Hüppa postitusse
Postitatud
comment_48267

Tervist, sai ka omale üks e30 ära soetatud, kaua aega olen vaadanud ja esimeseks autoks peaks see mulle sobima küll. Ostsin ma ta soomest, auto on poest välja sõitnud 89 aasta oktoobris ja ma peaksin olema 4's omanik. Hooldusraamat olemas, täidetud teda on, vahepeal pisikesed lüngad. Hetkel ees 239 tuhat ja veidike peale.
Eelmine omanik oli mingi noor soome kutt, kes on autole päris ilusa värvilahenduse leidnud, värvitud on küll ainult väljast ja pole just kõige korralikumalt. Ukseliistud efektsuse mõttes musta mägiaivariga ära teipinud. Enne kui eestis liikuma saan hakata on tegemist päris palju, ees klotsid,kettad, arvatavasti ka amordid. Põhja alla näinud veel ei ole, homme peaks tõstukile saama ja siis on näha kuidas ta sealt on. Tagant rattakoopast nägi ka ilusti pagassi läbi 2 pisikese augu mis sommi poolt mastiksit täis oli tõmmatud.

Kõige halvem oli see, et jahutusvedeliku flants oli puruks, ja soomest öeldi mulle, et tellimisega läheb 7 päeva. Uurisin siis eestist ära, et tulen ja kuna vaja on viljandi sõita, siis käin forssist läbi ja ostan selle jupi. Kohe kui uus jupp olemas oli seisin ka maanteeääres, mootor keeb. Vana jupp ja selle parandused andsid kohe otsad kui uus jupp autopeal oli. Istusin maanteeääres umbes 4 tundi enne kui tööriistad sain ja vahetama hakkasin. Ei muutnud see ka midagi ja kosel jäin igaks juhuks seisma, et asja hullemaks mitte teha. Ootasin siis kuni sõbrad viljandist järgi tulid ja kell pool 1 öösel jõudsin nööriotsas viljandi. Hetkel ajab tagant valget suitsu välja, õlivarras oli ka kahtlane, ju see plokikaanetihend ja ehk ka kaas ise kuuma said, kas siis minupoolt, või juba varem soomlase poolt.
Vana auto, tegemist tahab ja siiani pole veel oma otsuses kahtlema hakanud.

Kes viitsib/teab võib soovitada, kust mul kõige kasulikum uusi juppe vaatama oleks hakata.

Muudetud , muutis Puskar

Esiletõstetud vastused

• Autor
comment_58234

Nii, sai siis täna vähe möllatud autoga. Eelmine nädal vahetatud tagaamordid said omale uued vedrud, ees vahetasin amordid, vedrud sarniirid ja stabikad. Amordid olid ikka väga väga läbi, ime et üldse midagi hoidsid, juhipoolne sarniir samamoodi. Ma ei tea mis toimus selle inimese peas, kes viimanekord rooliotsi, stabikaid ja sarniire vahetas, sest igale mutrile oli peale keevitatud. Seepärast tuli ikka korralikult vaeva näha, enne kui amordid korralikult alla sai. Kuna ma rooliotsasid ei vahetanud, siis oli amordi vahele saamiseks vaja lahti keerata mingi tala auto alt, sinna käis tungraud alla ja vedrud tõmmitsaga kokku tõmmates sai lõpuks asjad alla. Kokku sai vist kahte tõmmitsat kasutades vedrud kokku tõmmatud umbes 10 korda. Käed annavad päris korralikult tunda. Amordikarbis oli lisaks veel mutter, millega kogu see värk kinni keerata, ilma peale vaatamata hakkasin teda külge panema ja tundsin et kuidagi väga raskelt käib. Keerasin siis tagasi ja amordi otsal keere maas. Eks oleks pidanud enne kontrolllima, aga ei osanud sellist asja ette näha, et pakendis vale keermega mutter on.  Keerasime keerme üle ja otsisime korraliku mutri. Nagu ma arvasin ja nähagi oli, siis esivedrud olid ikka päris lühikesed. Mõõtes tuli uute ja vanade erinevusesk 13cm. Nüüd siis järgmine nädal lasen suvevelgedele uue värvi peale ja sõidan suveni, siis peaks autol keretööd ära tegema ja uue värvikihi saama. 

post-1855-0-14726700-1363382940_thumb.jp

post-1855-0-30326800-1363382956_thumb.jp

post-1855-0-77054200-1363382978_thumb.jp

post-1855-0-09480900-1363382997_thumb.jp

post-1855-0-79549300-1363383014_thumb.jp

post-1855-0-85697100-1363383034_thumb.jp

• 4 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_59816
Sai kah suveks veljed alla lükatud, sõita on ikka palju kahtlasem kui 14' veljega, aga eks see kaasneb 17' velgede ja madala rehviga. 
Kere on nagu ta on, roostet ikka leiab, esiots kõver ja mõlkis.  Lõppenud kindlustuse tegin kah uuest ära, seekord siis 3ks kuuks, peale seda loodetavasti, kui midagi ootamatut ei juhtu siis võtan juppideks, teeks keretööd ära ja uue värvi. Kuna ei õnnestunud seda värvikoodi mul eelmise omaniku käest saada, siis tuleb vist terve auto ära värvida. Praegu loodan ilma probleemideta suveni ära kulgeda!

• 3 kuud hiljem...
  • Autor
comment_64916

Pole nüüd juba päris pikka aega midagi kirjutanud, auto kah nüüd seisnud senikaua kui soomes olin. Täna sõites tuli 250000 kah ette, ja ei saa kurta siiamaani on kõik väga hästi sujunud ja mingeid probleeme olnud ei ole. Plaan autol keret tegema hakata on juba pikemat aega päevakorras olnud, aga kahjuks pole mul kohta ja eriti ka aega, et sellega tegelema hakata. Väga mõru tundega pean auto kahjuks müüki panema. Lihtsalt seisma jätta ei tahaks, sest siis roostetab kere veel rohkem ümbert ära ja varsti pole enam üldse mõtet midagi teha.  

• 1 kuu hiljem...
Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.