Kõik, mis agentzero postitas
-
320i 1987 - agentzero
On isegi ühe kaamera ette jäänud auto seal - Kp.carphotos
-
320i 1987 - agentzero
Eelmine suvi juba vaikselt väristas pidurdades ja ajapikku läks see ainult hullemaks. Kuna ta tundus, et läheb hullemaks, siis algselt sai vahetatud esimeste õõtsade kere külge kinnituvad puksid ja stabika otsavardad, lootuses et asi on äkki nendes puksides. Siis sai avastatud, et mootoripadjad ka täitsa läbi. Need vist isegi r4 mootori padjad. Väristamise probleem ei olnud põhjustatud puksidest ja järgmine variant oli siis uued esimesed kettad panna, kuigi nad nägid välimuselt värsked ja viisakad välja. Pärast ketaste vahetust kadus pidurdamise vibra ära. Siis avastasin sellelt pärast õhulugejat kummist õhulõdvikul mõrad, see läks ka uus Gates'i oma. Nüüdseks igatahes auto talvekorteris ja selleks aastaks kõik. Suve esimeses pooles sai ikka rohkem sõidetud, teises pooles pigem vähem.
-
320i 1987 - agentzero
Kuna eelmine suvi ei saanudki erinevatel põhjustel selle autoga väga palju sõita, siis ei teinud ka midagi. Seisis lihtsalt garaažis enamus ajast ja üksikud korrad ainult sai sõidetud. See kevad sai kohe varem (mai alguses) auto välja aetud ja nagu näha, siis esipõllelt korralikult värvi eraldunud. Esimese asjana läkski see kohe tegemisse - esipõlle värv uueks ja lisaks siis ka esispoiler/lip kerevärvi nagu lubatud sai. Pärast seda tehtud ka õli (ikka Motul 4100 Power 15W50) ja filtrite vahetus ja nüüd siis sõidan igapäevaselt sellega.
-
320i 1987 - agentzero
Selge pilt, tänud info eest. Läheb siis ikka kerevärvi. Praegu vaatan suviseid pilte ja mustana tõesti kuidagi kaob ära ka see lip sinna alla.
-
320i 1987 - agentzero
Kas selle kohta muidu mingit viidet ka on, et millisena ta tehasest välja tuli? Uuel hooajal peab ilmselt esipõlle üle värvima, sellel tõenäoliselt kehv eeltöö tehtud vms, sest viimase sügisese pesuga sain suht suure tüki värvi sealt survekaga maha. Kui nagunii värvimiseks läheb ja on 100% kindel, et originaalis see lip kerevärvi, siis laseks ühe soojaga selle ka ära värvida ma arvan.
-
320i 1987 - agentzero
Sapikaga sõidab isa heal juhul 300km suve jooksul ja sellest piisab täielikult😃 Aga olen ka ise üks suvi mingi kuu aega asendusautona kasutanud ja see ikka täitsa teistsugune sõidukogemus. 😃
-
320i 1987 - agentzero
Suve lõpu poole sai autoga muudel elulistel põhjustel pigem vähe sõidetud ja rohkem millegagi tegeleda ei jõudnudki. Läbisõitu kogunes kokku veidi üle 3000km. Kuna edasine ilmateade on nüüd lõpuks juba suht kehvaks läinud, siis saigi eile viimane tiir tehtud ja õhtul ära pestud ning talvekorterisse ära pakitud.
-
320i 1987 - agentzero
Täpset hinda välja ütlema ei hakkaks. Põhja alt ma loodan, et on sama hea, sest kahjuks põhi mingi mastiksi vms laadse möksiga üle lastud. Eks aeg näitab, aga üldiselt on auto ikka korralikult tehtud ja kindlasti polnud see mingi müügiprojekt eelmisel omanikul. Siiamaani kuskilt mingit roosteüllatust veel välja tulnud pole igatahes. See Sony CDX G3300UV makk sai mul E28-sse juba valitud selline (kolis lihtsalt E30sse üle), et oleks armatuuriga sarnane valgustus (saab muuta) ja samas kui ei tööta, siis oleks üleni must kõik. Kui oleks vähem läikinud ka, siis oleks veel parem, aga mul oli ikka mingi eelarve ka ees. Minu jaoks sobib see nii hästi sinna kui kaasaaegne makk sobida saab ja seda muutma ei hakka.
-
320i 1987 - agentzero
Suurt midagi polegi vahepeal toimunud, aga roolialune kate sai uus ja plastikust. Vana papist oli maru räsitud, igalt poolt lapitud ja häiris silma. Uue tellisin Poolast ja plastikust. Kahjuks pole pilti milline alguses oli, aga natukene liiga läikiv oli mu jaoks. Lasin selle mattmusta spreiga üle ja siis sai suht hea. Tekstuur on ka suhteliselt õige. Lõppu mõni pilt veel autost.
-
318i kupee '89 - Max
See kolks videotes juba tuttav jah😀 Kas lihtsam ja kiirem poleks need saaled ära vahetada ja see mootor korda teha kui järgmist mootorit vahele tõsta?
-
318i kupee '89 - Max
Mille tükid need siis olla võiksid? Nii varajane hooaja lõpp oleks küll kurb..
-
320i 1987 - agentzero
Mulle igatahes meeldib ta praegu mustana natuke rohkem. Kunagi tulevikus võibolla siis võib ta kere värvi teha originaalsuse mõttes, aga mõneks ajaks jääb mustaks.
-
320i 1987 - agentzero
Täna sai lubatud esimene lip külge. Nüüd on auto väljast ideaalne mu jaoks. Kui see kohale jõudis, siis unustasin pilte teha ja hakkasin kohe seda värvima. Lip ise tuli küll musta plastikuna, aga seal olid nagu plastiku vormist mingid laigud, kriimud jms. Karestasin selle veidi ära, lasin plastiku krundi peale ja siis satin black spreiga üle. Soov oli saada võimalikult sarnane esistange liistudele ja mu arust sai suht hea. Must oli algusest peale juba selge, sest küljekarbid ja tagastange alune osa ka must, siis oleks veider jäänud kui see esimene lip oleks kerevärvi. Loodetavasti kunagi jõuan kodu eest kaugemale ka pildistama ikka
-
320i kupee 1986 Marko S
BMW foorumis kasutaja tonisk oli isegi täitsa pettunud selles makis, täitsa huvitav kuidas sa rahul oled. Hind sellel ikka täitsa ulme😃
-
320i 1987 - agentzero
Lip on tellitud eBayst ja tuli Ukrainast. Päris tuuning see ju pole, sest siin teema algusepoole sai arutatud ka, et tegelikult VIN koodi järgi on sellel autol see tagumine spoiler küljes olnud. Samamoodi see IS style esimene stangelisa (mis ka puudu, aga tellitud ja lisandumas). Tunnustamise protseduuri kirjelduses on selline lause "Originaalseks loetakse ka koopiadetailid, mis on originaaliga äravahetamiseni sarnased."
-
320i 1987 - agentzero
Tellisin selle Calorstati temperatuuri anduri ära ja proovin siis sellega kui kohal on. Vahepeal aga jõudis selline asi kohale. See lip on originaalis ka vist poltidega, aga need ma lõikasin maha ja panin kahepoolse teibiga ikka. Eile sai värvitud ja täna panin külge ära.
-
320i 1987 - agentzero
Tundub tõesti nii. Googledasin nüüd pikemalt ja tundub, et 1/4 ja 1/2 vahemikus ongi temperatuuri seieril täiesti õige koht r6 mootoritel 82 kraadise termostaadiga. Õhulugeja arvamuse kohta ei teagi. Proovisin huvi pärast nii ka käivitada, et õhulugeja pistik oli lahti ja sama seis. See siis ju võibki tähendada mõlemat, et õhulugeja ei muuda midagi või samas just muudab ja praegune lugeja ei töötagi hetkel nii nagu peaks.
-
320i 1987 - agentzero
Seda paaki ei pannudki tähele, peaks ikka 63L olema ka mu teada. Lõunasse kahjuks ei ole viimasel ajal üldse sattunud, aga jätan meelde kui ikka üldse ei saa jagu sellest. Eilsest postitusest veel puudu see jutt, et vaakumilekked kontrolliti ka üle ja neid ka ei tuvastatud. TPS anduri asendit taheti arvutiga vaadata, aga kahjuks ei saanud ühegi arvutiga ligi autole. Okei, siis 8 E30 kerega ikka jah, üks jäigi kahe silma vahele ja M3 ei vaadanudki 😀 Alguses ei plaaninud üldse kohe sellega tegeleda, aga soovitati ikka ette näidata. Ja nüüd küll rahul, et sai ära tehtud.
-
320i 1987 - agentzero
Ega neid pre-sid ka ju ülemäära palju pole, ma sain kokku 5 kui mu otsingufiltrid õiged ja selle teema auto siis kokku 6s E30. Kohapeal pole veel jõudnud proovida. Kui ma vahetasin, siis sai sinna Hella andur. Aga see Colorstati andur on väärt proovimist.
-
320i 1987 - agentzero
Täna läksid vahetusse autol kütusefilter (MANN), termostaat 80C (Mahle), käigukastiõli (Liqui Moly GL4) ja difriõli (Motul MOTYLGEAR 75W90). Käigukastiõli vahetusega läksid käiguvahetused paremaks. Enne oli nii, et külma õliga läks teine käik normaalselt vahetades raginaga. Pidi ülipehmelt ja vaikselt panema, et ilma raginata läheks. Nüüd uue õliga sellega korras õnneks. Termostaadi vahetus ei aitand suurt midagi, ikka maanteekiirusel passib temperatuuri seier liiga madalal. Ei oskagi enam midagi arvata, miks ta keskele ei tõuse. Pika käivitusega kahjuks ka põhjustajani ei jõutud - pihustid stenditi ära, kütuserõhud mõõdeti ära, pihustitihendid said uued (mõni oli natuke räbal olnud). Järgmine variant pakuti proovida teist õhulugejat, sest praegu autol peal oleval on see kaas maha käinud ehk midagi seal remonditud ja äkki selles asi. Ja siis eile sai see auto jälle uued numbrid, seekord teist värvi.
-
320i 1987 - agentzero
VIN koodi järgi on tal jah S300 Central Locking With Anti-Theft System. Aga nagu kirjutasin, siis seal mingi aftermarket puldiga kesklukk peal ja originaal süsteem pole enam kasutuses ehk tagasi enam seda pistikut ei panegi. Asun tegelikult Tartust veits väljas Elva poole, aga kui huvi on, siis saab kuskil linna pool ka kokku näiteks saada. Samas siis jällegi ei saaks seda külmkäivitust näidata.
-
320i 1987 - agentzero
Tänud pakkumise eest, aga ma ise paiknen kahjuks Tartus. Aga, et elu liiga igav poleks, siis oli nädalavahetusel veidi närvikõdi ka. Alustuseks vedasin reedel supaka juhtmed pagassi ära ja kõlar ise sai ka paika. Sellega kõik hästi, mängib isegi paremini kui E28-s ja minu jaoks enam kui piisav. Siis aga laupäeval hakkasin sõitma minema. Lähen autosse ja keeran võtit - vaikus. Mõtlesin, et äkki aku tühi supaka proovimisest või starteriga midagi. Proovisin veel 2x ja ikka sama. Siis näen, et armatuuri igast august tuleb täiega suitsu. Too hetk kartsin küll, et ongi kõik ja põleb maha😄. Jooksin kiirelt kapoti alla, et oma veetud plusskaabel üle vaadata. Aga seal ei paistnud midagi valesti. Siis panin kiirelt kõik uksed-aknad kinni, et hapnikku ei saaks juurde ja tulekustuti käes oodates õnneks siis vaibus maha. Hakkasin siis vaatama, et kust see tulla võis ja roolialuse katte eemaldamisel vaatas selline pilt vastu. Ehk siis üks juhe terves pikkuses oma rüü ära sulatanud ja hakkas vaikselt samas pundis olevaid teisi juba kärsatama. Eile vahetasin selle juhtme täispikkuses kuni sinna juhiukse läbiviigu pisikuni ära, aga ei hakanudki seda väikest pistikut tagasi panema. Proovisin käima panna ja kõik töötab. Googledasin ja tundub, et see üldse originaal keskluku toide, aga kuna sellel autol nagunii mingi aftermarket kesklukk pandud, siis see ongi kasutu juhe, kus lihtsalt oli vool sees. Ilmselt oli korralikult isoleerimata ja käis juba mõnda aega vaikselt kuskilt keresse, sest mõned nädalad tagasi ma tundsin sõites korra sarnast kärsakat, aga siis kadus ära. Nüüd laupäeval käivitades oli ta siis ilmselt totaalselt vastu kere lühises. Selline "juhe" siis tuli sealt välja😃 See oht üle elatud, siis jõudsid ka tagumised kõlarid kohale ja said need ka eile paika pandud. Enne olid seal mingid BM Audio omad (mis speci poolest olid isegi paremad natuke), aga kahjuks üks neist krabises suht häirivalt, et oligi ainuke variant need uutega asendada. Nüüd muusika osas kõik täpselt nii nagu minu kõrvale sobib. 24. maiks sain alles aja targemate meeste juurde, siis vast saavad ka muud probleemid lahenduse.
-
320i 1987 - agentzero
Gaasipedaali vajutamine käivitamisel ei muutnud midagi. Krt kahjuks pole endal tööriistu, et mõõta. Aga eks ma annan teada kui selgub midagi, tänud igatahes kaasa mõtlemast. Luuk tundub muidu seestpoolt ka õiget värvi, aga eks ta ilmselt ikka vahetatud kui spoilat enam pole. Tänud info eest.
-
320i 1987 - agentzero
Seda vaakumit lekkivat regulaatorit vist pole varianti koduste vahenditega kontrollida ka? Kui sa nii ütled, siis ei aktiveeri, sest pumba surinat ma ei kuulnud tõesti. Ma ei tea isegi miks ma automaatselt arvasin, et süütega kohe paneb pumba tööle.😀
-
320i 1987 - agentzero
Üldiselt auto siiamaani igapäevaselt sõidus ja kõik töötab nii nagu alguses. Aga algusest peale on paar sellist väiksemat muret olnud. Esiteks tundub, et mootori temp seier ei tõuse sinna, kuhu vaja. Jääb sinna kella 11 paiku seisma ja ei tõuse keskele. Vahetasin pruuni pistikuga temp anduri ära - ei muutunud midagi. Võtsin anduri välja ja kuumutasin seda fööniga ja seier läks ilusti lõppu välja spidos. Järgmise asjana vahetaks termostaadi ära, sinna ette nähtud realoem-i järgi 80CEL. Äkki ei tööta see või teine variant, et seal mingi madalama tempiga termostaat sees, neid ka 71CEL saadaval. Teiseks külmkäivitus on autol maru pikk, mingi 5+ sekki ketramist ja siis esimesed sekundid ka veidi nagu lonkab. Proovisin vahetada sinise pistikuga temp andurit, kuskilt lugesin, et see mõjutab külmkäivitust, aga muidugi ei muutunud ka selle vahetusega midagi. Küünlad vaatasin üle - sees on NGK R ZGR5A, mis peaks sellele mootorile ideaalselt sobima interneti järgi. Küünlajuhtmed on ka uued Boschid. Enne starteri andmist mitu korda süüdet ka ette andnud, et äkki vajub seistes kütus kuidagi ära, aga pole ka see aidanud. Kaugemale pole selle uurimisega jõudnud. Tuleb ikka targemate juurde viia auto. Muidugi on ka siin arvamused oodatud, et milles asi võib olla. Õli ja filtrid sai ka ära vahetatud - sisse läks Motul 15W50 4100 POWER, Mahle õlifilter ja Hengsti õhufilter. Ja siis ikka see küsimus selle rea kohta lisavarustuses: S324 Front And Rear Spoilers. Kas sellised on reaalsed või on ikkagi midagi muud? Lõpetuseks paar korralikumat pilti ka Eesti numbritega.