Kõik, mis Animal postitas
-
318IT (m20b25) 1990 - Animal
No see oleks positiivne üllatus kui asi niisama lihtne ongi. Aga kaas vanal mootoril on jah 731.. Uuel on 885.
-
Kui märkad kuskil siis vabalt lenda peale! Igaljuhul eile garaazis lapates ümber kogut kremplit mis on tekkinud selle ehitusega jõudis mulle kohale, et lisaks sellele perses plokikaanele ja puuduvale jagaja süsteemile, sain ma ka mootoriga kaasa vale käigukasti. Igaljuhul uurisin ja puurisin mõlemat kasti ja avastasin, et kast mille kaasa sain on getrag 240 ja kast mis on vana moto küljes on getrag 260. Igaljuhul hankisin endale E30 Bently manuali ja sellest loen välja et getrag 240 on 318 mudeli kast üldse ja kõik 6 silindrilised e30'ned on getrag 260 kastiga. Ehk siis teooria järgi saan ma kasutada vanat kasti, aga praktikas ma pole selles nii kindel kuna üks mootor on ikkagi m20b23 aastast 83 ja teine m20b25 aastast 89... samas mõlemad on M20 mootorid. Ilmselt tuli segane jutt aga ehk targemad oskavad aidata selle murega?
-
Kolle tegelt ammu valmis aga mõtlesin et lisaks mõned pildid ka siis... Alustasin siukse asjaga Peale lammutamist ja puhastamist millele kulus terve igavik.. plus pihusteid olid eriline piin kätte saada. aga lõpuks sai siis selline asi valmis. Igaljuhul praeguseks on asi mootori külge rännanud. Hetkel ootan veel vastust kas on võimalik omastada torukolle ja kui ei siis panen originaal koldega kokku ja tõstab vahele. Kokku läks vist pea kümme tundi sellega, muidugi puhastasin seestpoolt ka ära.
-
Võimalik tõesti, tahaks kõigepealt kapoti alt korda saada ja uue veermiku alla laduda ja natukenegi rõõmu tunda autost endast Aga muidu plaan kindlasti ka terve kere üle käia...
-
Õli pealt pole vähimatki plaani koonerdama hakata Aga kaane keevitus, survestamine ja lihv läks 140 euri, koos pukside vahetusega 240 euri... Aint lihv oli 20 euri kui õieti mäletan.
-
Üle pika aja siis väike uuendus ka. Üks päev siis hakkas igav ja mõtlesin, et mis seal ikka, vana risu hunniku peab nagunii varem või hiljem välja võtma. Veits tungrauda ja tellised alla ja läks minna. Küljekarbid täitsa kannatasid tunga ilma probleemidetta. Väikese mini laaduri abil tõstsin siis kogu kompoti välja. Kusjuures tegin seda kõike esimest korda elus ja pm üksi, eelnevalt sai palju uuritud muidugi. Kõik sai lõpuks mõistusega ja tervelt maha. Läks küll aega seitse tundi kokku Järgmine päev läksin siis puhastus vahendi ja lapiga kallale, leitsin ka veits roostet aga ei midagi hullu. Siiamaani suudab selle auto kere mind ainult üllatada, põhi väga soliidne ja tugev, pagassi kiskusin laiali ja no ei leia roostet, ilus punane igaltpoolt. Suurim mure koht.. Aga enne kui midagi vahele läheb, ründab asja keevituse ja värviga. Tuleb aint ära kannatada kuni keevitaja haiguslehelt tagasi tuleb. Aga las hetkeks roostetab.. Räägiks millestki vähe rõõmsamast. Üks päev siis lõpuks sain Janimetist kaane kätte. Tegemist siis 885 kaanega. Ainus ja väike mõra sai siis keevitatud, kaan on lihvitud ja survestatud. Üle sai käidud ka kõik klapipesad ja klapid, sisse läksid ka uued juhtpuksid. Nukkvõll oli heas seisus ja kaan sai kokku laotud uute sääre tihenditega ja nuka simmeriga. Alumise blokiga siis selline lugu et silindri seinad olid üllatavalt heas korras, null ranti aga said väga õrna hoonimise ikka. Palju kraami sai vahetatud uue kraami vastu. Raamsaaled Kepsusaaled Kolvirõngad Veepump Mootoririhm ja pinguti Plokikaane poldid ja muidugi tihendi komplekt, täis mäng. Pole täpselt viitsinud arvutada, pooled tsekid ja karbid ka ilmselt ära kaotanud juba aga see pull läks vist rohkem maksma kui auto ise. Aga asi löpuks valmis.. Pilte veel pole kuna telefoniga hämaras garaazis ei viitsi üritadagi. Alguses mõtlesin, et savi ei hakka praegu värvimise ja asjade peale raha raiskama, aga no ei saanud kohe vanat kraami lampi peale visata. Pole ilmselt kõige originaalsem lahendus aga mulle meeldib. Homme üritan sisselaske ka valmis saada ja siis laob moto külge selle. Ühtegi vanat mutrit ja seibi pole plaanis kasutada. Anyway üritan siis valmis tulemusest pilte ka teha korraliku kaameraga enne kui autosse rändab. A ja niipalju siis ka veel et Auto sai siis lõpuks omale kodu kah.. Vaja on veel sitaks kraami sebida... radikas, rootor, jagajakaan ja mida iganes veel... Mis õli oleks M20'ele hea? Järgmise korrani siis!
-
Jah sul õigus selle kohapealt, et kõik on vastavuses ajastule. Aga siiski K-jetronic juhtimis süsteem on oluliselt maha jäänud Boschi motronic juhtimisest. Plus m20b23 on see pidevalt peavalu tekitav vaakumiga tühikäigu reguleerimine. Võin ka eksida, ega ma noor ja loll ka alles
-
No see 2.3 kuidagimoodi vaevu alguses töötas, ei näinud vähimatki mõtet enam selle taastamisel kuna see suitses, kolises ja ujutas pidevalt üle ja sada häda veel. Ja nii kaua kui 2.3 jookseb oma originaal L-jettronicu süsteemi peal siis ei saa ta kuidagi parem olla kui 2.5. Antud mootoril tõesti pandud peale 2.5 pihustid ja õhulugeja ja aju jne ja teoorias peaks vist kerima natuke kiiremini edasi, aga kõrgematel pööretel ikkagi vähem jõudu kui 2.5 motol. Või olen ma millestki valesti aru saanud
-
Tervist! Teen ka siis oma esimest autost siia teema. Tegemist on siis e30 kerega universaaliga nagu pealkirjas mainitud. Lugu siis selline, et pikka aega tahtnud juba esimest autot ja just e30 kerega mudelit. Igaljuhul toodud sai ta siis Pärnumaalt, Häädemeestelt... Tegemist ikka on kuna eelmised omanikud väga laisad olnud ja vanakese käest lasnud. Niipalju kui olen infi kogunud siis tean, et auto on ka varem siin foorumis heades kätes olnud ja peale seda kaks omanikku olnud ja nüüd siis minu käes. Paistab, et sellega ongi ainult sõidetud viimased aasta aega või rohkemgi, müüja ütles, et tema omas seda kolm kuud ja ei teinud õlivahetustki ja ei teadnud selle kohta midagi rääkida ka. Õlitase oli üle miinimumi õnneks Positiivne on jällegi see, et kere on päris heas korras, tsipa ikka vajab tegemist, aga pole hullu. Sisu on ka korras, armatuuri korras ja kena, kõik valgustus põleb ja töötab, sooja puhub ja kõik nupud alles, esimeste istmete tagumiku alune riie veits katki aga see ka kõik mis olen suutnud leida praegu, uksed, aknad töötavad, kesklukk töötab. Käike vahetab ka normaalselt ja üllatuseks oli isegi täitsa talutav muusika kvaliteet, woofrit ilmselt nagunii ei pane, aga mõned elemendid tahaks vahetust ja makk pole ka minu maitse kuigi töötab. Miinuseks jällegi, et veermik ka läbi ja katti pole all ja passis üldse 318it 83kw. Igaljuhul esimene plaan on rida6 ilusti käima saada, tühikäigu mootor läbi ilmselt, keegi seda kruvikaga vägistanud ka korralikult, kütust saab liiga palju ja vahepeal puterdab ja poob, suitseb ka mehiselt ja salongi viskas kütusehaisu tugevalt sisse, aga eilse päevaga garaazis sai näpitud ja timmitud ja enam vähem sõitma, aga uut tühikäigu mootorit ikka vaja. Ühtlasi kahtlustan et küünla juhtmed oma aja ära elanud, termostaat läbi, rihmad ja rullikud tuleks päevakorda võtta kähku kuna geneka ja rooli võimu rihm rippusid, imestan et maha ei lennanud selle paarikümne km'ga. Rihmad said ajutiselt fixusest uued, et rõve rihma vilin ära kaoks. Aga no need kõik meie pundi teooriat, tahaks uue nädala alguses diagnosti juurest läbi käia ja vaadata, mis ta arvab enne kui lolli peaga poodi tormab Igaljuhul arvestatud on sellega, et vana auto vajab hoolt ja teeb kindlaks mis kõike vaja ja ostab ära. Vähimatki plaani seda kunagi maha müüa pole, pigem tahaks lõpuni läikima lüüa. iga info ja abi on väga oodatud! Natukene peale auto ostu sai uuritud/puuritud ja otustatud et mõtekam on see mootor asendada. Sai siis kohe vaadatud "uueks" mootoriks m20b25 mille ostuga ei joppanud üldse. Alguses olin lollim ka ja eks vigadest õpitakse. Igaljuhul kui nukkvõll välja sai kistud siis avastasime huvitava vaatepildi. Igaljuhul see on nii sitast keevitatud, et kaan lõplikult kõver ja lihvimine ei päästa + nukkvõll omadega läbi. Tagantjärgi veel avastasin, et jagaja süsteem ei saanud kaasa ostuga. Iseenesest väntvõll/kepsud/kolvid on heas seisus, alumine osa üldiselt. Raamsaaled, kepsusaaled ja kolvirõngad lähevad vahetusse. Igaljuhul tänaseks on leitud uus plokikaan. Kuigi väikse defektiga, nimelt 5 silindri väljalaske klapi ja jahutuskanali vahel on väike mõra, pealt umbes 4-5mm. Täpselt ei tea kui sügavale veel läheb aga Ehimeti mehed arvasid, et saab ilusti korda. Plokikaan ise tuli töötava mootori pealt ja pole mingit jälge et jahutusvedelikku oleks lekkinud. Nüüd asi venib jälle veits kuna avastasin et Ehimetil pole survestamis võimalust ja ei saa kontrollida kas on veel pragusi ja kuidas keevitus pidama jääb. Niiet otsustasin kaane toimetada Tallinnasse Janimetti. Kuuldavasti pidi hea koht olema. Olen kogunud ka päris palju kraami mootori ehituse/vahetuse jaoks, kõik võimalikud tihendid, plokikaane poldid,kolvirõngad, mootori rihm, pinguti ja veepump ja palju muudki kraami mis pildile ei mahtunud. Täpsema listi mis vahetatud kriban siis kui mootor peal Kui rohkem mingeid üllatusi ei tule ja erinevad asutused ja inimesed ei venita siis suve keskpaigaks tahaks Pärnu tänavatel põhja kraapida sellega Järgmise korrani!