Hüppa postitusse

M: E30 316i 2d sedaan 88a.


Marko S

Soovitatud postitused

Kuna hetkel on aja ja koha kriis ja ma ei taha, et auto niisama mädanakes kuskil, siis panen ta müüki.Keegi saab endale hea projektika siit.Tehtud on palju, ja tegemata on ka veel omajagu.Aga autost rääkides, siis tegemist 88 aasta väljalaskega, millel on M40B16 mootor ja on ilma lamdaanduri ja katalüsaatoritas variant.On ostetud 89 aasta uuena soomest ja läbisõit on kuskil sinna 350-400tuhande kanti.Eelmise omaniku poolt on vahetatud suur hulk juppe ja sama olen ka mina teinud.Kõiki arveid kahjuks alles ei ole, kuid mingi osa leidub täitsa.Isegi hooldusraamat on alles.Noh, see on ilmselt paljudel.
Kere osas on nii ja naa.On palju tehtud ja tahaks veidikene veel tegemist, kuid mitte midagi üle mõistuse käivat.
Minu poolt on lastud vahetada mõlemad küljekarbid, tagumised tiivakaared (umbes 1cm laiemad originaalist), tagumised pagasiruumis asuvad panipaigad ja tagumise põlle mõlemad nurgad.Nädalavahetusel sai ette võetud natukene põhja korrastamist.Sai keevitatud kõik augud korralikult kinni, määritud ja värvitud.Nüüd peaks olema pikaks ajaks hea.
Seoses põhja keevitamisega sai välja kistud ka põhjamatt.Kuna see oli omadega otsas (katki, läbimärg ja värvine), siis leidis see tee prügikasti.Hetkel siis põhjamatt puudub, kuid selle uue leidmine ei tohiks olla suur probleem.
Juhiiste on katkine, see pole ilmselt ühelegi endast lugupidavale E30 mehele mingi uudis.Õnneks leiab tavalisi istmeid kommiraha eest, seega ainult järgi minna ja uued sisse visata.Tagumine iste on korralik.
Juhtmeid on seal autos veetud nii nagu jumal juhatab.Sellega ma tegelen tuleval nädalavahetusel ja vean ilusti kõik juhtmed nii nagu peab.Tagumised sillatala puksid peaks ka ära vahetama, need annan ilusti kaasa (lemförder).
Differ ulub, kuid mitte väga hullult.Mingi hetk peaks kindlasi silma peale viskama ja vajadusel ära vahetama.Ei hakka kedagi petma ja kiitma, et kõik on supperkorras.Ei topi ka sinna saepuru nagu kiputakse tegema.Tagumised pidurid on head, kuigi varuks ostsin endale piduritrumlid ja klotsid.Arvan, et väikese lisaraha (35.- €) eest võin need kaasa anda.Summuti tagumine pütt vajaks mingi hetk keevitusmehe kätt.Ei lärise, aga kinnitus hakkab alla andma.
Hetkel läheb käima suht halvasti, kuna pihustid vahetamata.Proovin enne müüki selle töö ära teha.Ja kui tõesti ei jõua, siis saab pihustid kaasa.

Varustuselist:

*2x vändaga aknad.
*M-tech I rool.
*Nahast uksepolstrid.
*Plokisoojendus (defa) + juhe.
*Komplektne tööriistakomplekt pagasiruumis (tänapäeval on see juba lisavarustus).
*Intensiivpesu (väga mugav asi).
*Õhkpasunad.
*Tagaklaasisoojendus.
*2x manuaalsed istmed.
*2x el. peeglid (mittetöötavad).
*Katuseluugita variant.
*Madaldusvedrud.

Aga panen siia kirja mis on vahetatud ja mis vajaks veel tegemist.

Tehtud:

*Keevitatud tagumised tiivakaared,põhi,pagasnik,küljekarbid.
*esimesed uued õõtsad, komplektsed (lemförder)
*stabilisaatorivarda kondid (lemförder)
*stabilisaatorivarda puksid (lemförder)
*õõtsapuksid (lemförder)
*rooliotsad (lemförder)
*amordi tugilaagrid (lemförder)
*ees "uued" madaldusvedrud (punased, eeldan, et -40mm)
*esimesed amorid korralikud, vahetatud eelmise omaniku poolt (bilstein).
*esimesed pidurisuportid,kettad,klotsid.
*tagumised amordid (sachs) ja tugilaagrid (lemförder)
*mootoris vahetatud nukkvõll ja tõukurid (tiksuvaba ja käib ilusti) ja sellega seoses ka mingi osa tihendeid (ei ole kindel, kui palju ja kui suurelt see töö tehtud).Nii palju täheldasin, et mootor on ilusti kuiv.Ilmselt on ta selle töö suurena ette võtnud.
*vahetatud küünlad (NGK).
*uued küünlajuhtmed.
*Jagaja kaas ja rootor.
*Mootori ECU ja temperatuuri andur.
*Õlid + õlifilter + kütusefilter.
*Uus aku.
*Vana näraka paranka asemel on M-tech I rool.
*Spidoplokk on vahetatud välja, nüüd näeb kella asemel pöördeid.
*Uus radikas.
*Uus paagisisene kütusepump.
*Korralik 5-6mm alumiiniumist karterikaitse.
*Tagatuled vahetatud tervete vastu.


Tegemist vajaks:

*Pihustite vahetus (teen ise ära, kui jõuan, kui ei, annan kaasa).
*Differ tuleks mingi aeg kriitilise pilguga üle vaadata.Ulub teine.
*Summuti tagumise püti kinnitus on katki.
*Põhjamatt on puudu.
*Tankimistoru ümber olev kumm on katkine (saab ainult h2.ee või UM)
*Tagumised sillatala puksid oleks vaja ära vahetada (annan kaasa need)
*Elektripeeglid ei tööta.

Need oleks sellised asjad, mis vajaksid esmajärjekorras üle vaatamist.

Eks kindlasti on sellist nipet-näpet träni veel, mis on igaühe enda asi, kas teeb või mitte..Auto on soome registris ja asub soomes, Helsinkis.On võimalus siia poole vaatama tulla ja kokkuleppel ka tulen näitama.Aga see eeldab ettemaksu või vähemalt laevapiletite kompenseerimist.Niisama tilganäppijate pärast ei viitsi ma küll üle mere sõita, oma aega ja raha raiskama.Kellel huvi, see helistab ja uurib või saadab e-maili või kirjutab privaatsõnumi.Autos helisüsteem on, kuid makki mitte.Ees on miskised JVC kolmeribalised kõlarid, taga miskised papikärakad.Kuna sedaani ja kupee (2d sedaani) pagasiruumid on head bassikastid, siis isegi selline kompott mängib üllatavalt hästi.Oleneb muidugi makist.

Hetkel all 14" Exip kärjed koos kaks talve sõitnud Pirelli naastudega.Mõned naelad on puudu, kuid üldiselt võib rehviga rahule jääda.Kaasa saab 16" suveveljed koos (vähemalt) kaheks suveks jätkuvate rehvidega.Rehvideks on Hankooki V12 tootega.Mõõduks 205 50 R16 ees ja hetkel taga 205 55 R16.Aga saan ka ära vahetada 50 kõrguse vastu.Siis oleks rehvid kõik ühesugused.Leidub veel viis plekkvelge, tunduvad olema originaalid. 14" ja mingid originaalmõõdus rehvid ka peal.

Bmw foorumi teema leiab siit : http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=4&t=157839

Hinda sooviksin 1800.- ja tingida saab auto kõrval.Vahetust ei soovi mitte millegi vastu, peale raha.
Igasuguste küsimuste osas palun helistada numbril +358417820062, saata e-mail switc@planet.ee või privaatsõnum.

Ps! Kui tuleb miskit veel meelde, mida ma peaks tulevasele autoomanikule teatama, siis kindlasti uuenda seda teemat siin.

rull.jpgsalong.JPGsalong_1.JPGrull_3.JPGP8172798.jpgtalv.jpgtalv_1.jpg

Muudetud , muutis Marko S
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus