Kõik, mis Marko S postitas
-
BMW 320 '90 - Marko S
Sai siis lõpetatud juhtmete saaga.Ütleme nii, et sai päris korda. Eks saaks veel paremini, aga see mis ennem ja mis praegu, päev ja öö! Kokku vaja laduda veel keskkonsool ja pudi padi.Juthmed kinnitada jne. Kõik uued kõlarijuhtmed veetud.Kõrghelid veel puudu, pole leidnud sobivaid elemente sinna sisse. Kellel juhuslikult vedeleb kodus kasutatult tweetereid, siis postkast on avatud! Esimeste kõlarite alla sai lõigatud rõngad, et astuksid eemale seinast, kuna poleks oma suure magneti pärast sinna ära mahtunud.Aga need on siiski vaja uued lõigata, tahaks ikka ilusaid ja Ümmargusi.Eks peab vaatama, aega on selle kiire asjaga. Aga noh, midagi peab ikka tagumikku minema.Maki võtsin välja, töötas! NÜÜd enam ei tööta. Pildi võtab ette, kõik muu Ühesõnaga toimib, aga häält ei tule.Ilmselt on lõppvõimendi läbi põlenud. Ütleme nii, et heli on tunduvalt parem, kuid lisada vaja veel tweeterid ustesse ja ilmselt ka võimendi, mis toidaks ära ovaalid ja need impactid.Muidu võib rahule jääda. Selline pundar jäi praegu sinna maki auku : Ja kuidas kõlarid jäid.Eks igaÜks arvab mis tahab, mina olen rahul (peaaegu). T: Marko
-
BMW 320 '90 - Marko S
Aga eile nokkisin nii palju, et sai joodetud ja tinutatud natukene, plus ära vahetatud ka soojenduse plokk, kus küljes need trossid jms.Mul aknale ei puhunud, kuna ülemine trossi kinnitus oli katki ja ei lukustanud ennast ära.Nüüd on korras!Sain uue tagaaknasoojenduse jaoks pistiku ka koos juhtmetega, nüüd see ka korralikult ühendatud ja omal kohal. Elektrisaaga veel kestab ja kes teab kui kaua. :roll: Ahjaa, kuna kütuseseier pani segast, pendeldas jne, siis soovitati vaadata ploki taga olevat mutrit. Millist ? :mrgreen: Sealt oli puudu.Nüüd pole enam nii teinud ja loodan, et sellega see probleem lahenes. Siin on siis näha vasakul uus ja paremal vana.Uuel oli ka üks väike kinnitus katki, kuid õnneks sai sellega hakkama.Vanal polnudki midagi alles. Ja uus küljes : Pudinate osas tänan Eix22'e, Ain'i, Klenni ja Renx'i .
-
BMW 320 '90 - Marko S
Nii palju juttu siis, et eile käisin korjasin veidi träni kokku.Puudu on veel tweeterid ja esimestele / tagumistele kõlaritele lasen mdf plaadist lõigata alla rõngad.Aga nüüd garaazi......
-
BMW 320 '90 - Marko S
Häiris mind see juhtmejura seal igal pool.Sai seda avastatud siis, kui keskkonsool maha käis ja vaatepilt oli enam, kui masendav.Üritasin pusida igatmoodi, tasapisi hakkab korda saama.Välja olen kiskunud kuskil 10-15 meetrit mitte vajalikku nodi.Suuremas osas mitte sobivad kaablid, mida on tõmmatud kodust seinast ja siis autosse pistetud.Ühesõnaga kõik võimalikke kaableid on seal, nagu elektrikapp.Hea, et moodlkaitselÜlitit pole kuskil armatuuri all. :mrgreen: Et siis kõlarid olid veetud tavalise 220V kaabliga.Tule taevas appi! Selline kamarajura on kokku keeratud.Pildilt võibolla ei saa hästi aru, aga päriselus oli vaatepilt Üpriski humoorikas, kuniks ma seda lahkama hakkasin. Sai siis natukene mässatud ja möllatud ning tulemus oli juba "rahuldav" : Rooli all aga selline purdu ja kapsad.Oh ma ei tea, kes võiks selle korda teha. Üks asi, mis mulle kohale ei jõudnud oli see, et juhipoolse aknalÜliti jaoks on toodud mingi eraldi vool ? Üritasin mõelda ja leiutada, et miks, kuid mina seda välja ei mõelnud.Noh, pole elektriku haridust kah. Alustatud sai ka uute kõlarijuhtmete vedamisega.Juhi poole tegin ära, jootsin otsad kÜlge jne.No nii nagu peab ikka.Muusikani on veel pikk tee kahjuks.Aga pole hullu, ongi hea rahulik sõita vahelduseks. Ime, et auto maha pole põlenud. :shock: Selline nägvi välja siis tagaklaasi soojenduse lÜliti tagune : Ja sellisena ta hetkel jäi.Vaja uut pistikut koos mõne cm pikkuste juhtmetega, siis saaks korralikult korda teha selle seal. Hetkel siis pool autot laiali.Keskonsool jms kõik puudu.Millal kokku saan, seda ei tea ka vanakurat taevas.Loodan, et varsti. Seniks aga järgmiste uuendusteni. Paar "niisama" pilti : T: Marko
-
BMW 320 '90 - Marko S
Täna võib pisut uuendustest kirjutada.Pildimaterjali kahjuks pole pakkuda, kuid sõnad aitavad ka.Uuendatud sai kapoti alust uue jagajakaane ja rootori näol (Tänud Eerole) ja ette sai Windroxi poolt pakutud uus esiklaas (Tänud tüübile, kelle nimi mul meelde ei jäänud). :oops: Näen jälle! Vahetasin ära ka lakitud tuled.Taga originaal tuled ja ees originaal oranzid suunad.Kohe teine tera, kuigi peaks vaatama õige komplekti, kuna üks on aftermarket ja teine originaal.Toonivahe on sees.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Pole väga ammu midagi kirjutanud, jätkan sealt kus pooleli jäin: Nii, lõpuks ma siis viitsin kirjutada oma paagivahetuse saagast.Olles ennem seda tööd teinud, siis lootsin, et läheb libedamalt, kui esimene kord.Tutkit! Sai oldud 16+ tundi garaazis.Eks ma järgmine kord tean, mis mind ees ootab.Kuigi loodan, et ma ei pea seda tööd enam kunagi tegema, kuid kes teab. Kuni sinnamaan, kui paagini sai jõutud oli kõik okei, siis sealt edasi vedas ikka täiega kiiva.Alustades sellest, et keevitusgaas sai otsa keset ööd ja sellest, et sai õlikogumis anum ümber aetud. Alustuseks siis sai auto tõstukile aetud ja lammutama hakatud.Töö oli vähemalt selge, et kust mida lahti kitkuda.Summutid ja kardaanid alt ning paagi kallale.Ega sealt midagi head oodata polnudki, kuid paak oli paremas korras, kui mu eelmisel rullikal. Kõige elementaarsem koht, kus paak hakkab lekkima. Ei läinudki kaua, kui vana paak alt ära oli.Sellega seoses siis läksid puruks tagumised kinnituspoldid.Kinni mädanenud korralikult.Ja teiseks kinnituskohad.... Eelmine päev veel tsekkisin, kinnituskohad terved, aga jah. Lootus sureb viimasena : Ega siis midagi, teeme nii nagu eelmisel.Lõikan augud sisse ja keevitan uued plaadid.Enne lõikamist kontrollisin, kas kõik vajaminev olemas.Oli! Materjali, keevitus toimis, kuid ma ei oska neid kellasid vaadata.Esimese rahmakaga keevitas küll.Mis siis ikka, relakas kätte ja ..... Lõikasin ka uued tükid välja, nii 1cm kõikidest äärtest aukudest suuremad. Jumal tänatud! :mrgreen: Kui keevitamiseks läks (kell oli vist 2-3 paiku öösel, avastasin et kurja, gaasi polegi.Mida siis teha ? Augud sees, aga kokku vaja auto panna, kuna hommikul pidi omanikul mingi töö peale tulema.Ega ei jäänudki muud, kui isepuuruvaid metallikruve ja silikooni.öeldakse, et ajutine lahendus on jääv lahendus.Kuna mulle absoluutselt selline lahendus ei meeldi, siis selle teen KINDLASTI ringi, kui tagasilla vahetamiseks läheb.Mida Sina oleksid teinud ?? Häbi on, kuid elan üle. :mrgreen: Vanast paagist ka paar pilti : Ei imesta, et tankides tilkus : Uus ka : Lisaks sai siis ringi tõstetud kõik torud, kütusepump + andur.Uus filter ja uued voolikud.Lisaks oleks veel vaja vahetada õhutustoru ja tankimistoru ja paagi vaheline lõdvik. Ei osanud seda ette näha. :oops: Aga nüüdseks siis vahetatud ja siiani ei ole täheldanud tilkumist ega ka bensuhaisu.Loodame, et jäi pidama. Paar niisama pilti kah: SUURED TäNUD Alvarile, McPeet'ile ja ta vennale! Ilma teieta oleksin ma vist siiani seal. Over änd aut!
-
BMW 316it (design edition) '93 - Renx320
Ma ei kritiseeri, mulle pigem meeldib. Madalamaks vaja jah lasta, muidu on kole. Aga Renx, mul on ühed kärjed talveks üle ? :mrgreen: Eks ma tulen vaatan oma silmaga üle. Btw, kust klepsu said ? Organiseerid äkki mulle ka ?
-
BMW 316it (design edition) '93 - Renx320
See vist käis minu kapsaaeda ?
-
BMW 320 '90 - Marko S
Täna siis oli "vaba aega" ja sai natukene eeltööd tehtud seoses paagivahetusega.Käidud poes, toodud natukene kütusevoolikuid, mõned klambrid, kütusefilter ja pudi padi. Esimese asjana tõstukile saades oli vaja kinni panna karterikaitse, oli teine lahti tulnud ühest poldist ja kolises.Teiseks vaatasin hirmuga üle kütusepaagi ülemised kinnitused.Kuna eelmisel rullil olid seal suured augud, siis sellel õnneks terved ja keevitama ei pea. Jumal tänatud! Esimese tööna sai ette võetud tankimistoru puhastamine, sest kuidas sa paned "uut" juppi külge, kui on rokane ja pisut roostene ? Enne : Pärast: Järgmise tööna sai tehtud siis paagi puhastus.Võtsin kõik mitte vaja minevad asjad küljest ja puhastasin kõik roostesed kohad traatharja ja relakaga ilusti ära.Õnneks ühtegi läbivat auku ei olnud.Kartsin küll, et äkki leidub mõni, kuid silmaga vaadates ei paistnud küll. Paak enne: Peale puhastamist : Ja valmis olekus : Lisaks sai tellitud BMW esindusest selline vajalik asi : Ja ega sellega kogu päev veel läbi polnud.Hirmus kihk oli sisse toppida mu "vanakooli" Pioneeri makk.Margiks siis eelnevalt mainitud DEH- 2030R. Väga hästi sobib. Juhtmed said ajutiselt hetkel ühendatud, kuna pean nagunii kõik uuesti välja kiskuma, sest taha kõlaritele tahaks uued vedada. Ja uus käikukangi nahkkott on ka, enam ei lipenda ja pole aukus. Seniks kõik.Loodan, et reedel saan siis paagivahetamisega peale hakata. Suured tänud Eix22'le, kes mind taasa varuosadega aitas! T: Marko
-
BMW 320 '90 - Marko S
Ma teen proovi.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Suunatuled tahaks tegelikult oranziks tagasi saada.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Ma räägin noh. Suurem osa neist teeb maha seda...
-
BMW 320 '90 - Marko S
Nii, aga Härra McPeet'ile suur tänu transpordi eest ja Eix22'le varuosade eest! Sain kätte kütusepaagi ja tankimistoru.Pakist ei viitsinud lahti võtma hakata ja tuppa veel vähem tassima. Sain kätte sellised asjad : Tegemist siis Pioneer Deh-2030R'iga + Nokia 6310i mille jaoks sain Riivolt täiskomplektse handsfree. :cool: Leidsin veel mõne pildi eilsest :
-
BMW 320 '90 - Marko S
Täna pesin ta ilusti puhtaks ja viisin ta pildistamisele.
-
BMW 316i '90 - callaway
Kui Sa kunagi plaanid velgi müüma hakata, siis võid kohe KINDLASTI mulle PS'i esimesena saata. Jõudu!
-
Suve lõpu kokkutulek 22.10
Mitte ükski kuupäev ei sobi. Kõik juba planeeritud nädalavahetuseks.Kahju, oleks tahtnud ka osa võtta.Kui miskit muutub, siis annan teada.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Vabandan ette, et suured pildid.Minu kuvari jaoks on väga head. :mrgreen: Päevast! Eile sai siis suur töö ette võetud.Nimelt siis veepumba vahetus.Kes seda tööd teinud, see teab, et pole just meelakkumine.Kogu pudru vaja eest ära keerata, et lähedale pääseks.Õnneks olen ma seda tööd oma vanal touringul teinud (kaks korda), seega midagi keerulist ei ole.Ainukene mis mind natukene kartma pani, oli too hammasrihma pinguti vedru.Aga kuna ma pingutit ei puutunud (poldid jms jäi kinni), siis võtsin selle vedru koos tikuga sealt ära ja panin koos veepumbaga ta samamoodi tagasi. Ma ei tea, kas oli õige tegu ? Ma loodan küll! Vähemalt hammasrihm jäi täpselt nii nagu enne. Vana veepumba küljes polnud tihendist haisugi.Natukene oli silikooni (tundus sedasi) ja kõik.Ei imesta, et too lekkis sealt.Käega katsudes mingit loksu sees ei olnud, kuid tundus, et laager teeb küll õrna kõrinat.Uus oli olemas, seega miks mitte uus panna. Taaskord tänud Eerole varuosade eest.Ära muretse, ma tulen varsti jälle. :mrgreen: Sai ka summutist tekkiv kolin ära likvideeritud.Oli ühendustkohast pisut lahti tulnud ja keeranud klambrdi nii, et käisid vastu kuumapleki polti.Sealt see hirmus kolin tuligi.Nüüd on õnneks see kah korras. Esmaspäeval peaks saama kätte "uue" kütusepaagi, tankimistoru.Järgmine nädal peaks Laakoselt (Soome BMW esindus) tulema üks kummilutt kah ära.Vaja lisaks veel osta voolikuid ja uus kütusefilter.Ilmselt nipet näpet veel.Uue käigukangi nahkkoti saan ka ja uude kuusse jääb ///M käigukangi nupp koos valgustusega. Sai ka üks vanakooli makk sebitud.Sobib värvidelt ja muult ilusti autosse.Tegemist Pioneer 2030R tüüpi käkiga.Lisaks siis ette originaal tweeterid tulemas, uued kõlarijuhtmed ja täiskomplektne Nokia 6310i handsfree. Ahjaa! Lahti võttes avastasin, et jagajakaane kontaktid kõik ära põlenud.Ei imesta, et mootor korralikult käi.Muidugi, kui normaalset sädet pole ollagi.Ehk siis jagajakaas, rootor ja ilmselt uued küünlad kah.Üks tegemine. Paar pilti eilsest : Vana versus uus : Vana : Uus : Ära põlenud kontakt : Uus pump küljes : Ja kaks niisama pilti : T: Marko
-
BMW 320 '90 - Marko S
See vömalus veel on olemas. Möte kusjuures oli, aga eks näis. Nendest juhtmetest ma ei tea midagi.Arvan, et mingi "kölarikaabel" vm sellest tehtud. :mrgreen: Aga noh, mingi hetk hakkan selle asjaga ka tegelema.Ennem muud vajalikud asjad vaja ära teha. Öhtul pisut pilte ja juttu eilsest öhtust kah.
-
BMW 318it '90 - Klenn
Kahjuks juhtus "pisikene" õnnetus autoga. Eks omanik ise pajatab, kui vaja.Mina panen pildimaterjali siia.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Seda olen ise ka mõelnud.Et velge väljapoole tuua, siis võiks kasutada flantse, kuid see mõte mulle eriti ei meeldi.Järgmine aasta tuleb nagunii midagi muud alla, seni kannatab ära. Mulle ei meeldi nahkistmed vms.Riie on kõige parem.
-
Silmatorkavamad E30-d Eestis
Nüüdseks on minu käes ja näeb välja selline :
-
BMW 320 '90 - Marko S
See loks jäi suhteliselt minimaalne.Päris tihkelt ei läinud ta sinna sisse, aga mitte ka lodevalt.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Täpselt nii on.
-
BMW 320 '90 - Marko S
Siis ma olen ise puusse pannud veidikene lisavarustuse osas. Aga jah, järgmine tähtis osa oleks siis paak ja kogu mudru sellga seoses.Tankimistoru (loodan - uus maksab üle 200.- UM'is), see kummilutt, kuhu kinnitub toru ülemine osa, kütusefilter, voolikud ja tilulilu veel.Kuna paak on alt ära ja sellega seoses ka kardaan, siis ilmselt läheb vahetusse ka kardaani tugilaager.Võibolla veel midagi, aga kohe meelde ei tule. Kuna juhtmetega on jube rats tehtud, siis kõlarijuhtmed jms tuleb uued taha vedada.Kui teha, siis korralikult. Soetasin ka vanakooli maki endale. Seoses sellega ka küsimus, et kas sellest makist on võimalik kuidagi AUX väljundit saada või ei ? :roll: Peab veel leidma originaal tweeterid ja ilmselt ka jalgade juures olevad kõlarid paremate vastu vahetama.Miskise pisikese võimu peaks kah organiseerima neile vahele.Woofrit ilmselt ei tule ja kui tuleb, siis võimalikult minimaalne ja ilmselt freeair, kuid see on tulevik.
-
BMW 316i '90 - callaway
Tubli töö! Oi mulle meeldivad need rohelised plekid. 8) Räägi, mis hinda maksid laiendamise eest ?