Hüppa postitusse

Marko S

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Marko S postitas

1. Siis, kui sai endale auto soetatud mõtlesin, et mis see siis ära ei ole ? Juppe saab ju kilohinnaga ning käi muudkui osta ja pane külge. Suuremas pildis on ikka asi päris teisest puust. Mida aeg edasi, seda kallimaks mingid asjad lähevad. Teatud varuosade puhul pead leppima krõbeda hinna ja originaaliga või siis jätad külge vana ning aega näinud jupi ning loodad, et töötab ja jääb tööle. Mina siiski ehitan autot endale ja enda jaoks. Ning ma tahan, et oleks hästi ja korralikult tehtud ning käidud üle kõik sõlmed, mis vajavad üle käimist. Sellise aparatuuri hind ei lange iial. Tänaseks päevaks on siis vahetatud ja kokku soetatud varuosade hulk päris muljetavaldav minu jaoks. Mul on kõik täpselt sendipealt teada, kui palju olen ma selle pilli ehitamiseks kulutanud raha. Aega ma kirja ei pane, sellel pole pointi. Aga neid tunde tuleb ja mitte vähe. 🙄 Ja see nimekiri, mida veel juurde vaja, pole ka teab mis lühikene. Aga eks ma tasapisi, vastavalt rahakoti paksusele. MOOTOR: Veepump - SKF Generaatori rihm - CONTINENTAL Rootor - BERU Mootoriõli - TOTAL 0W30 Küünlad 6tk - BOSCH Jagajakaas - BERU Küünlajuhtmed - BOSCH Õlifilter - HENGST Hammasrihm - BOSCH Karteritihend - ELRING Väntvõlli tagumine simmerling - ELRING Tagumise kaane metalltihend - OEM Plokikaane tihend - ELRING Klapikambrikaane tihend - ELRING Hammasrihma pingutusrull - INA Hammasrihma alumise kaane tihend - ELRING Sisselaske tihendid 4tk - ELRING Sisselaske tihend keskmine suur - ELRING Termostaat - MAHLE Õlipunni tihend 2tk - ELRING Õlipunn karterile - ELRING Õli tagasivoolu toru o-rõngad 2tk - OEM Plokikaane õlipunnid poolkuud 4tk - OEM Klapikambrikaane tikkpoldid 6tk - OEM Termostaadi korpuse kaas - OEM Õhutusnippel termostaadile - OEM Termostaadi koprus - OEM Plokaane tagumise otsa jahutusvedeliku tihend - OEM - TULEMATA Generaatori pingutus hammasmutter - OEM - TULEMATA Generaatori pingutus polt 80mm - OEM - TULEMATA Generaatori pingutus polt 50mm - OEM - TULEMATA Generaatori pingutus latt - OEM - TULEMATA Termostaadikorpuse tihend - OEM - TULEMATA Poolraami pealmine plekk - OEM - TULEMATA Jagajakaane (PRE FL VARIANT KARTERIS) o-rõngas - OEM - TULEMATA Hammasrihma kaane kummitihend - OEM - TULEMATA Viskosidur - ABAKUS - LÄHEB VAHETUSSE KORRALIKU VASTU Väntvõlli simmerling esimene - VICTOR REINZ Nukvõlli simmerling esimene - ELRING Plokikaane poltide kompl - VICTOR REINZ KÜTUSESÜSTEEM: Kütusepump - MEAT & DORIA Kütusepump - BOSCH Kütuselisand - KLEEN-FLO Kütusefilter - HENGST KÄIGUKAST/SIDUR: Sidurisilinder - SACHS ALUSVANKER - VEDRUSTUSE OSAD JA ÜLEKANDE OSAD: Rehvid Hankook - HANKOOK VENTUS PRIME 2 Tagasilla tala - OEM KASUTATUD Õõtsad - OEM KASUTATUD Tagasilla värvimine - LAAGRI PULBERVÄRV Sillatalapuks 2tk - LEMFÖRDER Veovõlli kaitsekummid 4tk - SPIDAN Kardaani tugilaager - MEYLE Kardaanileevendi - FEBI Õõtsapuksid - 2 komplekti LEMFÖRDER Tagarattalaagrid - 2tk SKF Kardaaniristide vahetus+balansseerimine + värvimine - AUTO CARDAN OÜ Tagumised stabilisaatori kinnitus plekid 2tk - OEM PIDURISÜSTEEM: Pidurisadula kolvide rem - paar FREN VMS Pidurisilindrid trummelpidurile 2tk - DELPHI Käsipiduriklotsid - ABE Käsipiduriklotside paig. komplekt - BOSCH Käsipiduriklotside reguleerkruvid - OEM Piduritrumlid - ABE Pidurivoolikute kinnitusklambrid 2tk - OEM Piduriklotsid esi - ATE Pidurkettad esi - ATE Piduriklotsi kulumisandur - BOSCH Pidurisadula liugur - FRENKIT Pidurivoolikud esi 2tk - BOSCH Piduriketta kinnituskruvi 2tk - OEM Pidurisilindri kummikorgid 2tk - ATE Käsipiduritrossid - 2tk ATE KERE JA KEREOSAD + SALONG: Välimise ukseliistu klambrid 20tk - OEM - TULEMATA Mingid kummiseibid, ilmselt stange ? 3tk .- OEM - TULEMATA Kütuse õhutustoru katteplekk - OEM - TULEMATA Tankimistoru kummilutt - OEM Kuumaplekid OEM 3tk - Kapotiamort - STABILUS Aknatõstukid/mootorid - (paar) OEM KASUTATUD Klaasipuhastid - BOSCH Rooli ///M märk .- OEM Küljekarbid 2tk - KLOKKERHOLM Tagapaneel - KLOKKERHOLM Kütusepumba kronstein + padjad - OEM Kütusepumba kerepoolne kronstein - E30 GARAGE NORWAY Esimesed nurgad + gaasipedaali kinnitus - VALCAS GRAGE TULED: Esituled + pirnid DEPO Numbrituled - OEM HELLA Udutuled - HELLA PAAR Udutulede raamid 3D PRINT Suunatuled - OEM VÄLJALASKESÜSTEEM: Summutiliiterõngas 2tk - BOSAL Summutipütt + toru tagumine - BOSAL Summutipüti kinnitusklambrid - BOSAL Väljalaskekollektori tihend 2tk - ELRING Väljalaske kollektori mutrid 20tk - BOSAL MUUD KULUD (TÖÖRIISTAD, MATERJALID, ÜV JNE): Ülevaatus Võimukaabli kaitsmepesa Tüüblieemaldu kandgide kompl. XL-TOOLS Polstrieemaldus komplekt plastik - XL-TOOLS Erinevad lehtvõtmed (avasilmus + käristajad) Kätepuhastus paber 2 rulli Keermestuskomplekt/kullinokad/torx otsikute kompl/torx otsikute kompl - XL-TOOLS Mootoripukk 450kg XL-TOOLS Siia lõppu kirjutaksin nimekirja, mis hetkel kohe meelde tuleb ning kindlasti mingi hetk oleks vaja. *Tagatuled PRE FL - neid saab ainult originaalina ja hind on mahlane. *Vedrustus - esimesed 51mm püstakud ootavad mind juba kuskil lõunas, pean ainult järgi minema. Ilmselt paigaldan korraliku firma coiloverid. KW/D2 või siis BC-Racing. *Esiklaas on vaja uus. Iseenesest OEM klaasi hind polnud teab mis hull, kuid sinnani on veel aega mõelda ja seedida asja. *Nii esi kui tagastange tahaks ilmselgelt mingi hetk värskendamist. Küll on ühes tükis, kuid mingid kohad olid, mis riivasid silma veidi. *Üks esimestest ustest oli kahtlase olemisega valtsi vahelt. Sellel teemal räägin ma plekimehega, kas kannatab remontida või tuleb kuskilt "uus" hankida. *Esiuste küljes olevad tweetrid. Elemendid töötavad, kuid on vahetatud Hertzi omade vastu. See mind ei häiri, kuid plastik kolmnurgad on ise katki. Neid saab ka ainult originaalina, ca 80.- on tk. *Headuniti leidsin ka, mis sinna ideaalselt sobib. Blaupunkt SQR 46 DAB.
  2. Veidikene asjakohast juttu ka. Jah, mul on olemas hetkel katusealune, kus siis teha oma lammutus ja remonditöid, kuid siiski vaatan ja kuulan maad. Kuna seal ei saa ma käia siis, kui tahan, on projekti valmimine mingiks kindlaks hooajaks päris suure küsimärgi all. Sellega seoses siis olen ruumide otsinguil. Soov siis leida minimaalselt 40 ruudune pind. Võib olla vabalt mõne garaazi või tootmishoone nurgakene kuskil, kuhu on võimalus autoga juurde pääseda (vajadusel puksiiriga ligipääs). Kindlasti sooviks, et oleks 24/7 juurdepääs ning piisavalt turvaline, et saaks südamerahus öösel magada. Päris külmkambris ei tahaks tööd teha, siis mingi küttesüsteemi olemasolu võiks ka olla. Soovitav asukoht siis tallinn või siis ca 20-30km raadiuses ümber pealinna. Mõni kilomeeter siia sinna on savi. Ehk kellelgi on miskit kuskil pakkuda, seisab tühjana või otsib näiteks kaasüürilist ? Ilgelt äge oleks. Tänan tähelepanu eest. 😉
  3. Kui uue tellimuse kokku laon, siis ilmselgelt viskan paar tk juurde. Need ei maksnud midagi ja nad leiba ei küsi, kui kuskil riiulil oma aega näiteks ootavad.
  4. Kus on, sinna tuleb juurde. Mulle meeldib, kui kuller helistab ja tahab pakki üle anda. Selliseid kõnesid ootan ma alati rõõmuga. 🆒 Täna siis saabus tulevaseks komplekteerimiseks paar asja. Kuna vana termostaadi korpus ja kaas nägid välja mannetud, siis vaadates hinda otsustasin, et lähevad uued originaal tükid külge. *termostaadikorpus *termostaadi korpuse kaas *õhutusnippel/kruvi.
  5. Minu teada oli ka mingi muudatus, kuid pole 100% kindel. Enam sellist kohutavat trukkimist tagauksest ei ole. Kuigi jah, võiks nagu mingigi protsent olla lubatud muudatusi. A'la originaal tollist näiteks 1" suuremad ilma kadaliputa. Rehvimõõtude osas samamoodi, et mingi lubatud protsent, mis võib erineda tehasemõõdust. Edit: Ülevaatus.ee lehelt leidsin sellise info 26.08.2019 kuupäevaga. Eeldan, et selle lehekülje info võiks olla tõsiseltvõetav? 🙄 Valmistaja lubatust erinevas mõõdus rehvide ja velgede kasutamine võib küll muuta sõiduki juhitavusomadusi, kuid määruse tasandil on sellist piiri väga raske tõmmata, milline rehvi ja velje kombinatsioon konkreetsele sõidukile ei sobi, mistõttu loobutakse sellisest piirangust. Sarnaselt on see reguleeritud ka näiteks Soomes ja Saksamaal, kus rehvi valimisel ei pea sõiduki omanik lähtuma sõiduki valmistaja soovitusest vaid rehvide, velgede valimisel peab olema tagatud, et need ei käiks kuhugile vastu, porikaitse nõuded oleksid täidetud, kiirusmõõdiku viga ei ületaks lubatut.Seetõttu peab sõiduki omanik edaspidi valmistaja ette nähtust erinevate rehvide ja velgede kasutamisel jälgima, et pärast rehvide paigaldamist oleks sõiduk vastavuses mistahes muude sõidukitele esitatud nõuetega. Näiteks kehtestatakse nõuded kiirusmõõdikule. Kiirusmõõdik ei tohi mingil juhul näidata vähem tegelikust kiirusest. Seega suurema veereümbermõõduga rehvide paigaldamisega võib kaasneda kohustus ümber seadistada kiirusmõõdik.
  6. Hea teada. Võimalik, et ma pean sealt ühe kollektori tellima. Kui just ei joppa ja midagi head siit poolt vett ei leia.
  7. Jep, seal pead ennast ära registreerima ja siis mingi allkirja lepingule panema ja tagasi saatma. Hinnaklass suht sama nagu H2, mõni sent siia sinna ilmselt kõigub. Just hakkasingi mõtlema, et mul ju vaja seda geneka pingutus latti, noh see hammastega asi. Unustasin selle panna sinna listi. Aga eks mul tekib neid asju veel, siis saan tellida jälle.
  8. Eix - pildil number 4. Händlerisse lööd 11531722692 sisse, siis annab mingeid tundmatuid tooteid (Top strut mounting) , aga mitte seda, mida vaja. Originaalosad.ee'st aga leidsin hetkega. Tellisin ära ka ja paar pudinat veel, et ehk tuleb ka kohale.
  9. Ma vaatasin, et täitsa saadaval. Kuna ühte tihendit H2 kaudu ei saa, siis ma proovin esmakordselt tellida originaalosad.ee kaudu, seal oli see vajalik tihend olemas. Vähemasti näitas, et on. Kas ka kohale jõuab, eks seda ole näha.
  10. Aitäh, aitäh heade sõnade eest! Ma loodan, et seda jama mul ei teki. Aga kahjuks või õnneks me seda enne ei tea, kui asi koos, aiste vahel ning käima pandud. Ja sinnani on aega veel omajagu. 🙄 No midagi peab tegema. Ma kahjuks alguses ei teinud, kui sai silda vahetatud jne. Aga kuidagi peab ju oma elu huvitavamaks tegema siin nelja seina vahel. Selle poolraamiga on jah päris halb lugu. Eks lahti hakkab lõikama, siis ole näha, kui hapu asi meil tegelikult on? Aga ma nüüd ei saanud Su jutust aru, et mis 10.- eurosest kattest juttu on ? Mina seda ei leidnud või siis ma olen lihtsalt saamatu selles osas ? Ma mõnda aega tagasi vaatasin, kuis Sreten (M539 Restarations) keeras ühe või oli see kaks, sillatala polti pooleks. Proovin sellest õppust võtta ja mitte sama viga teha. Aga et tühipaljas jutt poleks, siis panen ühe pildid ka. Ununenud sisselaske tihendid (ELRING), uus termostaat (MAHLE), õli tagasivoolutoru o-rõngad (OEM), õlipunn (FEBI), kkk tikud (OEM) (üks oli puudu ja selle asemele oli pandud ristpea kruvi! 😆), hammasrihma alumise kaane tihend (ELRING) - selle unustasin suures tööhoos üldse panna. 🤦‍♂️ Siis uued väljalaske kollektori mutrid (BOSAL) ning viimasena siis plokikaane poolkuud või kuidas iganes neid ka täpsemalt ei nimetata ? Need sain ka forss'ist originaaline kätte. H2 lehelt on saabumas terve virn asju, mis leiavad oma koha mootori küljes. Nendest siis, kui asjad jõuavad. 😉 Olge vuntsid!
  11. Ma pean mainima, et see pisikene detail läks meelest maha. Keegi kunagi hõiskas, et sellel kaanel pidavat ka uipu sisselaske kanalid olema? - Ma olen muide seda sama juttu kuulnud. Ma proovin meeles pidada, et teen järgmine kord pildid kanalitest. Sisselaske poolt väljast peaks ju näha olema ? Ma ise mõtlen ka, et äkki peaks siiski selle kaanetihendi üle vaatama ? Kuna mootori peale panekuni on veel palju aega, siis on see võimalus mul millalgi ära teha. A raudselt unustan ära ja läheb sedasi vahele. Tänud, edu läheb vaja. Muidugi rohkem oleks vaja rahakotti ja seda paksemat, aga küll hakkama saan.
  12. Kuna täna reede ja lubasin teile ka liikuvat pilti koos jutuga. Meest sõnast, härga sarvest! Head vaatamist ja tagasiside on alati oodatud! https://www.youtube.com/watch?v=bx-I16gyc_k
  13. Kokku pannes sai siis ka uued kaane poldid pandud ning pingutatud ettenähtud jõuga. 30Nm + 90° + 90°. Ei tea, pooleks ei läinud ja lekkeid saab kontrollida "pisut hiljem". Enne tuleb palju muid töid ära veel teha. Eest sai siis vahetatud veepump ning kõik simmerid. Puhastasin ka ära selle hammasrihma alumise koja/kaane või kuidas iganes seda nimetatakse. Aga ma pean selle korra lahti võtma, sest suures tööhoos unustasin selle kaane alla tihendi panna. Job well done! 🤦‍♂️ Ja lõpetuseks. Otsisin, mis ma otsisin, aga leidsin ka keregrilli. Veidikene tahab modifitseerimist nii esimeste kui tagumiste kinnituste näol. Peangi uurima, kuidas need panna nii, et kuskilt läbi painduma ei hakkaks. Teiseks kahe posti vaheline "palka" on puudu, aga õnneks leidsin, et metall24.ee täitsa pakub selles mõõdus. Tuleb ainult vaadata, kuidas ma 5m jupi garaazi saan. Ning plaan oli ka rattad alla ehitada, et saaks vajadusel kere õue lükata, kui sooda/liivapritsiga tööd hakata tegema. Esimene ots. See on mõõtudelt täitsa peaaegu, kuid mitte päris. Ning tagumine. Sellele ma pean ilmselt teisele poole mingid plaadid välja mõtlema, et tagastange aukudest kinnitades kuskile poole ei vääna seda. PS! - Nädala lõpuks peaks ka video välja tulema. Annan selleks kõik, et jõuaks reedeks. Hüva õhtu jätku!
  14. Mida rohkem ma seda mootorit lahti kiskusin, seda enam keerles peas mõte, et miks enam nii lihtsaid mootoreid ei tehta ? Aus olla, lausa lust on seda teha, tegelikult ka. Eks kogu autotööstus peab ju ajaga kaasas käima, kus 0.2 liitrisest ja kuue turboga mootorist pigistatakse välja vapustavad 248 hobust. Ainult selle kestvus annab soovida. Igale poole kuhu võimalik on ikka hoolega silikooni määritud. Nagu moosi. Mingid sõlmed kindasti nõuavadki silikooni, aga no vaevalt, et kõik ? Ja nagu näha, siis on mootor siit ja sealt lekkinud. Juba siin suvel generaatori rihma vahetades märkasin, et veepump tilgub. Kaua ta seal tilkunud oli, teab ainult vanajumal taevas. Vahepeal sai siin hoolega juppe tellitud, aga mis ununes, oli sisselaske tihendid. Ma ei tea, kuidas ma nii udu olen ? Kõik asjad, mis ma selle mootori juures lahti võtan, lähevad uute tihenditega või vajadusel silikooniga, kokku. Mind ennast nii hullult häirib, et mootor on lägane igalt poolt. Selle jaoks on ka lahendus olemas. Tuleb ilusti puhtaks teha/pesta ning uus värv selga. Ja nagu piltidelt näha võib, siis on keegi kollast ja sinist värvi sinna määrinud. Ei tea, kas endine Гаи töötaja ? Toonid on küll päris ligilähedased. 🙄 Nagu eelnevalt mainitud, siis plokikaane tihend oli prioriteediks. Muidugi selle maha võtmiseks tuleb eemaldada nii mõnigi tükk, et sinnani jõuda. Klapikaambri kaane alt tuli ilus puhas pilt välja. See kaas on kunagi (2010-2011 vahemikus) käinud tegemises ja seda väitis ka omanik ning veel mingid kodanikud. Klapid jäid hetkel reguleerimata. Need ma teen siis, kui pada uuesti omal kohal ning käib ilma leketeta. Järgmiseks sai eemaldatud 14 torx polti ning kaas maha tõstetud. Ma ei oska nüüd mingit seisukohta võtta, kas vaatepilt on hea või mitte ? Kuid tekkis küsimus ka. Kas see on normaalne, et vasakul esimene ülemine ja paremalt ülemine viimane on triiki õli täis ? Muud poldiaugud olid okei. Kas see viitab mingile lekkele ? Ise enesest kaanetihend tundus olema mitte kõige hullemas seisus. 🙄 🤷‍♂️ Ja nägu eelnevalt pildilt oli näha, siis kolbide peal on ikka korralik kõntsakiht. Ja me ei räägi paberilehe paksusest kihist, vaid ikka selline kohati isagi 2-3mm kiht. Eks see on ilmselt osaliselt ka põlemata kütus jne. Ma nüüd loodan, et ma sellega midagi pekki ei keeranud, aga ma otsustasin, et nii ma ei saa seda kokku panna. No minu loogika ütles, et kui silindriseinu ei puutu, siis see kolbide pealse puhastamine, ei tohiks neile midagi teha ? 🤭 Kasutasin hästi peenikest trelli otsa käivat traatharja. Mis aga tekitas küsimusi, on see kaane tihend? Eelnev oli Victor Reinzi oma ning need keskmised jahutusvedeliku kanali augud ühtisid paremini ja olid väiksemad. Sellel aga kuidagi mööda. Kas see võib tekitada tulevikus probleeme või on poogen ? Ma pole iial ühtegi mootorit teinud, tekkis lihtsalt targematele küsimus. "885"
  15. Tere ja kena pühapäeva õhtut kõigile foorumi lugejaile. Vaatasin, et pole ammu midagi asjalikku kirjutanud. Kohe parandame selle vea. Kes kursis pole, siis siin nädala alguses juhtus väike äksidente ning suutsin tavaliselt koduredelilt maha tulles, oma parema jala pöialuu puruks astuda. Selle peale ütleksin ainult, et TUBLI POISS! 😆 Aga sellest me pikemalt ei hakka rääkima. Plaan oli tegelikult jätkata kerega, et saaks selle ükskord nii paljaks, et keremehe juurde viia. Nüüd see väikene luumurd lükkas asja veelgi edasi. Aga see ei tähenda, et mitte midagi teha ei saa. Kuna kodus ja nelja seina vahel istumine on minu jaoks suurem piin, kui kõrbes ilma veeta istuval beduiinil, siis tuli leida lahendus. Leidsingi, mootorit saab ju teha! Otseselt mingit sihti endale ei seadnud. Vaatasin, palju jõuan teha, nii palju ka teen. Pisititasa. Sest on ju teada tuntud ütlus, et kui kiirustama hakkad, kipuvad asjad p*rsse minema. Eelnevalt oli juba mootor pukki pistetud ja ootas "garaazinurgas" oma aega. Nüüd see aeg siis saabus. Tegelikult kuklas toksis mõte, et saaks vähemasti plokikaane tihendi ära vahetatud, kuna sai laenatud jõumõõtevõti. Aitäh Jürgenile. Hakkasin siis mutter haaval erinevaid tükke maha kruvima. Kuna ostust saadik on olnud selline pisikene kõhklus põues, et kas see hammasrihm ikka on nii hea, kui tookord paistis või mitte ? Selle võtsingi prioriteediks. Lihtsalt hing ei andnud rahu mulle. Ma ei oskagi öelda, mida sellest pildist arvata ? Selline tunne, et miskit oleks nagu sealt vahelt läbi käinud ? Aga mis ? Kõik tundus nagu omal kohal olevat, aga kõige hullem ei olegi. Olen näinud 6 kuud vana hammasrihma, millel puudus 18 hammast ning tegemist oli täitsa arvestatava tootjaga. Seega, see ca 10 aastat vana hammasrihm on veel ikka väga hea.
  16. Erinevaid varuosi ja plekitükke koguneb muudkui. Ei tea, kas need auto külge ka kunagi jõuavad? Varsti terve uue auto jagu neid. Täna saabus siis pakk Valcas Garage metallitehasest. Paki sisuks oli esimesed nurgad (ma ausõna ei tea nende õiget nimetust) ja põrandale gaasipedaali kinnitus kronstein. Tarne kiire ja toode kvaliteetne. Me like! 🆒
  17. Selge, siis kollektoriteip jääb valikust välja. Mootori surveid ei ole mõõtnud. Kaas minu teada on tehtud. Eks ma vaatan/mõtlen, mis ma sellega teen. Aga miks see karteritihend ei sobi ? See kork ei kannata, hakkab lekkima ?
  18. Keegi just bmw klubi foorumis pakkus sama asja. See on juba taskukohase hinnaga. Saab ilma noorepere laenuta osta.
  19. GTA - ma vaatasin neid supersprindi hindasid, päris krõbedad olid. Mitte et mul rahast kahju oleks, aga ca 1000+ euri väljalaske peale kulutada ? Noo ma ei tea! 🙄 Samas see kokkupanek ja kollektori vajalikkus on nii kaugel, et küll ma selleks ajaks mingi lahenduse oma murele leian. Praegu hakkasin mõtlema, et mul ühel rullil oli Hartge torukollektor peale, mis sai kunagi Valerka käest ostetud. See auto liikus küll suvepealinna kanti. Vaevalt, et see mootor enam kuskil vedeleb. Aga tasapisi kogun juppe, et saaks mootorit mingi hetk näppima hakata. Uued plokikaane poldid, uus karteritihend, klapikambrikaane tihend, plokikaane tihend ning väntvõlli tagumine simmerling. Täna tegin veel eeltööd ja jõudsin järeldusele, et mingid tihendid pean originaalis tellima. No mis siis ikka, eks tuleb tellida. 🤷‍♂️
  20. Okei, ma siis pean uurima asja. Teine variant on lihtsalt lasta uus kollektor teha, aga selle hind küündib siis päris kõrgustesse. Kolmas variant on leida mingi turbo komplekt. Selle väikese vilemasina vastu poleks mul ka midagi. Ma just uurisin kollektori polte/tikke siis. Bmwfans väidab, et neid seal 3 erinevat ? 🙄 Sellega muidugi kiiret pole.
  21. Algusest peale polnud mõttes mootorit remontida põrandal. Ja kuna ise tegelen varuosadega sellises firmas, kust leiab ka erinevaid tõstukeid, pukke jne, siis otustasin endale mootoripuki soetada. Pole mingi eriline hüpersuper kvaliteetne toode, kuid selle raha eest on seda asjadust piisavalt. Vähemasti on mugav tööd teha. Pean veel mingi puki võtma, kus istuda ja mõelda elu üle järgi. Mootori puhastan ära, värvin ploki üle. Kõik tihendid, mis võimalik vahetada, vahetan ära. Kuna ka plokikaanetihend lekib õrnalt, läheb see ka uus. Kaanega ma ei hakka ilmselt midagi tegema. Mõte oli küll kontrollida üle ka klapisääretihendid, kuid seda vaatan jooksvalt. Kui on juba laiali, siis võiks ära vahetada iseenesest. Väntvõlli ning saalesid ja kolbe välja kiskuda pole plaanis. Hetkel. Kui just lammutamisel ei teki mingeid üllatusi, mis sunnivad vändagrupi kallale. Loodan, et mitte. Aga mootoriga hakkan tegelema siis, kui kere on paljaks kistud keretööde jaoks. Loodetavasti saan ka see või tuleval nädalal infot keregrilli kohta. Kui selle saan endale, siis tulevad ka kõik sillad uuesti alt ära. Vastasel juhul pole võimalik kuidagi kere liigutada. Algselt polnud plaanis üldse mootorit maha võtta, aga kuna avastasin ühe paha paha roostekoha, siis valikud puudusid. Loodan, et pleku saab selle ilusti korda. Ainult tundub, et tuleb ilmselt ka esisild maha võtta. No tegelikult oli see plaanidesse küll kirjutatud. Tahaks sellele ka värskenduse saada. Hääd nädala algust kõigile!
  22. Hommik härrastele ja prouastele. Pea "puhanud" ja "töölainel", siis saan ka kirjutada veidikene möödunud nädalavahetuse sündmustest. Plaan oli siis selline, et prioriteet oli mootor maha saada, kuna tõstuk oli laenatud ja see oli vaja tagastada. Eelnevatel kordadel tegin siis piisavalt eeltööd, et mootori maha kiskumine läheks võimalikult kergelt ja valutult. Kas just valutult, kui tõstukit ei ole ? Ütleme nii, et eks ta paras valu tagumikus ole, seal põrandal aeleda. Aga kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Tõstsin siis nina ja tagumiku tungidega ülesse ning panin kerepukid alla, lihtsalt turvalisuse mõttes ning lasin kere õrnalt nende peale, et lihtsalt toetaks. Pildil tagumisi veel pole, ärge muretsege, kõik oli turvaline. Kuna kevadel sai tagasilda vahetatud, siis sellega seoses sai kogu summutijooks ja kardaan jne alt ära võetud. Kuna ennetasin probleeme ja kasutasin erinevate keermete vahele määret, siis kõik tulid ilusti lahti ja välja nagu pidi. Summutijooks koos klambrite ja kuumaplekiga. Ennetavalt sai ka oma tööriista arsenali suurendatud makita mutrikeeraja näol, nüüd polte ja mutreid lahti keerata on lausa lust. Pole selle narrega nikerdamist. Money well spent! 😎 Nagu eelnevalt sai mainitud, et olin juba eeltöö ära teinud, siis tänaseks korraks jäigi summuti, kardaan, käigukasti tala ning sidurisilinder. Summutijooks koos sinna juurde kuuluvaga. Niks ja naks ning mootor maas. Tegelikult natukene pusimist oli, sest ma ei viitsinud kasti all maha võtta, tuli mootor päris püstisesse asendisse ajada, et ta sealt vahelt kätte saada. Aga elusalt ja tervelt ning ilma suuremate kahjudeta oli ta põrandal. Ma mõtlengi, et ma ilmselt tõmban sealt mootoriruumist kõik puhtaks. Jääb ainult tolm ja kinnituskronsad. Eks kui kunagi kokku hakkan panema, siis jupphaaval uuendan, värvin jne. Põrandal on ikka südant kordades parem inspekteerida. Mis lekib, kes lekib ja kuhu lekib ? Torukollektor. Päris kohvutav näeb visuaalselt välja ja mulle see ei meeldi. Sellega tekkis üks väikene uitmõte. Aga loodan siinsete lugejate peale. Kiitke takka või laitke maha. Aga kuna seda visuaalset poolt ilmselt väga ei paranda, siis kas kannataks näiteks kasutada selle parendamiseks kollektoriteipi ? :roll: Ma ei loodagi, et see midagi juurde annaks peale visuaalse poole, aga kas on mingeid muid variante veel ? Näiteks mingi kuumakindel värv ? Ideed on teretulnud. Muidugi üks loll mõte on veel, viletekitaja. 🙄 Kurikuulus dogleg. Kusjuures proovisin leida mingit marki või mudelit, tutkit vasja. Ainukene mis leidsin oli Getrag M60. Muidugi see tähtis markeering võib olla kuskill kõntsakihi all. Sidurikorv ja ketas olid ka korralikud, pole vaja vahetada. Kettal katteid rohkem kui küll, ilmselt jääb vana, kui just enne kokku panekut ei otusta uuendada siduripoolt. Tagumise otsa väntvõlli simmerling lekib ka päris korralikult.
  23. Garaazis juhtub vahel nii mõndagi. Eile juhtus ka.
  24. No mul otseselt nendega kiire ei oleks olnudki, aga kuna iial ei tea, kui tehase mehed otsustavad tootmise lõpetada, siis parem on need riiulisse valmis osta, oma aega ootama. Aga see märk on ca 18.- euri tk. Ma nagunii pean varsti asju juurde tellima sealt endale, kui meeles, võin sinna sekka visata kaks märki.
  25. Eile aga sain kullerfirmalt sõnumi, et võib pakendile järgi tulla. Lõpuks ometi! Ma juba kartsin, et tuleb vastus "out of stock" või "discontinued by factory". Aga võta näpust, panid liinid käima ja vorpisid valmis mulle. Tegemist siis PRE FL suunatuledega, mida järelturul pole võimalik leida. Otsisin, kuid ikka ja jälle jõudsin välja originaalini. Kuna hind polnud kõige hullem, saigi mõlemad pooled uued tellitud. Ilusad on küll. Ei tea, kas julgebki külge kruvida. Nüüd ette otsa tuledega korras. Kõik vajalik olemas. Kuna mingi hetk läheb rool nahatamisse, siis võiks seal ka kõik värske ja kaunis olla. ///M. Loodetevasti saab laupäeval jälle tööroobad selga ja garaazi minna.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.