Kõik, mis AMe30 postitas
-
Auto värvimin ja selleks kuluv värv ja muu info.
Krundi hinnad on alates 10 kuni 25 euri liiter. Need 40-55 eurised väevid on kõige tavalisemad värvid kuhu lakk ei lähe peale. Laki alused värvid on poole kallimad ja lakki liiter on juba ise kuskill 40 euri. Auto värvimise peal ei ole mõtet hakata igat 10et euri kokku hoidma, nagu ennem mainitud siis olen ise selle pärast vastu pükse saandu. Kasutage kalleid ja kvaliteetseid pahtledi, krunte ja värve siis kindel et pärast ei mullita midagi üless, ei kooru maha ja kestab kauem.
-
BMW 325e sedaan '86 - Roht
Päris huvitav kokkusattumus ikka jaa Tuleb omalgi meelde, et oli ja nii!
-
Kõik õige aga minu arust on ikka nii, et kui paremat tulemust tahta siis tuleb kõik tükid ikka eraldi värvida sest nii ei hakka värv jooksma ja jääb igale kumerusele ühtlasem kiht. Tooni erinevus jääb siis kui sul ei ole kogu värv ühe korraga valmis segatud ja pead värvi juurde tooma. Sest uuesti segades võib tekkida tooni erinevus. Pinnakaga eraldi värvides tooni erinevust ikkagist ei tohiks tekkida. Seda saad vennalt üle küsida. Metallik värve ja neid peab küljes värvima sest püssi kaldest oleneb see kuidas tera ka jääb või midagi sellist. Parem siin teemal rohkem sõna ei võta, ega ise pole selles asjas üldse kogemust, lihtsalt mida kuulnud olen või kuskilt meelde jäänud. Ise värvimise juures otsast lõpuni olnud ainult enda punasega, varemad kokkupuuted väiksemad. Kui milleski eksin siis vabandan.
-
Ei mul on üks oma koht, kus mina ja maaler saime kahepeale hakkama selle teoga
-
Auto värvimine pole nii lihtne midagi kui alguses tundub, kui varem kogemust pole siis ei maksaks ise tegema hakata. Kindlat värvi kogust ei saa kunagi öelda, sest erinevatel värvi firmadel on erinevad värvid, erineva viskoosusega (kui vedel värv on). Isegi oleneb värvi toonist palju värvi läheb, näiteks must värv katab paremini kui valge. Värve on veebaasilisi ja siis lahustibaasilisi. On olemas talvalised pinnakad, siis on värv pluss lakk jne. Pinnakas on kõige odavam aga värv tuhmub kiiresti, et läkivat saada tuleb iga paari aasta tagant poleerida. Lakialused värvid on laias laastus poole kallimad, kuid kestavad kauem värskemad. Et kindlat kogust teada saada vaja teada mis värvi tahta. Näiteks hästi tuntud auto värvi tootja on DuPont ja Glasurit jne. Erinevatele värvidele lähevad erinevad krundid. Ma ka 100% kõike ei tea aga seda peab põhjalikult uurima. Näiteks kui autopahtel on juba kaua ilma värvita seisnud tõmbab see endasse niiskust ja mustust sisse ja see tuleb uuesti maha nühkida ja pahteldada, seal palju väikseid nüansse mida peab teadma.
-
Jah eks tsink ole suht mõttetu, pakun et suvel soojade ilmadega kisun sisu uuesti seest välja ja teen selle korralikumalt. Talv on nagu ta on, tuleb tegelt rohkme autot pesta ja hooldada siis juba hoiab suurema kahju ära. Mul omal vedelb pudelikorke mitu jooksu...ja ühtedel juba väga vähe sõitnud naelad all, ajan selle talve nendega ära vast. Aga suvel võiks mingid valukad olla...kui nii hakata mõtlema siis võiks pilli madalamaks ka lasta jne jne :D
-
:D Nüüd on juba see tallinna pill, varem oli jah haapsalust!
-
Tegelt mitu kuud ei ole...Seda hakkasin tegema kuskil novembri teisel nädalal või kuskil nii!
-
See korralikum ja...kupeega läks jah nii nagu läks aga eks sellest saab ka asja. Ma olen kupeed ka ikka korralikult ehtianud vahepeal, peaks millalgi sinna ka pilte panema. Nüüd jäi paariks kuuks kupee pooleli, kohe kui võimalus teen seda ikka edasi
-
Samas Niva ka huvitav pill ju :D aga jah juhusega sai ikka parema asja. Endise omaniku kohta kindlalt ei tea jah midagi, tundus suhteliselt noor kutt ja auto oli enne mind tema käes olnud aasta aega ja sõitis väikseimaid otsi. Foorumis ta ei ole olnud. Tegelikult on iga asjaga nii et hakkad tegema...mõtled et parandad need rooste täpid ukse pealt ära...aga pärast värvid terve auto ikka üle kui korralikku tahad.
-
Jah...huvi istmete vastu oleks küll. Kõige parem kui nad tagumisega sama mustriga oleks. Peamine et väga katki pole ega räbalad, kui võimali kokku ehitada või midagi välja mõelda siis sobib. Pole vahet kas tavalised või madalad peaasi et auke pole. Kui mustad või määrdunud vast saab puhtaks teha. Võiksid pilte jah teha, postita siis või psi siis Kui sobiv pakkumine siis saab mõlemile kasuliku diili ära teha Tänud
-
Preagu siis veel vaja kokku laduda auto...igast väikseid vidinaid ja asju puudu. Vast saab nädalavahetusega sõitma.
-
Veel pilte auto kokku panemisest. Põhja matt oli võrdlemisi määrdunud...siis kui viimased soojad ilmad olid lasin survekaga väljas puhtaks ja hõõrusin igast vahenditega ja peale seda kuivas saunas 2 nädalat aga tulemus on päris hea. Taga istme sain korraliku....veel otsin esimisi istmeid, kui kellegil korralike sedaani esimesi istmeid pakkuda siis ps'i. jep...seda ma taipasin ise ka hiljem See kuulutus kust ma ostsin siis seal põhjast pilte polnud.
-
Tegu siis 1986nda aasta pre-face sedaaniga mootoriks m20b27 90kw. Oli üks paar kuud tagasi motors24 müügis 800 euriga haapsalus. Ostu järgseid pilte pole (kui vana omanik siia sattub ja võimalik, võiks ise panna). Auto värv oli halvas seisus, tagaluugil tiiva augud sees ja värv maas, pindmist roostet oli vähe kui võrrelda palju seda tavaliselt on, ainuke koht mis rooste all kõige rohkem kannatada on saanud oli taga paneel (nagu ikka need nr tulede ümbrused ja sealt edasi, realseid auke läbi polnud veel) . Oli tehtud igast värviparandusi ning väga laiguline nägi välja...eks punase värviga ole ka juba nii et seda tooni kokku saada paras jebla. Endise omaniku sõnul oli ta 2000km tagasi mootorile suurremondi teinud, vahetanud ära kõik simmerid, tihendid jne. Auto läbisõit 225k hetkeseisul. Vahetasin ise ära kardaani tsentreerimis puksi ja tala. Lähitulevikus tahavad veel kohe tegemis kõik piduriklotsid. Mootor töötab hästi, tiksu pole. Jama on veel tühikäigu pööretega, kui mootor külm siis pöörded 700 peal ja nii kui soojaks läheb tõusevad koos tempiga 1100 peal. Peaks nagu vastu pidi olema aga sellega jõuab veel tegeleda. Peamine oli välimus korda saada, sest muu töötab ning talve soolad oleks asja väga kiiresti halvemaks teinud. Sain auto enda kätte ja lammutasin kohe laiali jälle Tundus mõistlik auto ülevärvida. Lahti võttes oli näha, et auto ei ole saanud suuri avariisid, esi põll oli täiesti sirge ja ilus, ainuke koht kus kõksu on saanud oli juhi ukse esimene serv. Kas siis oli uks kunagi tagurpidi käinud või keegi sisse tagurdanud. Autot sai siis nädal aega lihvitud ja krunditud ja lihvitud ja krunditud... Siis läks auto värvi...kere eraldi ja kõik detailid eraldi. Hakkas siis auto kokku panek...Tänud Jürgenile ja Karlile tehtu eest. Kui auto minu kätte jõudis siis oli ta suhteliselt originaal seisus...panin autole inglid ise ette (tean et paljudele see võibolla ei meeldi) samas vanad tuled jäävad alles...vahetamine võtab realselt 30 min. Tagatuled olid juba ostes lakitud...vast paneb tavalised tagasi kui kuskilt korralikud leian...eks näis kui Hr. Politsei väga pigistama hakkab. Väga mingit tuuningut tegema ei hakka kui just praegused tuled välja jätta. Põhjast ka pilte...põhi oli muidu väga puhas ja korralik. Väga üksikud rooste täpid olid, need lihvisin õrnalt üle ja lasin tsingi spreid peale. Ei viitsinud seal väga korralikult midagi tegema hakkata...selle võtan ette järgmine talv.
-
sidurikorv
Arvatavasti on sidurit libistatud palju ja siis ketta kulumisest tekkib see pask, muud ei midagi. No mootorisse ei saa see sealt kuidagi minna. Kui ketas õhuke on, siis pane uus ketas ja kontrolli et korv kõver pole ja kõik.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Olen ikka vaikselt kooli ja trenni kõrvalt teinud. Asi on korralikult edasi liikund. Mõned teavad, mis teinud olen, praegu foorumisse ei ole midagi väga pannud, kruvin veits pinget Paar nädalat veel, siis usun et tõmban pildid foorumisse ka.
-
Tagumine trummelpidur ketaspiduriks
Kui on ABSiga sild, aga ABSi ei kasuta, andurid väljas, siis kas pooltelg peab ikka ABS võruga olema, või sobivad sinna tavalised ka?
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Lugesin läbi sellise raamatu nagu: "KEEVITUS - SÜTITAV IDEE" (Tatjana Karagova) http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/keevitus_-_s%C3%BCtitav_idee_keevitamise_k%C3%A4siraamat/364935 Suht lihtsasti ja samas ka detailselt selgitatud, head pildid. Alguseks sobib väga hästi.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Mul ballooni küljes lihtsalt kraan, kinni ja lahti. Keeran selle alati lõpuni lahti. Mida see gaasi reguleerimine andma peaks? Lihtsalt kui gaasi ei ole siis tekkivad poorid, kui ma hullult gaasi juurde panen, mida see muutma peaks? Minu arust gaasi eesmärk see, et ei pääseks hapnik ligi. Kui ma kasutaks gaaskeevitust siis küll on gaasi reguleerimine väga tähtis aga MIG ja TIG juures ei tohiks mitte midagi lugeda.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Samas...kui vooltutugevust juurde lisada siis läheb keevitus temp. ka suuremaks ning laseb plekist augu läbi, enda arust ma proovin alati lasta suht suurte pingetaga. Ning to raamat mis ma lugesin, seal ütles ka, et keevitusele peabki jääma nii öelda see "mägi", see pidavat andma tugevuse. Ja ma ei mõtle selle mäe asemel lihtsalt junni mis pleki peale lastud, kui teistpoolt vaadata, siis on ka seal näha, et metall on korralikult läbi suland. Need keevitajad, kes mulle õpetasid on mõlemad sellised kes saavad vanas rahas 30-35k kätte ja on teinud seda juba 20+ aastat. Võibolla keevise välimus ei ole jah kõige ilusam, sest ei saa ju plekki suure pingega ja lihtsalt ühes jutis lasta, tõmbab kõveraks. Ma keevitan MIGiga ning minu masinal saab ainult regullida pinget ja traadi etteandmis kiirust, gaasi kogust regullida ei oska ja ei näe kust seda teha saab. Kõik õppetused on alati teretulnud, ps või helista 55577442 ning võid ise kohale tulla autot vaadata, rääkida, näidata!
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Jep...see auto on mind keevitama õpetanud. Õnneks oli algul palju inimesi kes oskasid mulle keevitamise kohta väga palju õpetada...lugesin isegi mingi raamatu läbi. Enne seda autot, üks õhtu mõtlesin et midagi pole teha peab keevitamise ära õppima, lihtsalt läheb vaja kogu aeg. Üks õhtu lihtsalt läksin töökotta ja keevitasin 4-5 h järjest, proovisin igast erinevate pingetega erineva paksusega materjale kokku lasta ja peale seda saingi hakkama. Alguses võttis teatud koha tegemine ikka väga kaua aega, sättisin ja nikerdasin ikka päris kaua, nüüd on juba kiirem ja oma jagu kogemust ka.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Jah, tegelt on sul õigus, praegu autot vaadates tekkib omalgi tunne, et ehitan nullist. Algul võtsin lihtsalt mootori ja plekid maha, vaatasin, et need nurgad eest läbi...okei normaalne...ei tundu midagi hullu...teeme siis need kohad ära. Tegin need ära, mõtlesin, et võtan seest istmed ja matid ära, viskab pilgu peale...johaidiii noh...siis kiskus juba huvitavaks...siis võtsin pagassist sisu välja ja asi läks ikka väga huvitavaks. Samas isegi praegu tuleb veel põhjamastiksi alt kohti välja mida lihvida ja teha. Rohkem enam väga ei tohiks tulla. Oleks ma algul teadnud, et nii palju teha...võibolla oleks sellel autol teine saatus olnud...aga no VÕIBOLLA. Praegu ma veedan realselt 40-60h nädalast auto all, auto nagu elukaaslane juba Teinekord sattud nii hoogu, et tulen öösel 1-2 aeg alles koju...kakskorda olen isegi auto alla magama jäänud (mõtled vaikselt, et mis edasi teha ja vaiud korra nokki). See E30 on vist esimene auto kuhu realselt oma hinge sisse olen pannud, aitäh positiivsete komentaaride eest.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Tegelt see tala on tehtud 60x30 4kant torust, lõikasin ühe külje ära ja siis painutasin veits laiali. Tegelt oleks saand lihtsalt plekist ka teha, oleks suurem nikerdamine olnud ja ei oleks äkki nii sirge ja tugev tulnud.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Tänud, tänud! Oppi, see oli see halvem pool jah, teine pool on palju paremas seisus.
-
316i(2,3) '89 - AMe30
Tegelesin siis pikka aega tagasilla kohtadega. Lõikasin välja risti oleva tala ja palju plekki selle ümbert. Pilt pagassist: Salongist, tagaistme alt: Põhja alt; Painutasin uue tala: Lõikasin vasaku vedrupesa ja selle ümbruse lahti: Ja nii see edasi läks: