Kõik, mis Marko S postitas
-
BMW 316i 2D sedaan '88 - Marko S
Tulede pesuritest pole muud alles, kui need nagad tuledel ja siis intensiivpesupaak.Vini viskan hiljem, kuna pole pabereid käepärast.
-
Soomlane, mis soomlane. Aga jah, auto kallal nokitsemist on, enne kui saab minna ülevaatusele.Kettad ja klotsid vajavad vahetamist ja ilmselt veel nipet ja näpet. Aga muidu olen ostuga rahul.Vähemalt igavaid õhtuid enam ei tohiks tekkida.
-
No tere kõik see pere taas.Sai siis üks E30 koju veetud.Kuna pesitsen soomes, siis sai ka auto siit maalt ostetud.Aastaarvuks on siis 88 ja keremudeliks 316i, mille juurde kuulvad kaks ust ehk kupee.Auto on ostetud 88'dal aastal soomest uuena ja hooldusraamatu viimane sissekanne pärineb aastast 99 ja siis oli kolometraaziks 178tuhat kilomeetrit.Nüüdseks kerinud ette 299tuhat kopikatega.Kas see ka õige on, ma ei tea.Ma eeldan, et täitsa võimalik, kuid pead ei anna.Vähemasti pole keritud nagu enamus autodest.Eelmise omaniku poolt on siis 3 aastat tagasi tehtud keretööd, keevitatud otsast lõpuni kõik ära.Kui kuorralikult ? Seda oskan siis öelda, kui ükskord saan auto ülesse maast tõstetud ja põhja alla pilgu visatud.Peale keretöid seisis auto enamuse ajast soojas ja köetavas garaazis.Mõni üksik õhtu, mila ta selle välja toast ajas ja veidi päevavalgust näitas.Ja selle 3 aasta jooksul on ta ära vahetanud päris hulga juppe.Alustades vedrudest (madaldus ja rohelised ning mõnusalt jäik). Tagumiste amortide kohta ei tea, kuid esimesed peaksid olema bilsteinid ja täitsa uued.Nina on küll nagu kardil, vahel tahaks kohe täitsa kustukummi.Aga mulle meeldibki nii! Uuendusi on saanud ka tutika Nissensi radiaatori näol, uus kütusepump.Süda sai uued tõukurid, nukkvõlli, rihma ja sinna juurde kuuluva.Käib mõnusalt vaikselt ja nagu M40'le kohane, siis väikese kõrvupaitava tiksuga.Poole pöörde pill! Näitad võtit ja juba ta käib.Autol sai eile ( 21.07.2012) järgi käidud sellises kohas nagu Kitee.Kohale jõudes oli kilometraaziks 400km kopikatega.Suhteliselt piinarikas sõit arvestades seda, et tagasi oli vaja ka sealt tulla ja teised 400km. Aga autost natukene.Nagu eelnevalt mainitud, siis tootmisaastaks on 88 ja mootoriks M40B16.Ei ole ei kompuutrit ega elektroonilist kella.El. peeglid on, aga need ei tööta.Põhimõtteliselt polegi midagi, kuid see mind ei heiduta.Täna siis sai hakatud tegelema probleemide lahendamisega.Esimeseks mureks olid mitte töötavad kojamehed.Alguses arvasin, et hoovastik võib kinni olla, kuid võta näpust.Probleemseks osutus hoopis mootor, mis oli selleks korraks oma töölepingu lõpetanud.Loodan, et saan homme "uue", siis saan kokku laduda.Ja siis saab edasi tegeleda igasuguste väikeste asjadega.Aus olla, siis ma olen suht väsinud ja ei viitsi mingit eriti pikka juttu siia rohkem kirjutada.Eks ma tasapisi uuendan asju. Paneks siia väikese nimekirja, hea kokku lüüa, kui palju raha vana auto sööb. *Kojameeste mootor 20.- € *Piduriklotsid,kettad,trumlid,käsipiduriklotsid 110.- € *Ülevaatus 75.- € *Jagajakaas,rootor,rattalaager,küünlad,küünlajuhe,temp.andur 176.- € *Poleerimispasta,vaha,shampoon ja muu pudipadi 84.90.- € *Küünlavõti,paar padrunit,brake cleaner,WD-40 24.90.- € Seniks aga üks pilt kuulutusest : Olge vahvad, Marko!
-
BMW 320i (2.5) '90 - Raitc
No offence, aga üldiselt on nii.Et mitte auto pole madal, vaid juht ei saa madala autoga hakkama. Aga tore näha, et asi liigub.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Selle teema võib lukku panna, tänan!
-
M: Bmw E30 320(M20B25) 90'a. Kiire!
Jep, ma tean.Veebruaris saab selle asjaga ka ühele poole. Aga tänan teavitamast.
-
BMW 320i Kabriolett '89 - eix22
Jõudu ja jaksu.Mulle tundub, et mõned kuud tagasi vedeles see auto soomes.Vähemalt sama velg oli all ja sama rool.Värv oli ka punane ja vasak karp oli ära kuskile vist äestatud.Suhteliselt nutune nägi siis juba välja.
-
Kuna täna sai seitse päeva täis, siis võime uuesti uppida teemat.Ehk siis auto ootab endiselt uut omanikku. Talv tulekul ja lumel on sellega väga lõbus.Teeme siis pisut hinnaalandust ka. E30 foorumikasutajale 1700.- Auto peaks jõudma 20-21 detsembri vahel eesti.Võimalus on alati vaatama tulla ja kohapeal rääkida hinnast.Huvilistel palun helistada numbril +37253410964 .
-
No nii, vaja elus edasi minna, seega pean oma kullakalli rullika maha müüma. Minu teema leiab siit : http://foorum.bmw-cl...hp?f=4&t=136308 Rene_V teema leiab siit: Tegemist siis 90'da aasta autoga, mis tehasest tuli 2.0 mootoriga.Nüüdseks peal 2.5 (125kw) mootor.Eelmise omaniku jutust ja teemast jäi meelde, et sinna sai ka uus LUK'i sidur pandud. Mootor töötab, pole mingeid probleeme esinenud, et käima ei läheks.Olgem ausad, sinna autose on aega ja raha maetud viisakalt.Igav temaga ei hakka, sest koguaeg tahaks uuendusi saada. Räägime siis tehtud ja tegemata töödest ka veidikene. Tehtud tööd: *vahetatud kütusepaak korraliku ja mittelekkiva vastu.Sellega koos ka kütusevoolikud,tankimistoru ja selle ümber käiv lutt.Filter ja uued klambrid. *Esimesed paagikinnitused tuleks mingi hetk üle teha.Eks ma ostjale näitan, kui teda huvitab ? Alt ära ei kuku, seda muret pole. *Armatuuri all on korrastatud juhtmestikku, kuna keegi minevikus oli jubedat keemiat seal kokku keeranud.Juhtmed on vahetatud osaliselt või siis täispikkuselt. *Veetud on kõikide kõlarite jaoks uued ja korralikud juhtmed. *Küljes on uus esiklaas koos uute kojameestega. *Esisillas vahetatud välimised rooliotsad. *Mootor on saanud endale uued küünlad, uue lambdaanduri, uue jagajakaane ja rootori ning kaks temperatuuri andurit. *Veepump on ka vahetatud, kuid sellega on oma stoori. *Uue salongiradika saab kaasa. *Uus termostaat ja tihend. *Reostaat. *Uksetihendid. *Esipõll - saab kaasa. *Tuled + xenonid (4300K) saab kaasa. *Esiaknapesuri pump, voolikud ja tagasivooluklapid on uued. *Kasutatud soojendusega peeglid. *Käigukastihoovastiku puksid. *Generaatori pingeregulaator. *Soojenduse paneel. Tegemist vajavad tööd: *Käsipidur üle vaadata.Klotsid, trumlid ja trossid. Tagumine parem põllenurk tahaks veidikene korrastamist.Midagi ei paista, kuid seda on remonditud kunagi. *Juhipoolse tagaistuja jalgealune on kõver ja põhjakork lahti tulnud. *Võibolla mõned puksid ja nipet näpet. *Kesklukk ei toimi ning pagasiruumi lukk on tavaline ehk ilma kesklukuta variant. *Midagi on võibolla veel, kuid kohe meelde ei tule. Lisavarustus: *2 x el. aknad. *Manuaalne luuk. *2 x soojendusega peeglid. *Check Control. *M-Tech I rool. *Custom paint job ehk siis kogu auto on värvitud rulli ja pintsliga. *Taga on 6x9 Hertzi ovaalid. *Ees jalgade juures Impacti komponentkõlarid. *Uste sees väikesed Hertzi kõlarid. *Tagakõlarite jaoks bochmanni crossoverid - saab kaasa. Vedrustus ja veermik: *Lõigatud esimesed vedrud ja originaal amordid. *Talveks 15" originaal BBS koos kaks talve sõitnud 195 55 R15 Michelin Ivalo naastrehvidega. Kaasa annan originaal generaatori koos vahetatud pingeregulaatoriga ja mingit pudi padi veel. Mõni pilt ka autost : Salong: Tegemist siis Koenigi poolkorv istmetega.On kellegi poolt saanud uue riide. Hinnaks siis sellisena nagu on 1900.- euri.Tingimisruumi on ka.Vahetust ei soovi, järelmaksu ei paku! Küsimused PS, switc@planet.ee , +37253410964 või +358417820062
-
BMW 320 '90 - Marko S
Eks ma kisan, kui radikas vahetatud.Nii palju sai täna teha, et mootor sai paar uut andurit.Nimelt temp. andur ja ajuandur.
-
Paljud teist sõidavad talvel rullidega?
Olen ka viimased kaks talve liigelnud rullidega.Autot tuleb tihemini pesta ja hooldada, muud midagi.
-
K: Salongiradiaatori vahetus ?
No ma võtsin margi järgi.Pakkus 87 või 88 üles ainult tühte tüüpi radikat.Aga tänud info eest.
-
K: Salongiradiaatori vahetus ?
Kuna ilmselt on mul see töö ees.Või noh, ongi kindlasti ees, sest uus tellitud, siis küsiks targematelt nõu ? Kuidas sellise asja vahetamine käib ja kui palju peab lahti lõhkuma salongi ? Kas armatuur jääb omale kohale või tuleb kah välja heita sealt ? üritasin netist otsida õpetust, kuid ei leidnud.Tekstist vähe abi, äkki leiaks koos piltidega ? Tänud ette, Marko
-
BMW 320 '90 - Marko S
Täpselt nii.No ma läksin "lihtsama" vastupanu teed ja tellisin ära uue salongiradika Nissens'ilt.Aga see vahetamine ? Pole halli aimu ka.
-
BMW 320 '90 - Marko S
No ma alustasin sellest, et valasin süsteemi kurguni, sai voolikutest pumbatud teda ja koguaeg peale valatud.Panin käima, valasin peale, tuli jubedasti mulle.Mingi hetk jäi vaiksemaks ja nagu kadus.Sai õhutatud niplist, kui ka siis paisupaagi kaudu.Võtsin radika tagasivoolu kah lahti, panin otsa kanistrisse ja lasin tugevalt üle 10 liitri sedasi läbi.üks kanister oli all, teisest valasin.Sai lahti võetud ka salongiradika ülemine ots, sealt tuli ka miskit vist (ei näinud eriti).
-
BMW 320 '90 - Marko S
Nii, kirjutan teile siis oma kahepäevasest seiklusest! Lugege ja mõelge, äkki keegi oskab mingit abi anda. Sai siis eile õhtul alustatud taas õhutamisega.Igaks juhuks ostsin uue termostaadi kah, sest kõhutunne ütles nii.Las olla parem olemas, kui pärast vaja ja siis ei ole. Igatahes tulemus oli täiesti null.Soojaks läheb, aga täpselt sama moodi nagu enne, peab gaasi vajutama.Lased pedaali lahti, temperatuur langeb.Okei, vahetasin termostaadi ära, nii igaks juhuks.Avastasin, et termostaati lahti ei löö, toru jahe, samamoodi ka pool radikast.Külm, mis külm ja salongi ainult supiauru.Okei, jätsin ta öösek sinna seisma. õhtul veel uurisin, et äkki võib olla siis jama veepumba tootlikuses ? Samas, kui tootja laseb kuskil tehases neid teha, siis ju testitakse neid, kas suudab teha oma tööd korrektselt või ei? Okei, tänane päev.Läksin garaazi, valasime peale natukene, käima.Proovisime igast võimalikust august õhku kätte saada.Mullitab, kuid mitte lõputult.Seega peaks ju juba soe olema ? Tuhkagi! Jälle supikeeduaur autos ja lõpp. Mõeldud tehtud, vahetatud veepump maha, panin vana tagasi.No äkki tõesti mingi viga või defektiga vms ? Auto kokku, mahlad sisse, soojaks, niplid/voolikud igalt poolt lahti.Näpuga katsud, tosool on kõrvetav.Salongiradiaatorisse jooksvad voolikud tulikuumad.No kurat, peaks ju tulema ? Termostaati jälle lahti ei löönud, radikas täiesti külm, sama ka termotaadi juurest jooksev voolik.Polnud temperatuuri tõusust lõhnagi, ainult kirme peal.Jaurasime, helistasin maailma teise otsa, et mis Sul viga on ? äkki termotaat vigane ? Noh, võtame vahelt välja! Võtsin termostaadi vahelt ära, torud soojad, radikas soe, aga tuppa tuleb vaevalt midagi.Okei, see arusaadav, kuna suurel ringil ja ta ei lähegi iial soojaks.Ainult siis, kui hirmsasti pähe anda! Käisin sõitmas, kork maas ja kork peal.Voolikud pehmed, survet mootorisse ei löönud.Tundub, et okei ? Ja nii ma ta jätsin, termostaati pole, vana veepump küljes ja tosool sees.Sõidan siis oma supikeedupotiga kunaks eesti saan targemate juurde.Mis siis võis juhtuda, et peale veepumba vahetust siis sedasi läks ? Kas mingi ollusk sai lahti kuskilt ja nüüd ummistab salongiradiaatorit või on asi milleski muus ? Kõik abimehed olid nõutud. Vaatame, mis edasi saab. Suured tänud Alvarile ja Valerkale!
-
BMW 320 '90 - Marko S
Nii, küsimus suurele ringile ? Ehk mure siis selles, et mootor on töösoe.Temp näidik ilusti keskel.Aknapeale puhub sellist enamvähem sooja, käega tuntav.Kui paned näkku puhuma, tuleb sooja supiauru.Jalgade peale, siis ka soojemat.Umbes sama nagu aknale.Proovisin õhtutada, mulle midagi väga ei tulnud.Keerasin õhutusnipli lahti (see mis termostaadikorpuse küljes).Lasin sealt joosta, samal ajal puhur põhjas ja pöörded 2000-2500.Ka paisupaagikork oli maha keeratud.Koju jõudes oli temperatuuriseier üle keskmise.Kohapeal hoidsin pöördeid kõrgemal, siis seier kukkus silmnähtavalt ehk keskele tagasi ja kuuma õhku sööstis salongi. Kui aga hoiad gaasi peal, nii 1500+ pööret, hakkab tulema salongi mõnusat kuuma õhku, kuid niikauaks, kuniks pedaali vajutad.Gaasi lahti lased jahtub temperatuur maha ja jääb alles supiaur.Mida või keda peaks hakkama togima ? Kas võiks olla asi vigases/katkises termostaadis või ei suuda veepump (vahetatud 30.09.2011) tekitada piisavalt tsirkulatsiooni ? Mina, kui "autokauge" inimene jagan asjast nii palju, et kui termostaat oleks kinni (väiksel ringil), siis peaks keema minema ? Kui aga lahti (suurel ringil), siis ei tohiks ta väga soojaks minnagi ? Olen asjast õigesti aru saanud vist ? Vaatasin üle ka tosoolilekked, ei leidnud ühtegi ja samas pole ka täheldanud tosoolikadu. Salongiahju kaitse oli terve (ma ei teadnudki, et salongiahju küljes käib selline asi). Kuna talv tulekul ja sooja tahaks autosse, siis päris jama asjaga.äkki keegi oskab miskit välja mõelda või pakkuda ? Vaheapel nii palju tehtud, et vahetatud ära aknapisside voolikud + see kolmikklapp, kust ta jaguneb. Järjekorda võiks lisada järgmised asjad: *õlivahetus + filtrid mingi hetk. *Uksetihendid, kuna katkised ja maanteel sõites jubedalt kohisevad. *Juhiukse aknatihendid, sest nii ülesse, kui ka alla liikudes pooks nagu kuhugile kinni.Kui uks lahti käis, kontrollisin ja proovisin, tõstuk töötas ilusti ilma probleemideta. *Tagasillaga midagi ette võtma.Peangi natukene kalkuleerima, kas teha see korda (trummelpidurid) või osta "uus" ketastega sild ja see "restaureerida". *Salongiventilaator on ilmselt ka suremisäärel, jubedalt piniseb ja see hakkab kõrvadele.Määrida võiks mingi asjaga teda, kuid see nagunii kaua seal ei kesta. *Reostaat, kolmas aste puudub.Toimib ainult 1-2 ja neljas. *Olen mõelnud ka keretöödele.Midagi hullu ei tundu, kuid veidikene oleks vaja nokitsemist.Karbid võiks ära vahetada, aknapesupaagi all on "mõned" läbivad augud.Ilmselt ka tungitõstmis kohad, mis võivad olla pehmed.Juhi tagaistuja jalgeall on veekork, see on lahti ja põhi kõver.Sealt vist tuleb kah pisut vett tuppa.Kinldasti paagikinnitused uuesti ringi teha, tahaks originaalid tagasi panna.Tagapõlle parempoolne nurk on kah otsas, see vajab ka pisut "uuendamist". *Paagiõhutustoru + tankimistoru ja paagivaheline lõdvik. *Esipõll on vaja ära vahetada, saaks sinna sirgema.See on olemas, vaja kätte vaid saada. *Esituled on ka "uued" olemas, sinna veel uued klaasid ja veidikene juhtmestiku parandada. *Tundub, et jookseb klapikambrikaas eest otsast.Parem nurk on õline.Loodan, et piirdub asi sellega.Kui ei, eks siis tuleb plokikaanetihendi vahetus ette võtta, kuid sellega pöördun asjatundjate poole. *Vedrustuse osas tekkis paar huvitavat mõtet, aga eks näis. Eks seda nimekirja saaks pikendada pisitööde osas, kuid kõik ju kohe meelde ei tule.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Ei minul mingit paanikaosakonda olnud.Teised siis kukkusid kriiskama, et äkki on mm mõõdus.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Ma ise ei ole neid lähedaölt uurinud.Nii palju, et ET oli 30 ja laius 7.5". Eks kui koju satun kunagi, siis lähen viskan pilgu peale.Ei osanud kohe mõelda/arvata, et võiks mm mõõdus veljega tegemist olla.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Eks ma pean uurima, kas on millimeeter mõõdus või tollmõõdus.Aga kui mm mõõdus, kas siis laiust märgitakse kah mm'es või tollides ? Kuidas saaks mõõta, kas tegemist on õige asjaga või ei ?
-
BMW 320 '90 - Marko S
Jep! Parem kindlasti ja makk ise võimsam.Ei ole seda vilkumist näiteks nagu Pioneeriga.Järgmiseks siis peab ikka leidma freeairi ja 4-kanaliga võimu. Paigaldust ootavad xenonid ja tulemas veel nipet/näpet. Juba ootan suve. :mrgreen: Mark on teadmata, kuid 16", 7,5" laiad ja ET30.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Veidi uuendust."Prooviks" panin sellise asja tuppa.Tegemist siis Kenwood KDC-7080 RY'ga.Päris julm, kui palju seal taga on juhtmeid.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Selline asi oli küljes, NR 10 siis.H2 andis hinnaks 90.- euri tükk.Whoa, selline hinnavahe! :shock: Aga kodanik Eero käest saab parema hinnaga. Seega, kui kätte saan, siis läheb vana genekas tagasi, kuna tundus, et harjade tööpind oli parem. Kasutatakse sellistel mootoritel: 3' E36 316i (M40) 318i (M40) 318i (M42) 318is (M42) 5' E34 518i (M40) 3' E30 320i (M20) 325e (M20) 325i (M20) 325ix (M20) 5' E28 520i (M20) 525e (M20) 528e (M20)
-
BMW 320 '90 - Marko S
Aga nüüd siis talveveljega :
-
BMW 320 '90 - Marko S
Natukene võiks värskendada juttu.Alustame sellest, et reedel sai lastud ära vahetada Truumu juures küünlad ja lambda.Läks paremaks nii tühikäik, kui ka käivitamine. Täna sai siis ette võetud "tulede värelemine". Pahatekitajaks oli siiski generaatori küljes olev pingerelee.Vähemalt praegu see voolukõikumine on kadunud.Loodan, et selle saaga võiks lõppenuks lugeda. Aga halb oli see, et ma otsin bmwfans'i kaudu saadud info põhjal endale pingerelee.Maha võtsin, siis asi nägi absoluutselt teistsugune välja.Peal oli siis nimelt originaal BMW logodega generaator firmalt Valeo.õnneks aitas mind selle jama juures kodanik Valerka, kellelt sai ostetud Boschi laadija ja sinna pistetud Eero poolt müüdud pingerelee. Talveks sai ka alla pandud originaal 15" BBS veljed koos Michelin Ivalo rehvidega.Tavl võib tulla! Tehtud! Aitäh kõigile asjaosalistele.