Hüppa postitusse
  • 0

Uued kõlarid vanade asemele. Heli probleem


Leks

Küsimus

Tere rahvas,.

 

Kuna ise pole helisüsteemidega eriti kokkupuutnud, siis küsimus targematele:

 

Originaalis on e30l 4" 10sm kõllid ees ja 4"х6" (10х15см).taga.

 

Minu omadel sellina asi praegu, et kui makki volüümi keerad natukene kõvemaks, siis kõllid hakkavad ragisema ja kui veel juurde keerata, jäävad üldse vait. Minu mõistus saab aru seda, et kõllid läbi või nende jaoks pole võimu.

Kui asendada originaal kõlarid näiteks sellistega, http://www.noortehnik.ee/SPG10C2/ - kas see parandab situatsiooni ?

Makki võimsus 4x50, kenwood ja uus pakendist tulnud makk. Vana pioneeriga oli ka nii, et kui regullida bassi juurde siis kõllid jäävad vait.

Muudetud , muutis Leks
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • Vastused 68
  • Loodud
  • Viimane vastus

Küsimusele enim vastanud

Küsimusele enim vastanud

Postitatud pildid

Soovitatud postitused

  • 0

Eigo, need makid mis eraldi võimendiga on, ei oma jah, teine variant, et nende väljundvõimsus on lihtsalt väga väike Samas herr Zius ka mainis kunagi, et HIFI makki ei tohi otse kõlaritesse ühendada. 

 

Leks, sul on see HIFI juhtmestik nagunii juba lõhutud kui sa sinna ISO pistikud külge keerasid või oli sul üleminek BMW-ISO?

Pealegi on ka võimalus sobivad klemmid ühendada võimendi pistikusse edasi viimiseks aga kui sul nagunii uued juhtmed veetud siis pole vahet.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tulevikule tõeldes tekkis selline küsimus:

 

Praegusel makil on 1 rca väljund. Rca kaablid on topelt, ehk siis 4 kaabli otsa koos. Seda maki väljundit kasutan hetkel tagumiste kõlarite jaoks läbi 2 kanalise võimendi. Kui ma tahan lisada ühe võimu juurde, mis hakkab toitma esimesi kõlareid, kuidas ühendada? 

 

Kas saab panna 4 kanalise võimu et see toidaks 1 rca kaabliga esimesi ja tagumisi kõlle ?

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Annab otsida sellist mõistliku hinnaga makki, millel 3xRCA out. Parima tulemuse saamiseks ei peagi üldse tagumisi järgi ühendama või siis lase jah kõlarid läbi 4kanali võimu, aga subwoofri jaoks ikka oma väljavõtet vaja, ehk 2xRCA out oleks makil eelduseks.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Mina ei ütleks, et Y üleminekutega jääb rõve porno, nagu eelpool mainitud, lihtsalt võimendil peab olema piisavalt reguleerimisvõimalusi.

Minul hetkel makil 1xRCA out. Sealt vasak juhe jagatud Y üleminekuga 4 kanalise võimendi tagumise vasaku ja esimese vasaku kõlari jaoks, samamoodi parem juhe. Selle võimendi RCA väljundist läheb RCA kaabel subwoofri võimendi sisendisse. Saab kõik asjad paika reguleerida nii nagu meeldib. Oleks makil 3xRCA koos aegviidetega, siis ma saaks asjast aru, muidu mitte. Helitehnika poodides ikka aetakse jah sellist juttu, et mida rohkem üleminekuid ja ühendusi, seda kehvem heli, selle kohta ma arvan, et loomulikult on tõetera jutus sees aga reaalselt ma usun, et ei saa 99% inimestest kõrvaga kuulates aru, kas on Y üleminekud RCA kaablitel vahel või mitu RCA kaablit makist veetud. 

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Üldiselt ma väga ei oska kommenteerida, kuna pole ise Y üleminekuid kasutanud. Sest autodes enamus aega kasutanud makki, millel RCA väljund 4 kanali jaoks + subwoofer. Kasutust siiani leidnud küll kahjuks ainult subwoofri väljundid, sest kõlarid niisama ka head heli teinud.
Aga omast kogemusest arvan, et kui makil on ainult 2 kanali jaoks RCA väljund, siis seda kasutada pigem subwoofri jaoks ja kui kvaliteeti taga ajada, siis enne oleks mõtekam investeerida kallimasse ja korralikumasse autostereosse.

Omal oli ja on siiani autos vana blaupunkt casablanca cd50 millel 4 kanali väljud + sub, vahetasin siis selle kunagi välja alpine cde-101r  vastu et ikkagi uuem ja ka subwoofri reguleerimis võimalustega ja lisaks iPodi/iPhone ühildumine, kuid minu arvates oli ikka helikvaliteet ja tümakas kehvem ja ei mänginud kõlarid raadio järgi enam nii hästi kui enne. Alla nädala oli alpine autos ja siis lendas välja juba... Ja samamoodi kehvema heliga mitmed kenwoodi kuni 2500  kroonised raadiod olnud vähemalt minu arvates...

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tere uuesti.

 

Vaikselt aretan heli ja tekkisid mõned uued küsimused.

 

Mis on olemas:

 

makk 1Rca out

4k võim 4x75w

2k võim 1x150w rms

woofer 150rms

taga kõlarid 2x75w Rms

ette plaan osta need http://www.noortehnik.ee/grupid/action/show_product/product_id/1983/ ehk siis 2x80w ja tweeterid + filtrid.

 

Mida tahan teha:

 

ette panna uued kõlarid + filtrid ja orig tweeterid ühendada esi kõlaritega kokku.

taha jäävad morellid.

 

Kuidas õigesti ühendada esi ja taga kõlarid 4k võimuga ? minu mõistus ütleb seda, et maki taga või esi kõlarite juhtmed ühendada hi/low konverteriga, rca'd sisse ja teine saba 4k võimu sisse. Niimodi peaks 4k võim jagama ette ja taha oma signaali. Saan ka aru, et reguleerimis võimalus esi ja tagumiste kõlarite suhtes kaob ära.

 

lisaks läheb pagassi woofer mis omakorda saab toidet 2k võimult. Woofri võimu rca ühendamisel on kaks varianti - kas vedada rca juhtmed 4k võimult OUT väljundist 2k võimu sisse  või teine variant - tuua maki õigest rca OUTist  võimu juurde eraldi juhtme paari. Samuti minu mõistus ütleb seda, et kui teha esimese variandi järgi - kaob vist woofri eraldi juhtimine makist. Ja teise variandi puhul see juhtmine peaks toimima.

 

Loodan, et jutt pole väga segane.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Nii, seda teemat võib minupoolest lukku panna.

Sai tehtud kõik vajalikud asjad, ehk uued kõllid ette taha + uued tweeterid ette. Heli on nüüd vääga hea =) ainuke miinus kabrio puhul on see, et supakat pole peaaegu kuulda, kuna tagumine sein on kaheoseinaline, mille vahel on ca 10cm vabaruumi ja woofer mängib omaette pagassis. 

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Ma mõtlen seda, et äkki ikka supakas mängib normaalselt aga vastandfaasis salongikõlaritega. Kui on selline olukord, siis ei olegi bassi kuulda autos, sest vastandfaasis helilained summutavad üksteist ära. Et kindlaks teha, kas selline olukord on või mitte, siis piisab kui korraks tõsta supaka + ja - ümber ja kuulata, kas bass läheb valjemaks või veel vaiksemaks. Muidugi jah, see on ka mõeldav, et cabrios lihtsalt ei ole midagi pagassist kuulda.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus