Hüppa postitusse
  • 0

M20B27 temp. andurid


Kristo

Küsimus

Oskab keegi öelda milleks on M20B27 (27 6K A - 90kw) mootoril neli temp. andurit ja mis võiks nende takistused olla külmalt või soojalt?

1 - kellade plokile

2 - mootori juhtplokile

mis veel?

 

Tegelikult niisama huvipärast ei küsi, probleem nimelt selles et külma mootoriga kui vähe julgemalt gaasi anda siis kipub puterdama, soojema mootoriga seda ei esine, aga ei saagi aru et kas kütet saab liiga vähe või vastupidi liiga palju. Külmalt käivitub ilusti, soojalt tahab natuke rohkem ketramist. Küünlad olid valged (viitaks nagu lahjale segule).

 

andurid2.jpg

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Sellele küsimusele on 3 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

Tervitus

Üks neist peaks kellaploki oma olema ja ülejäänud kolm ajule. Vanadel on need kõik eri temperatuurivahemikuga ja lüliti stiilis toimivad. Kui jõuab mingi temperatuurini, siis lülitab sisse/välja , temperatuur edasi ja läheb järgmine käiku.  Vanadel on radika küljes konditsioneeri korral isegi 2 andurit, 91 kraadine paneb ventika esimeses astmes ja teine andur paneb 99 kraadi peal teises astmes käima. Uuematel pre`del ja faceliftidel juba 2 ühes nagu selle temp andurigagi.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Vahepeal sain aega natuke nende anduritega tegeleda. Paremalt vasakule siis:

1. andur - tundub et lüliti tüüpi, külmalt hoidis kinni, kui mootor mõnevõrra soojenes siis avanes. BMW tootekataloog ütleb et tegu on termo-aeg lülitiga -> 35C ja 8s. U. 35C pealt tõesti avanes aga mis see 8s, seal tähendab?

2. andur - lüliti, kui temp. oli u. veerandi peal, lülitas otsad kokku

3. andur - ühe juhtmega, kellade plokile

4. andur - külmalt 3700oomi, soojalt 280oomi

 

Üldiselt tundub, et temp. andurid teevad oma tööd. Ilmselt siis viga mujal.

 

Hapnikuanduri soojenduselement tundus ka korras olevat, takistus 7 oomi. See on muidugi veidi kehva et andur vaid 3. juhtmeline, peab veenduma et andur summuti kaudu hea massi saaks.

 

Edit: muutsin väheke mõõtmistulemusi

Muudetud , muutis Kristo
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus