Eestis on turvakaamera täiesti mõttetu asi. Minu isal oli suvila kõrval asuva maja omanikuga käsil kohtuvaidlus, mida ta ilmselgelt oli võitmas. Naaber ähvardas teda maha lüüa, maja ära lõhkuda jne. Tema siis paigaldas suvilasse turvakaamerad. Mõne aja pärast tuligi keegi maja lõhkuma, lõhkus ka kaameraid, aknaliiste, välisukse jne. Ma ütlen keegi, sest politsei ei suutnud väga hea kaamerapildi järgi tuvastada, kes see oli, sest inimesel oli nokamüts peas. Pigem olid nad valmis mu isale süüdistuse esitama privaatsuse rikkumises kuni nägid, et videovalve kleeps siiski oli maja küljes. Kui seda ei oleks olnud oleks ta karistada saanud. Kohtuvaidlus sai läbi ja naaber sai teada, et peab hakkama kõvasti eurosid tuulutama minu isa kasuks. Sellele ta reageeris nii, et lõhkus mu isa auto esiklaasi andis mu isale kolakat ja helistas politseisse, et talle sõideti otsa. Politseile peksmise juhtum ei tundunud hoopiski nii oluline kui väidetav otsasõit, mida uuriti väga tõsiselt. Kaldusin veidi teemast kõrvale aga tundub, et seadused on tehtud nii, et pätte ja kaake kaitsta (vanglate eelarve läheks vist lõhki kui peaks mõned veel istuma panema). Kui saate kameravaateväljas mingi sigadusega hakkama ja juhuslikult te oma passi ei näidanud kaamerasse siis ärge muretsege, keegi ei saa teid kätte. Ja juhul kui ka näitasite isikut tõendavat dokumenti kaamerasse siis otsige üles videovalve kleeps, tõmmake see maha ja seadus ütleb, et teid ei olnud õigus filmida ja salvestist ei tohi teie vastu kasutada.