Kõik, mis riders postitas
-
BMW 318 (m60b40) '90 - Riders
Just nii, tegemist ikkagi rajaautoga mitte igapäeva kulguriga. Torud ei ole õõtsa kinnituste juurest kinnitatud ligi 40cm ja see liikumine mis seal toimuma hakkab ei lõhu neid torusid! Ning on ette tulnud juhtumeid kus ka head voolikud lõhkevad.
-
Reedel või millalgi sai ostetud typ 188 differ ülekandega 3,45, mis peaks olema õige, et Pärnus ülekanne otsa ei saaks. Kaua oodatud flantsid jõudsid kah lõpuks kohale. Täna sai ka differ alla pandud, jube nuss ikka üksinda teha sellist tööd poolteljed ühendasin kah külge [ Taga pidurid sai kah lõpuks kokku lappatud, kõik jookseb hästi, kuskilt vastu ei käi. Ja lõpuks tegin veel massilülitile kinituse ning vedasin natukene trossi ära. Tagasilla võib põhimõteliselt lõpetatuks nimetada, väikesed asjad on veel mida vaja teha, diffrikaas, puks. Vedrustus on veel eraldi ooper.
-
BMW 320i Convertible 2.5L - Margar
See kit on täiesti mõttetu, kõige lihtsam, odavam ja toimivam on, et lased ots freesiga sisemisete kinnituste poldi augud ülesse poole ovaalseks, keevitad seibid mis toetaksid, et ära ei vajuks. mina ostsin veel pikemad poldid
-
mul on kah atm kastiga isendi pealt juhtmestik. Tean jah, et sinna läheb kerejuhtmestik, ostsin kerejuhtmestiku pistiku ära 2€ selgitasin välja vajalikud juhtmed. Süüde, starter, andurid, tahhokas. Lõpuks vast peaks saama 5mm flantsid kah kätte. Nüüd otsin veel rullika suure korpusega avatud diffrit ülekandega 3,4 midagi. Mis on rulli suure korpuse tüüp, kas see oli typ 188?
-
Piduri silindri kohta olen juba kuulnud jah ning ise arvasin kah, et ei pruugi mahtuda ära, juba vaatasin v8 org süsteemi peale kah. Pedalboxile ei hakka hammas peale hetkel
-
Jah tagumised uksed lähevad kinni, kuna pole tarvis neid. Tegin siis pildid kah paneelidest. Vendi avasse läheb arvatavasti 3 näidikut(Õli temp, vee temp ja vb õlirõhk) ning hetkel on puudu veel geneka ergutuse tuli. Ma arvan, et see paneel jääbgi nii. Täna sai jälle IKH´d külastatud, ostsin trossi, rüü ja kinitus vahendeid, et teha massilüliti trossi. Nüüd vaja veel mingit käepidet kust tõmmata. Midagi analoogset
-
Nii see nädal on elektrile pühendatud, kere elektri osas just. Valmistatud sai uus paneel kuhu küik lülitid ja kaitsmed kinnituvad. Valmistasin ka 5" tahhoka jaoks uue paneeli ootab veel kinnitamise lahendust ja ühendamist. Massi lüliti sai paika ja ühendatud, vaja veel suured kingad ära joota. Salongist lülitamiseks vaja tross vedada ja kinnitused välja mõelda. Aku läheb paremasse nurka, vaja akukast osta ning kinnitused meistertada. Pilte ei jõudnud teha ehk homme.
-
Nii vahepeal natukene ka progressi. Tagapidurid nüüd installitud. Üks pool on täiesti valmis. Teisel pool vaja veel veitsa keevitada ja värvida. Vaja veel osta kettad ja klotsid ning mõned detailid vaja värvida. Nüüd ratas ilusti 5 poldiga kinni, kõik toimib ilusti Velg on ET20 ja istub väga hästi, kunagi tuleb muidugi mingi 4cm flantsi kah aga seda siis kui bodykiti tegemine tuleb. Olen mõelnud, et mingi selline võiks kunagi välja näha pill. Laiendeid just pean silmas.
-
Mootori peale panek on nohu aga see on vaja kokku kah panna, seda pelgan natukene kuna pole kogumusi. Ma arvan, et Raidiga koos paneme selle kokku. Endal pole kahjuks keevitust muidu saaks enda juures peale kah panna. Nii progresiivne päev jälle garages möödunud, jõudsin selgusele, et on vaja kasutada kõiki e36 pidurisüsteemi elemente. Alguses lootsin, et pääsen ainult supporti kanduri ja kettaga. Nüüd ma tean, et supportid, klotsid, kandurid ja kettad peavad olema kõik e36. Kandurile tuleb kerge modifikatsioon teha. Sillatala sai uuesti alla pandud, loodan, et ka lõplikult. Tahaks tagasillaga ühele poole saada.
-
e36 rumm on tõesti lühem u. 1cm ja võib olla küll jah et süsteem ise ei mahugi ära. Õnneks või kahjuks mina enam ei saa seda proovida, kuna käsipidurisüsteemist on ole midagi enam alles ja aega ei ole kah selle jaoks. Seega tänavale see 5x120 konversioon ei sobi , kui just ei suuda ehitaga hüdrokässari nii hästi, et TÜV mehed aru ei saa sellest
-
hmm jah vot seda mul nagu tulevikus vaja ei lähe ning pole üldse mõelnudgi selle peale. Muidugi ma kodus mõtlesin, et peab ikka kasutama rullika kandurit mitte e36 oma, siis teoreetiliselt peaks olema võimalik ka kasutada org käsipiduri süsteemi kuna ketas saab sama kohapeale kus rullika ketaski. Täna garages saan proovida ja ära mõõta.
-
Saab tehtud kõigepealt on tarvis see täiesti toimivaks saada ehk siis pidurid jutud toimima Käisin siis täna Eero Pesuri juures oma tehtud kaasi näitamas, sealt öeldi mulle nii: "Said freesi soojaks, nüüd võid sellega tööd kah tegema hakkata :D" ehk siis sama palju tööd ootab veel ees. Sain ühe katkise 4.0 kaane kaasa kah, siis saab org. kanalite tulemuse teada ning tehtud kanalite tulemuse võrdluseks. See järgmise nädalavahetuse teema.
-
Tänase päeva tulemus: Ostsin uued rattalaagrid 31€ paar, tegemist siis suurte laagritega. Ning ühele õõtsale sai juba sisse paigaldatud laager 5x120 rumm ootas järjekorras Natukene vaeva ja sees ta oligi Nüüd siis kõige tähtsam kuidas pidurid jäävad Põhimõteliselt sobib, ainukene vahe on selles, et tuleb kasutada e36 kandurit, kuid ei pääse veel nii lihtsalt. Ketta ja rattarummu vahele on vaja saada 2,5mm spacer, siis jääb ketas e36 kanduri suhtes ideaalselt Siin pildil on vahet näha, support on e30 oma. Roostes kandur on e36 oma. Nüüd mõtlen, et kas ma ikka võrdlesin supporteid kah oma vahel.
-
Nii täna on hea päev sain endale hooratta ja siduri komplekti juba sai uuritud palu maksab survelaager ja muu siduri juurde kuuluv. Ainukene asi mida ma ei tea on kui palju maksab siduriketta tegemine ja kus seda teha, uued katted siis. Tagasilla 5x120 konversioon edeneb kah, homme ostan uued rattalaarid ja siis rummud paika. Kui rummud paigas saab hakkata mõtlema kuidas piduri süsteem lahendada. Jääb üle rullika tuttikad tagumised kettad, et kui keegi on huvitatud andku märku.
-
On ikka, Sallu v8 kui õigesti mäletan siis väidetavalt tuli ~20 hj juurde või oli kW
-
Nii tänane päev möödus plokikaasi "viilides". Mina pidin siis tegema sisselaske kanalid. Ostes olid juba väljalaske kanalid tehtud. Originaal sisselaske kanal: Tegemisest paar pilti Selline siis lõpp tulemus Väljalase mis oli juba tehtud Nüüd vaja lasta kaaned kokku panna nign hakkata mootorit kokku lappama.
-
mul käibgi tagumisest otsast jutt miude Täna garaazi mõõtma ja võibolla kui saan tõmban rummud juba välja kah. Ette panen terve e36 püstaku süsteemi, amort, käändmik. Tugilaager vaja ainult e30 oma panna. Esimesed õõtsad lähevad e46 omad. nii nii, sain rummu küljest ning mõõdud kätte. ning leidsin netist võrdlus pildi kah US and A foorumist Nüüd paar küsimust õhus, et mis piduri ketas sobib ning kuidas ja kui kaugele tuleb taga support
-
Taga öötsadega põlesin jah veits juba. Oleks pidanud varem hakkama velgi kokku ajama siis oleks kohe ostnud compakti taga õõtsad. 4x100 normaalseid velgi ei ole lihtsalt võtta. Sama moodi põlesin esipüstakutega tuleb hoopis e36 püstaku süsteem ette. Ainult rumme vist ei ei saa kasutada kuna compakti rattalaagri mõõdud on 39X72X37 ja e30 rattalaagri mõõdud on 42X75X37 Ainukene mõõt on siis laagri paksus. Hetkel ei ole otsinud äkki mingi kolmanda mudeli laager sobiks e30 silla ja compakti rummuga. Hooratta olen kuulud ainult nii palju, et poldi valem ei sobi aga ei ole rohkem ise uurinud. Edit: Sai nüüd veitsa ringi kolatud, ega kaugelt ei pidanudgi otsima, tavaline e36 ja rattalaagri mõõt on 42x75x37, nüüd on hetkel küsimus kas üleval kas rumm on enam vähem sama mõõduga, see osa mis läheb laagri sisse peaks isegi olema kuna see 37. Ühesõnaga peaks võtma mõlemad rummud ette ja siis saab selgust.
-
Kerge update: *Vahe peal kokku ostetud mõned 15" kärg veljed, hetkel 2 jooksu pühapäeval tuleb kolmas jooks veel. *Kõige suurem ja tähtsam ost mis vahepeal teinud on V8 käigukast. Nüüd veel peavalu kust hooratas leida? *Tagasilla sain kah lõpuks valmis, ei suutnud oodata selle kohaliku puksi treiali järgi ja sai ostetud powerflex õõtsa puksid ning talas on alu puksid. Uued poldid, mutrid ostetud. Nüüd veel vaja diffrit ülekandega kas 3.7 midagi või 3.9 midagi suur korpus ja poolteljed. Tagasilla geomeetriat sai parandatud, et rattad rullnokka moodi lääpas ei oleks. Üritasin tühja autot saada võimalikult madalaks, et saaks aimu kui paksu flantsi oleks vaja toota aga kurat rehv oli tühi
-
M: E30 varuosad! sedaan, kupee, touring! Uus auto, väga korralik 318 Touring!!!
ega sa tagasillani pole jõudnud, ikka huvitab mind veovõllid
-
tegin siis mõned pildid, enamus mootori juppe on papp kastides hetkel Kaaned ootavad tegemist, nagu kirjutasin, et väljalase on tehtud aga sisselaske kanalid vaja teha ning kaane mehe kätte kes teeb ülejäänud remondi ja paneb kokku, Mootorijuhtmestiku sain kah, tänud Pähklile! Küsimus kah veel, et vasakpoolse karbi küljes on suur pistik. Kas tegemist on autom. kasti pistikuga? Tagasilla kohta nii palju, et silla detailid on värvitud. Supportid on remontitud. Ootan puksimehe järel kes mulle õõtsapuksid treib
-
BMW 325i (2,7 S3) cabrio '88 - face
tegemist peaks olema nn auto kotiga, kui ma ei eksi, kuhu sõidad peale ja tõmbad lukuga kinni. Nii peaks tegelt päris hästi säilima, niiskuse suhtes jne. Muidugi on ka autos tegelt niiskust mis jääks ikkagi kotti lõksu.
-
nii siis, mis vahe peal toimunud. Soetasin endale ketastega tagasilla. Lammutasin laiali, puhastasin ja värvisin ära. Järg. nädal peaks saabuma varuosad, kettad, klotsid, mansetid. Sillatalas on alumiinium puksid. Õõtsa puksid lasen treida. Sellel kuul tahaks tagasillaga ühele poole saada. Eile soetasin m60b40 mootori, puudu on ainult juhtmestik ja aju. Mootor on lahti, väljalaske kanalid on tehtud juba, vaja sisselaske kanalid kah teha siis on hea. Katsun lähiajal mõned pildid kah teha.
-
oli plaanis jah, tal vist puudu ei olnudgi midagi aga lihtsalt valesti kokku pandud. esialgu annan temale, et ta saaks oma katuseluugi kokku panna. mootorini on väga palju aega, katsun kõige pealt muud asjad korda saada. ehk siis suht viimasena läheb mootor, muidi jäävad teised asjad taha plaanile ja unarusse.
-
plaanis on puur teha sisse siis tuleb võimalikult palju igasugust kaalu maha saada, väga palju ei taha ennem puuri maha võtta. pidurivõimu ei ole tarvis, kuna driftis pidurit kasutada ei saa ja kui peaks vaja minema siis vajutad nagu nii täiega( ei olegi niivõrd kaalu pärast vaid, et ei jääks ette v8 motole ja ei peaks aretama v8 võimu).