Hüppa postitusse

k:lukoili kütus


sass

Soovitatud postitused

olen täheldanud mitmel m50 mootoriga e34jal,et just peale lukoilis bensiini tankimist kaob mootoril jõud ja hakkab katkuma.

 

kummalisel kombel on seda juhtunid just m50 motoga isendite puhu,ja parim remont on olnud siiani statoli või neste.

kas kellegil on olnud veel selliseid probleeme antud tanklaketiga,või on se minu loll juhuste kokkusattumine?

Muudetud , muutis sass
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

minu masinatest vana 320 jetronic ei kobise midagi lukoil ja muude kahtlaste küttete peale, kuid kuudid ei seedinud seda kütet, eile sain ka põlva olerexist tankides mingit jama paaki 5km peale tankimist suri auto välja kodus lasin paagi tühjaks ja ostsin favorast uue kütte sisse. vahetasin 4kuud vana kütuse filtri välja ja auto nurrub jälle

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Ei tea, minu 325ia põletab igasuguse kütuse ära ja ei nurise üldse...Olen veel autode all näinud kütusefiltreid aastast 89.

See bensiin ei saa ju olla nii kehv, et teil autod üldse ei käi ja jäävad seisma. Te ei saaks ainukesed olla sel juhul, lisaks kaldun arvama, et sellised suured tanklaketid ei saaks solkkütust müüa, vastasel juhul lüüakse solgi korral kogu kütusekett üle eesti kinni ju...Sellise asjaga nad vaevalt riskivad.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Eix sinu jutus on hea point aga kahjuks saab avhel minfit jama kuidagi ikka. 100% ei ole igas tanklas puhas küte.

Kõik kiidavad jubedalt statoli aga ise olen ka saanud sealt imeliku kütet mis hoiab kütte kulu kõrgel. 

Ei saa süüdistada üht tanklat. Lukoilis on lasknud tankida kaineka ajal aint 98 siis lippas küll. 

Hetkel tangin üldse 5+ tanklas ja sealtki on juhtunud seda, et masin on mingi tankimise ajal uimane jne.

Nii, et kindlasti on võimalik sattuda solk kütte otsa. Kas siis on just käinud tankur just laadimas tanklat või küte on hakanud otsa saama tanklas siis ka suht sodi on põhjas.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Tankinud kõikidest eri tanklatestt ja ei virise ültse, kõik mu 3 masinat põletavad ilusti kütuse ära ja ei nuta.

 

Suvel sai tihti võetud Lukoilist bike-le kütust ja see ei kurtnud ültse.

ainuke juhus on 6 aastat tagasi olerexiga kui auto ei liikunud peale tankimist edasi , lonkas,tossas. Statoilist paak täis lastud 98 sai asi korda ;)

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Ma võtsin oma autol paagi just maha pesemiseks ja üllatuslikult polnudki seal sees mingit sodi. Viimane pool aastat ainult Luki kütusega sõitnud ja Stati kabanossijärjekorda ei lähe põhimõtteliselt oma aega raiskama. Samas välimuse järgi võis filter parimal juhul olla umbes sellest ajast kui auto Eestisse jõudis (2004) ja sellest läbipuhumiseks pidi ikka kopsu punnitama.

 

Samuti korjavad paagid kondentsvett kütuse sisse, mis mootori puterdama paneb. Eriti kui koguaeg põleva kütusetulega ringi sõidetakse. Olen kalliste kütuselisandite asemel teinekord sortsu piiritust paaki valanud. See teatavasti ka seob vett endasse ning pihustitest läbi minnes põleb kenasti ära.

 

Ma kaldun ka arvama, et pigem on auto tehniline seis selline, mis igasuguseid turtsumisi ja anomaaliaid tekitavad ja eriti sellise niiskemapoolse talvise ilmaga. Tilkuvad pihustid, ummistunud magistraaltorud, viimaseid tuhandeid kilomeetreid toimiv kütusepump, vaakumlekked sisselaskepoolel, kulunud jagaja, rootor, süütejuhtmed, vilets mass jne. Ja kui kütus juba konkreetne solk on siis enamasti auto lõppkokkuvõttes ikka seisab kah - rikub pihustid või pumba ära.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kunagi kui veel VW olin diagnostik toodi Narvast Golf 5 mis jõudis tanklast 5km kaugusele aga keegi ei osanud kahtlustada, et viga kütuses.

Lõpuks kui kõik oli proovitud sai võetud paagist kütust ja üritatud seda õues süüdata siis see ei süttinud.

Nii et on olemas ka päris solk kütus

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Olen  ise saanud ka kunagi kütust, mis oli süsimust  :o  Üldiselt ligikaudu  50 % tankimistest teen  minagi   Linnutee 5+ tanklas, vahel on  sealgi kütus haisenud  kohutavalt atsetooni järgi  :huh:  aga seda juhust on olnud seal  väga harva.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Minu ainus solk-kütuse kogemus piirdubki 5+ tanklaga, kuhu ma enam oma jalga ei tõsta.

 

Nimelt on seal kõige odavam kütus ja kuna käin TTÜ-s siis väga hea lähedal paak täis lasta.

 

 

Tankisin AINULT sealt 98-t oma M20 mootoriga e30nesse ja pärast 2 paagitäit (55+55L) hakkas mootor väga halvasti käima, ning auto oli väga aeglane. Viisin selle diagnostikasse Truumu juurde (hea et see üldse ta sellest garaazikallakust ülesse vedas), ning ta ütles et autole olen solki paaki kallanud, pihusti umbes ja üks küünal läbi põlenud tänu sellele. 

 

Autot olen korralikult hooldanud, kõik filtrid k.a kütuse oma on vahetatud ja autoga tilkadepeal pole sõidetud, alati paak täis lastud :S

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Tankisin ükskord oma 2000 aasta 730d lukoilist ja see jäi ka viimaseks. Peale tankmist olin juba lepinud et pihustid või pump kutu, ei tulnud ka kohe pähe et lukoili kütte pärast. Masin lonkas ja suitses mis hirmus, tõmme oli ka null. Õige kütus sisse ja masin oli jälle nagu uus.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 2 nädalat hiljem...
  • 3 nädalat hiljem...

Viimasel iga kord kui kütet võtnud lukoilist kipub masin käima märgatavalt ebaühtlaselt , eriti tühikäigul, statoili, neste ja alexela kütustega pole probleemi olnud. Ei saa kindlalt öelda et kütte viga, mitte nt. ebasoodsate ilmastikuolude vms :rolleyes:, aga pigem tangin siiski mujalt. 

Muudetud , muutis Reino
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Mõned nädalapäevad tagasi sai TTÜ laboris diisli kütusega katseid tehtud. Aleksela kütus oli igal juhul lubatust veidi viskoossem, mis tähendab seda, et pump saab rohkem vatti ja määrimine on kehvem. Ka põlemise jäägid olid suht piiripealsed. Üldiselt pole vahet, kust kütust ostad, lõppkokkuvõttes tulevaad nad ikka ühest terminalist. Pigem on oluline tarnija, kes selle kütuse terminalist tanklasse toimetab. Kui tsisternid on sitased ja põhja on jäänud vana kütust seisma, siis viib see kogu veetava partii taseme alla. Küsige tanklast vastavussertifikaati ja võrrelge eri tanklate vahel neid, täpselt sama kütus on igal pool. Nüüd sõltub edasine kvaliteet juba tankla infrastrktuurist ja selle puhtusest.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 3 nädalat hiljem...

Chulo, selle sertifikaadi küsimise tanklast võid huumorinurka postitada Eesti Vabariigis. Kui müüja üldse saab aru, mida sa tema käest tahad või kui need paberid leitaksegi, siis tavaliselt on neil mingid paari kuu vanused partii lehed, kui üdlse midagi.
Kõige lõpuks ei oska ükski tavainimene sealt lehe pealt mitte midagi asjalikku vaadatagi, nii et jah...

Teemasse tagasi tulles oman kõige lahjemat bemmi turbodiislit ning igasugune halb kütus näitab iga hobuse puudumise selgelt ära. Muidu tavaliselt ainult Neste tanklast võtnud ja auto oma kilovattide kohta väga kraps, aga 2x olen sattunud maale tühja paagiga ning võtnud ühest teatud Olerexi tanklast seda. Mõlemal korral on auto tagasi Tallinnasse sõites ülimalt jõuetu ning peab vahest mõttetult isegi käiku alla vahetama maanteel. Mõlemad tankimised on olnud täpselt kahekuulise vahega, seega ühe halva partii kaela seda vist ajada ei saa. Tuleb uus Neste sisse panna ja auto jälle korras.

 

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Olerexi kütuse osas pole ka Elvast tankides kiidusõnu. Ja seda ka 5 sõpra märganud, et näiteks Olerexi bensiiniga 95 on kütusekulu sajale kuskil 2l kõrgem, kui Elva Alexela küttega. Nüüd võtsn diislit, auto tundus tõesti uimase võitu täna olema, eks näis palju läbisõitu annab.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Üldiselt on ikka need paberid neil olemas ja värsked, aga nad hui aru saavad, mida sa neilt küsid. Kuna kooli jaoks oli tarvis, siis sai paar kuud tagasi see tee läbi käidud ja neid küsitud tanklatest. Küsisin 8-st erinevast tanklast Rapla- ja Harjumaal, ning kõigis olid paberid värsked, probleeme oli pigem klienditeenindajale selgeks tegemisega, mida ja milleks neid vaja on. Ühe tankla teeninda umbusk oli nii suur, et ei uskunud, et see dokument ongi avalikuks esitamiseks, mitte tankla siseinfo. Nagu ma juba enne mainisin, siis see sertifikaat üksi ei näitagi midagi, aga kui vähegi süübida, siis numbrid on neil mingi kindla perioodi lõikes väga sarnased, seega võib eeldada, et päritolu võib neil ka sarnane olla.
 

Raplas on mul isiklikult näiteks Hepa diisliga jamasid olnud. Avaldusid need probleemid raske käivitumise näol külmade (-25) ilmadega. Tankisin Nestest peale ja käivitusprobleemid kadusid.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Mul oli ka tükkaega tagasi neid tsertifikaate kooli jaoks vaja, kui sõbrad sügisel küsisid anti statoilist, aga kui läksin küsima mustamäe 5+ ist lubasid nad ainult pilti teha ja statoilis nad polnud ka nõus andma. Siis ajas vihale küll, et kurat mul oleneb stipi saamine sellest lehest ja enam nad ei ole nõus andma :D

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus