Kõik, mis ylts postitas
-
320 '89 - ylts
Tööl on väike tempo taga jah, sest suvel tahaks enam vähem korras masinaga sôita. kahjuks või õnneks ei läinudki tihend katki vaid aknatõstuki siini sees olev plastik seib ja seetõttu kerib aken ennast kõveralt ülesse vähe. Sai tehtud küll kummist asi sinna aga see pole ikka see. Esiklaas pole veel ees, sest valik oli kas osta uus klaas v parandad vana, aga kuna vana parandus oli kallim siis oli uus veel tellimisel. Muidugi tänaseks pole see ikka veel ees, vaid on ajutine kate. Pole jõudnud lihtsalt
-
320 '89 - ylts
Tore kui ka teistele meeldib. Edasi võttis asjade käik natuke kauem aega. Sest iga asi mis külge panin oli vaja korralikult puhtaks vaja teha ja vahest isegi värvi vähe värskendada. Terve eelmine nädal tegin seda ja tegemist on ka veel edaspidi. Muidugi oli suureks probleemiks tüüblid. Paljudel detailidel puudusid need ja oli vaja otsida ja sobitada erinevaid variante. Veel oli ka suureks takistuseks akna klaaside vahele käivate tihendite panek, millele paigaldusele ma ei suutnudki lõpuks ühtegi head varianti leiutada. Selle töö käigus suutsin ka oma juhipoolse aknatõstuki ära lõhkuda kahjuks. Veel sai keemilisse puhastusse viidud ka salongi vaip, mis suudeti suurepäraselt puhtaks küürida ja veel ka täiesti kuivaks saada kogu see svamm. Veel õnnestus mul hankida ka endale täiseti korralikke uksepakkude siseliistude ring, mis mul endal praktiliselt puudus. Peab küll ütlema et pärinevad need e32 pealt ja on vähe laiemad ning pikemad kui originaal, aga peale väikest ümbertöötlust sobisid külge küll ja tulemus jäi ilus. Üldiselt töö sujus ja edasised plaanid olid ära teha tuled, pidurid jne Siin põhjavaip minu poolt natuke määritud juba.
-
320 '89 - ylts
Paar päeva hiljem hakkasin siis vaikselt bemmi kokku laduma. Enne seda viisin veel korra ka tagaluugi klaasi toonijate kätte, sest arvasin, et ise ma sellega hakkama ei saaks, ülejäänud aknad teen ise. Otsustasin siis, et kõigepealt panen suuremad asjad külge ära, nagu tagaluuk, esipõll ja stanged, siis võttis masin juba ka teise ilme. Enne külge panekut said muidugi kõik tihendid ja detailid pesu ja silikoni määrdega üle tõmmatud. Kahjuks peab ütlema et aknapostide küljes olevaid plekke ma kuidagi küljest ära ei saanud, kuigi ka neid oleks vaja vähe värskendada mingil moel.
-
320 '89 - ylts
Ja peale nädala pikkust ootamist sain siis oma masinale järgi minna. Ise ei tahtnud ka kuidagi värvijat tagant utsitada, vaid lasta tal rahus teha oma tööd. Kohale minnes oli ikka hea tunne küll kui autot nägin, uus värv on ikka teine asi kohe. Sai siis auto treila peale pandud ja koju ära toodud. Eks kui lähemalt süveneda masinasse siis leidub ikka kohti ja asju mida oleks võinud paremini teha või mis jäid üldse kahe silma vahele. Peamine on aga see et ise olen rahul ja väljanägemine on nüüd hoopis teine.
-
320 '89 - ylts
Kuna polstrid said juba uuendus kuuri, siis pidi juba ka istmeid laksma vähe värskendad. Peale esiistmete keevitus sai hakatud otsima erinevaid firmasid kes tegeleks istmete paranduse ja remondiga. Kahjuks aga algasid enamus kohtadel hinnad alles 1000 eurost ja see tundus vähe krõbe minu jaoks. Lõppuks mul siiski joppas ja leidsin firma nimega Nahkur kellel oli parajasti käimas kampaania, mis pakkus auto sisu suhteliselt hea hinnaga. Peale väikest läbirääkimist sain kaubale ja toimetasin sisu paari nädala pärast nende kätte. Plaanid on tehtud siis nii, et istme keskosa tuleb punasest riidest mis on läbi õmmeldud musta niidiga, ning ääred tulevad mustast nahast. Veel tekkis mul ka mõte lisada esiistmetele soojendus elemendid, sest juhtmestik on mul juba standardis olemas, ning ka käetoed istmete külge, nagu on need ka e32 ja e34-l. Kahjuks võttis nende otsimine aga omajagu aega ja külge aretada ma neid ei jõudnudki. Eks siis hiljem näha ole kas üldse saab nad juurde enam lisada.
-
320 '89 - ylts
Ise jäin ka rahule asjaga. Müüja soovitas küll just seda liimi, et pidi olema kuumus- ja niiskuskindel, aga eks näha ole kas ka on Kanga ostsin siis ise Sohvameistrist ja asus see Tartus Tehase tänaval kui eksi. Ja ülejäänud katted ostsin vist sellisest firmast nagu alfalend. Ülejäänud polstritest ka siis pilti. Need küll juba sellest ajast kui kokku hakkasin panema.
-
320 '89 - ylts
Kuna nüüd oli mu masin värvimisse viidud siis mõtlesin edasi võiks nii kaua sisu edasi arendada. Autot lahti võttes nägin et polstrit vajaks uus lagi, sest vana rippus seal nagu tühi kartuli kott juba. Ka pagasiruumi sisu ei olnud mulle meele järgi, sest katted olid juba üsna väsinud ja lisaks see hall värv ei meeldinud ka. Peale väikest eeltööd läksin ma siis tartusse kanga jahile. Päeva lõpuks olin suutnud endale hankida siis spetsiaalset porolooniga riiet millega tegin lae üle ja ka ülejäänud polstritele sain endale päris ilusa tumehallika riide. Liimide koha pealt ostsin siis endale kaks purki mingit Palty firma sprey liimi millega tegin lae üle ja ühe topsi Kiilto Tixo liimi millega läks siis ülejäänud kangas kinni. Peab ütlema et esimese korra kohta läks see polstrite riietamine päris hästi. Eks leidub siin seal ikka vähe kohti mille kallal nuriseda aga põhiline on mis ise tehtud see hästi tehtud.
-
320 '89 - ylts
Mõni aeg edasi sai siis külastatud ka värvijaonu, kes algul ütles et ei taha terve auto värvimisest kuuldagi ja et tal nii palju tööd praegu. Peale natukest peale käimist sain siis ikkagi kaubale, et nädala pärast tulen käin läbi ja vaatame, et millal leiab tööde kõrvalt mõne augu kus siis saaks mu masin ette võtta. Lasin siis nädala mööda ja vaikselt nokitsesin masinat edasi, teadsin, et vaja oleks uut tagaluuki ja ehk leian mõne, sest vana oli päris õnnetu. Nädala lõpus sai siis uuesti maalri juurde mindud ja selgus et vaba hetk oleks kohe esmaspäeval ja hiljem ta enam ei tea millal saaks. No mis siis ikka, tuli korralikult tempot teha tööga, kuigi tööd oli juba palju tehtud siis ikkagi oli veel kõvasti teha, sest tagaluuki enam sellise ajaga poleks kuskilt välja võlunud ja nüüd tuli vana lappima hakata. Otsustasin et ära peaks kaotama kõik numbri ja selle tulede augud, kuna need ajavadki just seda luuki nii roostetama. Appi kutsusin ka ühed lisakäed mis aitasid mul esmaspäeva hommikuks ilusti masina ette valmistada.
-
320 '89 - ylts
Tiivad on tellitud alvadist ja toodetud olid äkki taiwaanis kui ma ei eksi. Aga arvan, et edaspidi on targem otsida vist mõne lammutatud masina pealt korralik tiib pigem, kui hakata neid vormima.
-
320 '89 - ylts
Koos aknaäärtega sai ära ära tehtud ka siis aku alune koht, kust jooksis salongi sisse ka vesi. Edasi võtsin ette lihvimis tööd ja kõik ette valmistuse, et saaks lasta auto üle värvida. Hangitud sai ette uued tiivad, sest vanad olid juba küllaltki räsida saanud. Mitte küll A osana, sest rahalised võimalused ei oleks seda lubanud ja tahaks ikka suvel juba sõita ka bemmiga. Kahjuks peab ütlema et need B osa tiibasid tehakse ikka väga üle p***e ja sättimine võttis ikka omajagu aega ära. Mõtlema sai ka hakatud värvitooni peale. Teadsin ei taha midagi tavalist. Kui juba teha sellist asja siis võiks olla kas metallik või siis pärlmutter, aga kindel oli see et masin jääb punaseks.
-
320 '89 - ylts
Tänud Tundub et tegu on olnud suht rändkarika tüüpi masinaga ennem. Esi ots on avarii saanud jh ja tundub et juhi poole nurka, sest seal on kõige rohkem ka omaloomingut tehtud. Uksed on tal heas seisus, ainult luuk oli ajahamba ja ilmastiku poolt pureda saanud kõvasti.
-
320 '89 - ylts
Istmed keevitatud sai edasi hakatud ette valmistama aknaääri uute detailide jaoks. Vanad kärakad puurisin ja lõikasin küljest ning uued said külge nagu valatult. Ise jäin tulemusega rahule. Keevitusest ei hakka pilti lisama, sest noh ei näe just kõige profesionaalsem välja ja ka süsteem oli vähe ajast maha jäänud.
-
320 '89 - ylts
Augud olid ja üsna suured, jalge alust oli juba lapitud eelmiste omanike poolt ning jalamatt oli jah paras svamm kui seda välja tirisin Edasi pidi aga masinaga mõneks ajaks hüvasti jätma ja kooli suunduma, kui mulgimaa foorumlaste kaasabil sai oma projektikale soetatud uued aknaääred, udutuled, tuulesuunajad, esimesed sportistmed ja veel üht teist. Kuna algselt ei olnud plaan autot nii suurelt ette võttagi ja oleks tahtnud temaga niisama kulgeda, kuid asjaolude muutusel mõtlesin et peaks ka sisu siis juba värskendama ja ostma sportistmed mida nahatada ja riietada. Kodus Istmetesse lähemalt süvenedes selgus et vajalik oli neid keevitada üsna korralikult. Sellest hoolimatta sai töö ära tehtud ja tulemusega jäin rahule.
-
320 '89 - ylts
Autost: Üldiselt kuna varasem kogemus puudus üldse e30-ga siis ei osanud ka midagi arvata, kas läks diil asja ette või mitte. Mure kohti leidus masinal küll. Rool tegi kahtlasi liigutusi nii kui piduripedaali puutusid, differ on kinni keevitatud ja seegi tekitas huvitavaid helisid. Lisaks oli läbivat roostetki mõlemal pool akna ääres, akukasti all ja tagaluugil. Lisaks sellele mõlkine kunde karp. Proovisõit oli ka ainult poole tunnine ja peale seda läks masin garaazi juba tegemisele.
-
320 '89 - ylts
Tervist Sai siis mõeldud pikalt et tahaks oma igapäevase auto kõrvale ka mõnda hobi masinat. Kaalutud sai mitmeid eri variante ja lõpuks langes otsus ikkagi e30-ne peale. Paar kuud hoidsin siis pakutavatel masinatel silma peal ja lõpuks hakkas silma siis üks punane 320 touring. Pärast kahe nädalast kaalumist ja mõtlemist, sai siis masin erinevate inimeste vahendusel ja kaasabil minu õuele. Kahjuks masinast ühtegi tervikut pilti ei saanudki teha sest enne suutsin ta laiali tõmmata.