Hommik!
Ma alustan sellest, et oiblinn nagu peksa oleks saanud. Eile hommikul enne garaazi minekut sai veel kella kuue aeg trennis käidud. 🙄
Aga nagu selle teema lugejad ja jälgijad teavad, siis eelneval korral oli pisikene "äksidente". Sellega seoses võtsin kasutusele turvameetmed ning puurisin puuduolevad augud kinnitustesse.
Sõber tõi mulle korralikud metallipuurid.Tootjaks Dormer. Nagu sulavõid! 😎
Esimesed poldid, mis kätte juhtusid. Pärinevad nad kuskilt E39 küljest. Vähemasti ajasid asja ära, mul rohkem polnudki vaja. Taha panin mutri. Õnneks tavalise lehtvõtmega ulastas ilusti.
Enne küllili keeramist eemaldasin siis esi ja tagasilla. Esimese poolega pole midagi raske, sest selle saab juppideks võtta kerge vaevaga ning need ei kaalu midagi. Tagasillaga on pisut teised lood. Seda diffrit seal põrandal alt võtta pole just kõike mõnusam töö. Lihtsam oli koos kogu täiega ta sealt eraldada.
Kui kõik asjad "paigas", tuli siis ette võtta suhteliselt ohtlik manööver ja keerata kere küllili. Sellel korral olin ma ikka VÄGA ettevaatlik selle grillis keeramisega.
Siin üks video küllili keeramisest.
Ma olen autot mõned korrad alt näinud, kuid sellise suure pildina mitte. Nüüd on hea inspekteerida, et kus ja mis ja mida ja miks.
Kütusepaak on eos juba kuusekioski kaup, seda pole mõtet isegi vaadata mitte. Valtsid lahti mädanenud ja igast otsast kahtlane, kuid ei lekkinud. Olin küll pisut skeptiline, kuid üllataval kombel tulid kõik kinnituspoldid lahti ilusti. Kütusepumba osas ka midagi ilusat ei olnud. Aga ma olin sellest teadlik, sest ühel suvel sai pumpa vahetatud ja siis mulle see kaunid pilt sealt avanes. Ilusad oranzid ja punased toonid, koos mustade värvidega. Seal polnud tookord enam seda pumpa kinnitad kuskile, tuli olla "leidlik" ning kasutada juhtmevitsasid. Vahel on ikka hea tänada oma peas neid inimesi, kes on välja mõelnud juhtmevitsad/kaablisidemed/kaablivitsad. On ikka elu kerge, kui kiirelt vaja midagi kuskile kinnitada. Aga hea osa on see, et mul on kõik kütusepumba jaoks vajalikud asjad olemas. Kerepoolne kinnitus, klmabrid, kummipuksid ja mis kõik sinna käisid. Igaks petteks on mul veel üks komplekt kasutatud pumba kinnituseks mõeldud jubinaid. Keegi kunagi kuskil müüs, otustasin riiulile varuda. Iial ei tea, millal see väikene rahaline väljaminek ennast õigustada võib.
Aus olla, siis käed sügelesid, tahtsin juba põhja puhastama hakata. Käisin hommikul taas Espaki prouasid kiusamas, tõin mõningad harjad relakale ning pidin ka antud töö jaoks soetama uue relaka, kuna eelneval polnud reguleeritavat kiirust. 🤷♂️ Kõik natukenegi kahtlasemana tunduvad kohad lasin puhtaks. Pean veel mingi hea mooduse leidma, kuidas igasugu nurgatagused jms puhtaks saada. Neid seal ikka jagub omajagu. Küll ma miskit välja nuputan. Pole lahendamatuid olukordi, on vaid saamatud inimesed. Ja nendega ühele pulgale ma ei kuulu!
Eelneval korral keksisin liiga vara. Pealt vaadates olid jah kütusepaagi kinnitused ilusti terved ning mingit läbivat auku ega roostet näha polnud. Kahjuks aga põhjaalt peale puhastamist avanes teistsugune vaatepilt. Küll mitte midagi katastroofilist, kuid tegemist vajavad kindlasti.
Kundepoolne tagumine ülemine vedruplaat on ka pisut paha. Ei tea, kas peaks laskma mõlemad üle vaadata ja vajadusel korda teha ? Lihtsalt keiss selles, et selle keregrilliga ma keremehe juurde autot ei transpordi. Liiga kahtlane konstrui selleks. Variant üks, et ma panen sillad alla tagasi, transpordin sinna ja seal siis tuleb uuesti sillad alt võtta, et mõningad kohad korda teha. Variant kolm, et genereerin mingi muu variand. Näiteks mingi a'la EUR alustest aluse, kuhu peale ma auto tõstan ning sinna mingi veerevad rattad alla. Ma ei tea, eks ma natukene mõtlen, mis varianti lihtsam kasutada on ?
Aga okei, lähen vaatan WRC'd edasi! 🤘