Tere jälle!
Auto on vast oma poolteist kuud garaažis talveunes olnud. Suvel sai mitmed tuhanded kilomeetrid juurde mõõdetud. Möödus suhtkoht murevabalt. Tahtsin esimese soolani ära sõita, aga bemm polnud sama meelt . Paar päeva enne esimest külma hakkas salongiradika juurest mahla tuppa lekkima. Põhjamatt sai loputust ja läks kuivama, tagavararadikas ja muu mudru tekkisid riiulisse kevadet ootama. Auto puhtaks, hoiupaik lukku ja uut hooaega ootama. Ja nagu tellitult oligi kaks-kolm päeva pärast talvekorterisse panekut lumi maas.
Viimane igapäevaauto sai müüdud mõttega, et osta ühel hetkel asemele E46. Otsingute käigus komistasin aga puhtjuhuslikult E30 otsa. Terve mõistus ütles nägemist ja nii ma ta talveks ära tõin.
Tegemist musta värvi E30 91.a 324td touringuga, mõned toredad asjad võib eraldi välja tuua:
vändaga katuseluuk
püsikiirusehoidja
suur kompu(viskab villast veidi)
el.aknad
kesklukk
automaatsed päevatuled
udutuled (vool ei tule peale, peab tegelema)
Mootor on aus, sisu on üle keskmise viisakas. Kõik asjad on õige koha peal, auto on vist liigagarate remontijate poolt näppimata. Uksed võrdlemisi heas seisus, samuti on seda pagasnikuluuk. Esitiivad vajavad uusi alumisi otsasid, tagakoobaste ääred veidi elustamist. Paari tungikoha juurest tuleks põhja natuke lõikuda ja keevitada. Esimesena sai nüüd tagapõlle parem nurk kätte võetud, uued plekid tehtud ja viisakaks keevitatud. Talv on nuhtlus, aga auto saab korrapärast hoolt ja probleemsed kohad on loodetavasti lähiajal kadunud. Tõenäoliselt ma enne suve/kevadet plaanin sellest touringust loobuda, sest E21 on järgmine raharöövel, mida oma valge e30 kõrval hea meelega näeks ning mis ühtlasi on see mudel, mis mind kunagi bemmiusku keeras. Lisaks, kellel musta kohta mingit põnevat teadmist jagada, võib seda teha. Minu jaoks ei ole see E30 kuskilt varasemalt tuttav.
E21'ga seoses 1 kaader aastast 1996 ja kõrvale paar 2016 hetke kah. Igasugu lutsudega neid pilte tehtud, seega kvaliteeti pole mõtet kaevama hakata.