Hüppa postitusse
  • 0

Facelifti roolivõimendi


Noup

Küsimus

Sellele küsimusele on 13 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

Kuna olen omanud roolivõimuta isendit, siis selle roolimise raskuse üle küll kurta ei osanud. Lihtsalt tehnika peab korras olema. Mis rehvimõõtu kasutad? Kui võimu pole ja all mingid laiad pastlad, a'la 215 ning rool ise ka pisike spordikas suure originaali asemel siis kahjuks ongi selline trenazööri aseaine :D

 

Võib üle kontrollida liigendite seisukorra, mis rooli raskeks muuta võivad - šarniirid, rooliotsad, amordi tugilaagrid (nende laagrite kinnijäämisel läheb rool raskeks, nõksuliseks ja pööramine käib koos vedru painamisega kuni viimasel mõni keerd murdub), roolilatt ise (äkki kaitsekummid katki ja sisenev sodi on lati ära rikkunud). Kui kõik see korras siis sillastend ka paha ei teeks, kokkujooksud paika ja rool peab sõidu peal ise otseks ka jooksma. Enne sinna minekut võiks kontrollida veel õõtsapukside seisu ja vajadusel need vahetada.

 

Võimendita autol on paigal seistes muidugi rooli tiba raskem pöörata ja sellega peab harjuma. Ise Ladaga alustanud ja sealt sain õppetunniks selle, et seisval autol rooli keerata pole mõtet, see käib ikka sõidu pealt :)

 

Kui kõik on normis ja lihtsalt häirib, et võimendit pole siis võib selle muidugi ka paigaldada, vajaliku pumba koos kronsaga ja lati koos voolikutega saab siit foorumist kindlasti ka komplektina soetada. Lisaks võib veel orig. lati asemele hoopis E36 lati sebida, sel on äärest-ääreni pöördeid vähem kui E30 latil, ülekanne on kiirem :)

Muudetud , muutis GTA
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Üldiselt on nii, et roolivõim  peaks kõik need suured rehvid ja kehvas seisus veermikudetailid ära kompenseerima. Minul on ka võimuga variant suht raske, ilma võimuta oli jälle maru kerge. Võimuga variandil on kõike vahetatud, kaasa arvatud veermiku osasi, aga rool kuidagi naljakalt kange. Uus latt saab peagi üle käidud tihendite ja väikese modimisega, eks näha ole kas miskit muutub :)

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Võib olla tõesti ei olnud kõige parem võrdlus tunnistan, kuid sai oma esimesed õppetunnid tehtud Nivas , sai siis küll mõnusalt lihased trimmi :)

 

To GTA - Suurtänu ,et aega võtsid ja nii  põhjaliku ja abistava teksit kirja panna viitsisid!

 

Kuna alles aasta tagasi sain e30 pisiku , seega alles avastamis järgus. Kuid  nüüd juba garaazis teine e30. Seega tekkiski arusaamatus , et 1990 mudel touring rooli keeramine käib ühe sõrmega siis arusaamatuks jäi alles soetatud sedaan 1989 , mis ka facelift. Et äkki on juba liiga tehtud ja juppe maha võetud.

 

Eks homme vaatan kogu asja üle , auto on muidu korralikult seisnud ka , sellest võis see kõik tingitud olla. GTA-l on õigus, all ongi 215 laiad pastlad koopas 80mm madaldusega. Kuid mulle tundus , touringu pealt et kui seal laiad pastlad olid siis see rooli keeramine läks veel kergemaks, võrreldes 14" talvekatega.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Ei Keera, ise peab ikka aitama. Aga nüüd peale pikemaid sõite asi kipub paremaks. Muide üks teemast mööda, kas esituledega on ka mingeid tüüp vigasid, vaskapoolne kustus ja enam põlema ei lähe.. kontrollisin kõik juhtmed jne.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus