Hüppa postitusse

Marko S

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Marko S postitas

1. Uuendan teemat täpselt nii nagu mulle progressist pilte saadetakse. Seekord sai siis kütusepaagi kinnituskohad uueks meisterdatud. Valmimisjärgus.
  2. Oma väikeseks üllatuseks sain sõbralt eile sõnumi, et otustas lõpuks kere tolmust puhtaks pühkida ja natukene nokitseda selle kallal. Vähemasti asjad liiguvad ja nagu eelnevalt olen öelnud, läheb kaua läheb. Peaasi, et tehtud saaks ja korralikult. Tagumiste pidutitorude kronsad keevitatakse sinna pärast. Enne: Ja pärast. Pisut näputööd. Kuumapleki kinnituskohad. Ja lõpptulemus. Selleks korraks siis kõik. 😎
  3. Mitte midagi pole autos ülemäärast ega puudu. Täpselt ajastutruu oma ilusa kehaehitusega.
  4. Eilse seisuga postide alused valatud. Nüüd laseme rahulikult 3-4 nädalat taheneda betoonil. Ega ma mingi ehitaja pole, kuid hakkama sain ja tulemusega jäin rahule. Kuna garaazi oli minek, sai ka kohe ühe soojaga tõstuk ka kohale taritud. Algselt oli mõte, et võtan isalt tavalise kerghaagise. Hea, et ma selle mõtte tahaplaanile jätsin. Kogu pakk kaalus 636kg ja oleks "pisut" ülekaalu tekkinud ja tohutult ebamugav üle porte laadida eriti, kui veel kuppel peal. Rentisin treilerrendist veidi mugavama haagise. Postid maas. 💪 Järgmiseks tuleb kaabel ära vedada kilbist valmis postide jaoks ning siis vaatame edasi.
  5. @mihkel22, ma ei näe küll põhjust, miks peaks olema ebaturvaline ? Mul postide augud 1x1m ja sügavuseks 30cm ja betooniks B-37 C 30/37. Peaks täiesti piisav paksus olema? Sisse tuleb veel 8-10mm armatuur kahes kihis (nagu väike kuubik ehitatud) ning alt poolt seob ilusti selle vana põrandaga ära. Kindlalt turvalisem, kui oleks otse selle põranda peale paigaldama hakanud, mis oli maksimaalselt 10cm paks. Seal ei tõmba isegi betooniankur ennast korralikult kinni.
  6. @eix22, pidin mõlemaid tõstma, kuna keskelt põrand kummis ning postid tulevad alt ühendusega.
  7. Väike ehitusfoorumi jutt. Hetkel kere Saaremaal ning saab muude asjadega tegeleda vahelduseks. Plaanis on see tõstuk paigaldada, kuid selleks oli vaja teha kontrollpuurimised, et põranda paksus oleks piisav. Kahjuks aga ei vastanud nõuetele. Osaliselt on uus põrand valatud ja osa on vana lauda põrand, mille paksus kuidagi välja ei vedanud. Kohati oli isegi 5cm ainult paksuseks. Uurisin targematelt, et miinimum paksus võiks olla 25 cm. Ma tegin 30 cm. Kui juba, siis juba. Võtsin rendist lõikuri ning andsin kuuma. 10-15 minutit ja olid mõlemad augud valmis. Kohutavalt rokane töö. Ajasin ilusti asjad loodi. Armatuur on ka tänaseks valmis augus, pildi unustasin tegemata. Vabandust. Järgmiseks kolmapäevaks tuleb betoonipütt, saab täis valada ning siis ootama jääda. Soovitatav kuivamisaeg on 28 kalendipäeva, kuid tõstukid võib paigaldada peale paari nädalat juba, lihtsalt autot ei ole soovitav sinna peale panna. Vahvat teisipäeva jätku.
  8. Praegu Sinu teemat lugedes tuleb mul meelde, et ma panin SKFi laagrid ette ja nendel olid need keskmised kopsikud küll kaasas ilusti. Muidugi SKF on viimasel ajal oma kavliteedilt olnud kahtlane.
  9. Pikk päev seljataga. Paar nädalat tagasi sai lepitud kokku keremehega, et 17.06 viin auto Saaremaale. Eile õhtul käisin pakkisin kõik vajaminevad asjad valmis autosse, et hommikul ei oleks kiirustamist ja sellele tulenevalt vajalike asjade maha unustamist. Mulle ei meeldi rapsida, siis kipuvad asjad pekki minema. Praam lahkus Virtsust 9:05. Selleks, et õigeks ajaks jõuda, oli vaja hiljemalt kell 7 garaazi juures udu tõmmata. Kaasa läks enamus plekki. Stange, põll, kapott, tagaluuk, tiivad, uksed, keregill jne. Loodetavasti miskit maha ei jäänud. Asjad pakitud, oli aeg autot haagisele tirima hakata. Ütleme otse, et suht paari cm mäng oli, et ta sinna ära mahutada. Hea, et ma selle "transpordi" aluse niigi laia tegin. A kurjajuur sinna mahtus ning korralikult rihmadega kinni sai tõmmatud. Kui asjaosalised meistrimehed, siis ei tohiks muresid tekkida. Parem üks rihm rohkem, kui kaks vähem. Korralik tornmaja. Aga ma ei saanud ka seda alust madalamaks teha, sest siis poleks võimalust keregrilli kätte saada. Tuli leppida olemasolevaga. Sedasi me siis läksime. Kuna mul E-kategooria eksam alles 21.06, siis see kord pidin veel sõbra abi kasutama ning ta rooli toppima. Järgi saan ilmselt juba ise minna. Kohustuslik Virtsu sadama pilt. Ja kohal ta oligi. Millal valmis saab ? Ei mina oska teile öelda. Pidi peale jaane tegema hakkama ning aus olla, andsin talle vabad käed. Läheb kaua läheb. Tähtis, et tehtud saaks ja hästi. Ise omas peas arvestan 2-4 kuuga. Vahepeal saan muude asjadega tegeleda. Nüüd luban endale ühe külma pilku! 🍺
  10. Kui mingi hetk on soovi hoida auto ajastutruuna, siis oleks pakkuda täpselt sobivad rattad sellele. https://foorum.e30.ee/teema/30961-m-x-spoke-16x8-et28-cb571mm-valuveljed-uued/#comment-150475
  11. @agentzero, mul on see makk alles karbis ja pole seda veel häälde seadnud. Ma pole melomaan ja ma olen enam kui kindel, et mulle täiesti piisab sellest. Aga ma annan teada, kui saund mürtsub.
  12. Keretöödest korraks helilainele. Sinnani, kui saan midagi installeerima hakata, on veel palju aega. Kuid hea on, kui kõik vajalik selleks hetkeks olemas oleks. Kaevasin ja tuhnisin mööda interneedust ringi, kuid mitte midagi sobivamat küll sinna keskkonsooli mina ei suutnud välja mõelda. Kuna nagunii tuleb väikene heli "upgrade", siis läksin seda teed, et soetasin valmis Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB magnetoola. Väliselt on ehe retrokas, kuid õnneks sisemiselt kõik tänapäevased vidinad olemas. Sinihammas, AUX, USB jne.
  13. Kahjuks kuskilt mujalt ei suutnud mina seda tala välja võluda, siis tuli minna seda teed, et E30GN-0105SCM tellida Schmiedmanni kodulehelt. Tarneajaks pakuti 4 nädalat. Eks ma siis ootan, mis muud. Jutt siis sellest turvavööde kinnitustalast.
  14. Originaalnumber peaks olema 51111953644. Ma ei tea, kas seda uuena saab veel, kuid esindus näitab letihinnaks 9 eurot kopikatega.
  15. Pakkuda müügiks X-SPOKE replica veljed. Esimesed/tagumised veljed 8" laiad. ET: 28 Keskava: 57.1mm Poldivalem: 4x100/4x108 Asukoht: Kesk-Sõjamäe 24, Tallinn. Kontakt: 5087890 Hind: 790.- Võimalus ka saata kulleriga, lisandub 20.- eurot postitasu.
  16. Hei, Olen siis uksepistikute otsinguil. Kahjuks on tehas nende tootmise lõpetanud ning korralikke pole veel õnnestunud leida. Kirjutangi siia lootuses, et ehk keegi on kunagi endale sellised asjad soetanud ning on jäänud vedelema. Soov oleks leida uued, kuid KORRALIKUD kasutatud on ka sobivad. Tähtis oleks see, et oleksid igatepidi terved. Originaal tootekood: 61131375688 NR 14 pildil.
  17. Et ilusat ilma mitte raisku lasta, näitasin üle mitme aja rullile päikesevalgust ja tegin mõningad puhastustööd. 😎 Muide, see kereraam või kuidas iganes selle ehitise nimi võiks olla, saab oma ülesandega väga hästi hakkama. Polnud keeruline teda üksinda välja ja sisse liigutada. Hea töö Marko, hea töö! Kuid mind ennast jäi natukene häirima pakiruumi sisemus.See oli veel kõik tegemata. Kuidas ma sellise kere siis plekule ikka viin? Ja tahtsin ise ka näha, kui palju üllatusi sealt leiduda võib. Ütleme nii, et midagi kohutavat sealt välja ei koorunud. Osaliselt pindmine. Võib rahule jääda. Eks pildid räägivad enda eest. Ennem puhastamist pakiruumi põhi. Ja peale puhastamist. Parem nurk enne puhastamist. Ning peale harjamist. Paraku igale poole ei mahu oma traatharja ja relakaga. Kuid parem ikka, kui enne. Varuratta koht enne ja pärast. Nüüd võiks olla suures plaanis valmis, et ta keremehe juurde tarida.
  18. Ilusad läikivad jupid tulid United Motorsi varuosaletist.
  19. No vähemalt on mingitki rattad all. Pole pikemat aega sedasi saanud nautida.
  20. Nädalavahetusel oli veidikene vaba aega. Käisin garaazis ja nikerdasin valmis "transpordi aluse" kerele. Ostsin Espakist lukustatavad ja pöörlevad kummirattad, mis kannatavad 150kg per ratas ning 50x150 prussi tõin maalt. Kulu suhteliselt olematu, kuid ajab asja ära. Üle pika pika aja rattad all.
  21. Kui ma mingi päev nii kaugele jõuan, et tuleb hakata värvi ja põhjamastiksiga möllama, küll ma siis pöördun oma murega kindlasti targemate poole. Ma nii kaugele ette veel ei taha mõelda, sest sinnani kulub nii mõnigi kuu veel enne, kui saab näpud värviseks.
  22. Mida rohkem ma neid sõitvaid rullikaid näen, seda rohkem ma tahan nendega ise sõita. Tean, et endal üks kärakas garaazis ning ootab oma aega. Ma isegi näen unenägudes juba, kuidas rullikaga mööda Tallinna tänavaid kruiisin ja kilomeetreid mõõdan. Aga Sulle jõudu ja jaksu ja et ikka va seda tengelpunga paksust jätkuks!
  23. Ma ka algselt mõtlesin, et teen siuh-säuh ja tehtud, aga see projekt on pisut näpust läinud. Aga mina tahan, et oleks võimalikult originaalilähedane. Sest ma ennast juba tunnen, et kui ma lasen sinna "sarnase" asja teha, siis mind hakkab see ennast häirima ning kogu seda tööd uuesti teha pole kõige mõtekam. Pigem kohe ja korralikult.
  24. Editeerisin juttu: Proovisin siis eile plekimehe tööd, aga ilma keevituseta. Ütleme nii, et paras nikerdamine ikka ja omajagu aega nõudev. Otsida välja punktid ning lahti puurida. Tihtipeale oli pind juba roostene ning sealt kindlat keevise asukohta raske tuvasada. Siis tuli asjale läheneda tundega, et ehk on seal. Kuid lõppude lõpuks sain kõik vajaliku eemaldatud. Väga palju üllatusi ei tulnud juurde, õnneks. Aitab vahelduseks nendest üllatustest. Kõik tagaosas olevad kinnitused sai suhteliselt viisakalt kätte. Turvavööde kinnitustala (või kuidas iganes seda nimetatakse) oli üks kahest, mida päästa ei õnnestunud. Peale turvavööde kinnitusplaatid eemaldust selgus, et see tala suht otsas ning taastamiseks mittekõlbulik. See tuleb siis kuskilt uus leida. Mööda internetiavarusi seilates jõudsin E30 GARAGE NORWAY lehele. Sealt tellides on ainuüksi transport üle 80 euro. Ehk veab ja leian kuskilt lähemalt. Kui kellelgi häid mõtteid, kus seda tala võiks leida, siis olen üks suur kõrv. Summuti kinnitustest rääkides, siis vähemasti tundub, et neid saab mõningaid veel täitsa uuena ja esindusest. Teen homme kontrollkõne Unitedisse ja vaatan, mida nad sealt mulle selle peale vastavad. Tagumine summuritripi kandur. OEM number 41111922407 Varuratta küljel asetsev kinnitus summutitripi jaoks. OEM number 41121911152 Rattakoopa kõrval asetsev kandur. OEM number 41121919948 Kütusepaagi vasak kinnitus. OEM number 41121922723 Suurem osa nendest üleval kirjas olnud asjadest on nii ja naa seisus. Eriti see üks. Teised kannataks veel kriitikat, kuid vaatan hinna järgi, kas tasub hakata neid kuskile happevanni saatma või kohe uued võtta. Seda küll tagasi ei topiks ? 🙄 Kütusepaagi üks kinnitus kohtadest. Ilus puhas ning ei täppigi roostet. Kui saab uue nagu eelnevalt kirjutasin, läheb uus. Kui ei, läheb vana tagasi. Kuskil eelnevates videotes kilkasin, kui müramatti välja kiskusin, et vahi värki, ei peagi hakkama kütusepaagi kinnituskohtasid keevitama. Eile kitkusin kronsad ka ära. Eks pilt räägib pisut teist juttu, kui mina seal videos. Kui mu vana pea mind ei peta, siis need peaksid olema pidurivoolikute kinnitusaasad. Muidu ilusad, kuid kronsad ise päris hapud. Õnneks need L- kujulised ja 8-10mm auk sees. Need saab ise uued voolida plekist. Turvavööde kinnitused. Muidu nagu vinks-vonks, kuid eemaldamisel sai pisut haiget tehtud. Remonditav. Siin siis puhas põhi. Ainukene mida ma kätte ei saanud oli diffri kinnitus. Keevitatud ning mul polnud käepärast ühtegi tööriista, millega oleks saanud sealt nurgast selle keevituse lahti lõigatud. See nägi suht okei välja ka, vast ei hakka kitkumagi seda ära. Selleks korraks on vast jälle kõik. Uute seiklusteni! 🤘🤘
  25. @MargusRaska, ma ka sirvisin interneti erinevaid lehekülgi ning uurisin tuttavatelt ja saingi soovituse, et würth on hea. Leidsin ka mingeid kohti, kus küsiti puuri eest 2-3 korda rohkem, kui würth. Küsimus tekkis aga, kas see hind ka õigustab ennast ? Lähen proovin täna ära, pärast räägin kogemusest. Küll ma selle keevituse ja sellega seotud nipid selgeks teen endale kunagi.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.