Hüppa postitusse
  • 0

valuvelgede ümber tegemine


Blade

Küsimus

Sellele küsimusele on 6 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

Vihurist uurisin kunagi, siis oli 100 euri kanti tegemine. Vanad augud keevitatakse täis ja uued sisse. Tugevus oleneb veljest. Vanakooli velgedel on see velje kese täispinnaga piduriketta vastu. Mõnedel "hiinakatel" aga seal materjali kokku hoitud ja kahe ava vahelt tühjaks uuristatud. Sellistega ei viitsita eriti tegeleda.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Mis veljega on tegu?
Oman kogemust selle protsessiga.Lasin freesida BBS RS-il 5X100-lt 4X100 peale.Natuke lihtsustas asja see, et 1 poldi auk võis jääda sama, kuna raadius oli mõlemal poldivalemil 100.Mis tegi asja keeruliseks minu keissi puhul oli see, et poldi augud jooksid kaa kesk osa sisse, mis tähendas raadiuse freesimist keskosadele.Ning muidugi kaa seda, et tahtsin laitmatut tulemust, ehk sellist kapslit eemaldades ei saaks aru, et tegemist on kunagi olnud 5 auguga veljega.Selleks kõigepealt lasin keevitada täis poldiaugud, mis oli väga keeruline RS velje puhul, kuna on tehtud mingid hardcore sulamist(TIG käpp hakkas mitukorda üles sulama :D- siis kuumutati ette kõvasti! gaasipitsiga).Keevitada lasin nii moodi, et tagant jääks vanadest aukudest väikesed kühmud, et hiljem saaks üleliigse velje tagant osast mahatreida.Treipinki pandi vist nii et keerati pakid teisi pidi, monoblock veljel vist freespingi/CNC teema.Siis lasin CNC pingis freesida kõik võmalikud tööd(alguses tegi töö üks sõber, kuid aja, ning oskuse puuduse tõttu rändas asi "elukutselise" ja väga pädeva CNC mehe kätte, kes tegi tõesti laitmatu töö freesimisega!(koonused poldile/mutrile jne).Veljed tuleks kindlasti üle sirgestada kui nad keevitatud on.Kui on tegemist kolmeosaliste velgedega, siis tuleks nad alguses kokku laduda, siis sirgestada, lahti uuesti ning siis edasi toimetada värv jne ja hiljem uuesti kokku.Keevitamine maksis vist 400.- kui õieti mäletan(kordan, et selle sulami keevitamine oli väga keeruline), kuid minu velgedega oli veidi keerulisem kui mõne teise veljega, millel poldipesa ei jookse keskosa sisse.Ning kui jätta näha keevitus ning vanad augud on haruldase velje puhul see töö "poolik porno" minu arvates.Freesimise hind jääb minu ja CNC mehe vahele, kuid lihtne ja odav polnud kaa see töö.Pilt on veljest mille freesis esimesena mu sõber, kuid teised kolm on oluliselt paremad(peegliks freesitud) ning ei taha absoluutselt mingit kerget käistsi üle käimist vms.Kui korralikult asja ajada(räägin sellist tüüpi velgedest nagu mul) jääb hind kindlasti 1000 kanti poldivalemi muutmisel, kuna tellisin kõik tööd sisse.Pole endal oskust, ega tahtsmist haruldaste velgeda loomkatseid teha.RS-ile 4X100 16" keskosade maksumus on umbes sama hinnaga, kuid sellel hetkel polnud neid lihtsalt kuskilt võtta.

Enne ja pärast.(Pilt pärast, on sellest ühest õnnetuma finishiga veljest mis mul sõbet tegi, kuid kaa see näeb peale mõnigast silumisest nagu uus välja).Tugevuse kohta võid küsida kevadel :)

NB! Osadel velgedel võib keskosa ovaalseks keevitamisega vedada, siis tuleks see kaa üle freesida.Kuna nad enivei pingis on siis pole see enam suur töö.

post-1097-0-77270100-1391626301_thumb.jp

post-1097-0-78229100-1391626339_thumb.jp

Muudetud , muutis Tevodekk
  • Meeldib 2
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus