aja pärast tuligi keegi maja lõhkuma, lõhkus ka kaameraid, aknaliiste, välisukse jne. Ma ütlen keegi, sest politsei ei suutnud väga hea kaamerapildi järgi tuvastada, kes see oli, sest inimesel oli nokamüts peas. Pigem olid nad valmis mu isale süüdistuse esitama privaatsuse rikkumises kuni nägid, et videovalve kleeps siiski oli maja küljes. Kui seda ei oleks olnud oleks ta karistada saanud. Kohtuvaidlus sai läbi ja naaber sai teada, et peab hakkama kõvasti eurosid tuulutama minu isa kasuks. Sellele ta reageeris nii, et lõhkus mu isa auto esiklaasi andis mu isale kolakat ja helistas politseisse, et talle sõideti otsa. Politseile peksmise juhtum ei tundunud hoopiski nii oluline kui väidetav otsasõit, mida uuriti väga tõsiselt. Kaldusin veidi teemast kõrvale aga tundub, et seadused on tehtud nii, et pätte ja kaake kaitsta (vanglate eelarve läheks vist lõhki kui peaks mõned veel istuma panema). Kui saate kameravaateväljas mingi sigadusega hakkama ja juhuslikult te oma passi ei näidanud kaamerasse siis ärge muretsege, keegi ei saa teid kätte. Ja juhul kui ka näitasite isikut tõendavat dokumenti kaamerasse siis otsige üles videovalve kleeps, tõmmake see maha ja seadus ütleb, et teid ei olnud õigus filmida ja salvestist ei tohi teie vastu kasutada.
-
Lambda tööpõhimõttest
Küsiks siia targa jutu järele ühe lolli küsimuse: Huvitab kangesti, mis minu auto lambda toimetab. Mul on olemas ostsilloskoop, suudab kuvada 1 us kuni 5 s pikkusi signaale amplituudiga 0,5 mV kuni 20V. Kas ma sellega saan kuskilt ilma juhtmeid lõhkumata lambda signaali kätte, näiteks diagnostika pistikust?
-
Lobamokkade rubriik
Subwoofri kasti mõõdud mõjutavad ka seda kuidas woofer mängib, kui madalale jne. Otsi oma supaka kohta manual ja enamasti on seal olemas, et mitme liitrine peaks kinnine kast olema. Kui pikk/lai/kõrge see kast on ei ole eriti tähtis, litraaz on oluline.
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=4&t=124229&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Keegi sellest autost oskab midagi rääkida?
-
2012 KALENDER
Ma ei tea, kas on teostatav aga minu meelest võiks see lilla raam, kus on kuu nimi ja nädalate numbrid laieneda ka paremale poole kuupäevi, et oleks sümmeetriline. Võib-olla on asi selles, et need lihtsalt mingid eelvaate .jpg-d aga nende piltide peal on mingi teema kuupäevade ruudustikuga, osad jooned hallid, osad mustad jne. Ümber terve lehe (kalender ja pilt) võiks olla mingi joon, mis seoks asja tervikuks. Praegu on kuupävade ümber hall joon, kalendri alumise osa ümber must joon ja pildi ümber pole midagi, vähemalt nii tundub nende piltide pealt. See on rohkem tähenärimine, oleksin rahul tegelikult ka praeguse variandiga.
-
Lobamokkade rubriik
Kas enam oma algatatud teema pealkirja muuta ei saa?
-
M20B20
Mõõta saad ainult siis kui juhet küljes ei ole. Mingit pinget seal ei ole. Aga muidu jutt õige, pidasin silmas ainult antud juhtumit.
-
M20B20
Mul põhjustas kunagi tühikäigu kõrgeid pöördeid nö. gaasipedaaliasendi andur, asub segusiibri all, väike plastjunn, kolme klemmiga pistik läheb külge. Andur oli jäänud kinni täis gaasi asendisse ja auto arvas, et sõit käib kogu aeg gaas põhjas. Andurit saab kontrollida multimeetriga klemmide vahel takistust mõõtes. Kui pedaal täitsa üleval siis peab olema esimese ja keskmise klemmi vahel takistus 0 ohmi, kui avada segusiibrit paar milli, peab takistus minema lõpmatult suureks. Kui pedaal üle 50% alla vajutatud peab olema keskmise ja kolmanda klemmi vahel takistus 0 ohmi. Kui segusiiber kinni lasta peab takistus minema lõpmatult suureks. Võib-olla mäletan klemmide järjestust valesti aga saad mõttest aru. Mõõtmiste tegemiseks ei pea mootor töötama. Ei tea, kas ta neid ülejäänud sümtomeid põhjustab aga kindluse mõttes võid kontrollida.
-
Head muusikat autosse :)
Vanade inimeste trummi ja bassi ka natuke: Polska 2nd rate albumi preview. 1:10 peal hakkab lemmik lugu.
-
320i '88 - Markus
Panin siinsamas foorumis müüki ja läks nagu soe sai. Paari päevaga oli kaup koos ja rändas kuhugi Sauele kui õieti mäletan.
-
320i '88 - Markus
Teeks siis lõpuks ka enda auto kohta teema siia. Autoks on delfiinisinine (ARK-i arvates hall) sedaan e30. Esmaregistreerimine passi järgi 01.01.1988. Registreerimine Eestis 23.07.1997. Minu käes on auto 2006 aasta algusest, enne seda tean Eestis nelja omanikku. Teekski siin väikse lühikokkuvõtte auto eluloost, niipalju, kui mina seda tean. Eelmine omanik oli üks minu sõber, enne seda oli omanik romu.ee ja enne seda üks teine sõber ja tema ostis auto Tartust ühe kuti käest, kes väitis, et tõi selle otse Saksast. Sel ajal oli väliselt masin väga ilus. Olin ka ise juures, kui autot Tartust toomas käidi. Müüjal oli jutt väga libe ja meie äsja keskkooli lõpetanud poisid kuulasime suu ammuli kui vägevad sport amordid on autol all, paigaldatud M3-e roolilatt, sportsummutist rääkimata. Tegelikkuses muidugi osutusid need sportjupid lihtsalt originaaljuppideks, mis olid omadega läbi juba. Teine tore jutt oli, et Tartus on niipalju autovargaid, et tagauste kesklukk tuli lahti ühendada ja tagumisi uksi sõidu ajal lukus hoida, muidu keegi hüppab foori taga seistes autosse ja käsib relva ähvardusel kõrvalisse kohta sõita ning auto ära anda ja tagumiste akende trossid on lahti ühendatud, et klaaside langetamine ja tõstmine toonkilet ära ei rikuks. Hiljem muidugi selgus, et ustes kesklukumootoreid ei olnudki ja klaase hoidsid üleval puupulgad. Peale seda oli auto mu sõbra käes, kes jõudu mööda vähendas seda Tartu sportjupi osakaalu autos ja sai selle ka tehniliselt päris heasse konditsiooni ja sõitis sellega 2005nda aasta oktoobrini, kuni kohtus Tallinna kesklinnas Honda Civicuga. Kindlustus pidas auto väärtust (tol hetkel loeti selleks 19000 krooni) väiksemaks kui oleks olnud remondiarve ja mu sõber ei olnud eriti huvitatud ka selle auto remondist, tema oli oma silma juba Audi peale pannud, seetõttu rändas auto romu.ee parklasse. Sellest on ka mõned fotod alles jäänud: Romu.ee üritas seda autot oksjonil maha müüa ja oksjon oli olnud päris aktiivne, hind kerkis lõpuks 10000-ni, üks mu sõpradest oli teinud 8000 kroonise pakkumise. Aga kuna võitja ja temast järgmine ehk 9000 krooni pakkuja loobusid oma pakkumistest siis jõudis see auto mu tutvusringkonda tagasi. Auto klopsiti üles ja 2006nda aasta alguses jõudis see minu kätte. Esimesed pildid olen teinud 2008 aasta suvel. Selleks ajaks oli roosteuss juba korralikult tööle hakanud: Oli selge, et keretööd tuleb varsti ette võtta. Esiotsa lammutamisel selgus tõsiasi, et roostes plekkide all oli olukord veel hullem. Seega tuli osta üks facelift e30 varuosadeks, sealt sain vajalikud jupid, et esiots saada selliseks nagu ta peab olema nii nendest kohtadest, mis on väljast näha kui ka nendest kohtadest, mis ei ole nähtaval. Keretööd lõpetamisel: Ja praegu näeb välja selline: Sisu on kogu aeg olnud umbes selline: Räbaldunud juhiiste on ka muidugi olemas aga pildi tegemise ajal ei olnud seda sees ja juurde on tekkinud rooli alune kate. Peale keretöid sai hakatud tegelema mootoriga kuna tühikäik oli lonkav. Vahetatud sai palju osi, osad ostetud täitsa uued, osad asendatud kasutatutega, mis eelmise auto peal töötasid. Vahetatud said: mõned lõdvikud, õhulugeja, tühikäigumootor, gaasipedaaliasendiandur, küünlad, küünlajuhtmed, jagaja kaas, jagaja rootor ja aju. Peale seda olukord praktiliselt ei muutunud, peale jagajakaane vahetust veidi nagu läks paremaks aga mitte palju. Veidi peale seda panin tähele, et kuidagi palju valget tuleb summutist ja lasin plokikaant kontrollida, kaan oli mõraga. Siit foorumist sain teise plokikaane ja lasin selle paigaldada. Muidugi said vahetatud kõikvõimalikud tihendid, mis vaja ja peale sai uus veepump. Aga peale remonti läks olukord nagu veel hullemaks, hakkas juhtuma, et soojast peast ei läinud mootor enam üldse käima, sõidu ajal käisid mingid anomaaliad - nõkutamised jne. Ülevaatusel selgus, et CO oli 5, kuna autol passis katalüsaatorit ei ole siis maksimum oleks olnud 3,5. Õhulugeja juures kruvi keerates sai selle numbri 3e peale. Kuna mõistus peale ei hakanud ja kohalikke remondimehi enam kallale hea meelega ei lase, siis leidsin siit foorumist müügilt samasuguse mootori. Müüja oli nõus ka selle mootori mu autole ise paigaldama, kuna ma ise seda ei jaga ja puuduvad ka vahendid selleks. Mootoriga muidugi oli veidi kino aga praeguseks on asi võrreldes mu eelmise mootoriga võrreldes väga hea. "Uus" mootor krigises ja tühikäigupöörded olid kõrged - 1200-1500 rpm. Eelmiise auto peal töötas mootor palju paremini. 1200-1500 pööret tühikäigul on kuuldavasti tüüpiline gaasipedaalianduri probleem, sai see paika reguleeritud ja pöörded langesid. Esialgu liiga madalale aga veidi aega sõites tõusid õigesse vahemikku. Kriginat tegi mootori eest üks rihmaratas, millel olid poldid huvitaval kombel puudu ja seetõttu ta logises ja krigises. See probleem sai ka kiirelt lahendatud ja nüüd on asi päris hea. Niipalju siis auto minevikust, paljud arvavad kindlasti et liiga palju. Plaanid tulevikuks ei sisalda turbotamisi ega muid selliseid asju vaid tahaks lihtsalt hoida autot nii, et ta läheb aja jooksul mitte kehvemaks vaid paremaks.