Hüppa postitusse
  • 0

Kesklukk ei tule lahti.


erxx

Küsimus

Probleem siis selline et puldist ei tule kesklukk lahti. 3 päeva tagasi oli kõik korras, täna lahti ei tulnud. Võtmega lahti keerata siis lukku paneb aga võtmega keerates ei võta ikka teisi uksi järgi. Nuppu vajutada siis suunad aind vilguvad ja midagu muud ei tee, mingit signaali nagu mootoritele ei väljastataks. Kui nupust lahti vajutada ja midagi ei tee peale hukate vilkumise ja kinni panna siis lukustamise signaali saadab ikka.

Kellegil ideid? Suht jama värk, uksed saab lahti aga tankida ei saa :D

Alarmi puldil on firmaks alfatech.

Muudetud , muutis erxx
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Soovitatud postitused

  • 0

Samas kui lukku läheb ja lahti ei tule, aga lahti vajutades ohukad vilguvad, siis peaks midagi muud olema?

Keskluku enda viga ei või olla? Juhiukse nuppu üles tõstes peaks tegelikult kõrvalistuja ukse ja paagi lahti tegema? Mul ei muutu midagi.

Auto 325 kupee, mingi alarmi jublakas on seal cobra 5460 oma.

Muudetud , muutis erxx
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Teise juhiukse kesklukumootori proovimine ka ei andnud mingit tulemust. Päris jube porr on kokku keeratud.

Keegi ehk oskab öelda mis juhib E30 kesklukku? Kesklukk ise ei tööta nii, et uksenuppu üles alla lapates ei liigu ükski teine mootor kaasa. Üldiselt ju peaks? Ei taha uskuda, et kogu möllu aind alarm juhibki.

Endiselt uksed lukku lähevad aind puldist ja lahti ei tule. Kui võtad alarmi puldist maha(uksed lahti ei tule) ja uuesti kinni vajutada, siis saadab uuesti signaali justkui uksed oleks lahti ja tõmbab mootoreid korraks sisse poole, kuigi uksed on lukkus.

Alarm on ka mingi Alfatechi ja Cobra ristsugutis.

Ideid? :D

Muudetud , muutis erxx
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Kus kohas need microswitch'id asuma peaksid? Ja mis selle door lock switch'i all mõeldud on seal õpetuses?

Ja kus see E30 orig keskluku "aju" asuma peaks? Mis asi seal juhi jalgade kõlari üleval on?

Ja mis vigur see võiks olla? Pole ilmselt E30 orig vidin, ühtegi kirja peal ei ole, aga kui see küljest võtta siis enam uksed lukku ei lähe, aind el. aknad lähevad kinni. Kui paned ilma selleta alarmi peale, ja siis külge paned, lähevad uksed lukku.

http://static3.nagi....97e5de9_l.jpg/1

Ja mille juhe see on?

http://static3.nagi....19b0bef_l.jpg/1

http://static3.nagi....37e452f_l.jpg/1

Ja mis 2 ümarguse pistikuga juhet ukse sees olla võiksid`? :D Ulatuvad peaaegu keskluku mootori juurde, ongi nende microswitch'i ja doorlock switchi juhmed?

Lisade listis kesklukku kirjas ka pole. Vb ongi siis kogu lukusüsteem Alfatechi peale ehitatud? Immo tundub igatahes olema Cobra oma.

Ja kes kurat foorumi ära huianud on, et nagist pilte ei saa otse siia lisada :@

Muudetud , muutis erxx
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Lülitid on lukusüdamike juures.

Esimene pilt mingi alarmi lisavidin, ehk on seal mingi kood millega leiad netist kasulikku.

2. ja 3. pilt on salongivalgustuse aegrelee pesa.

Ümarguste pistikutega juhtmed juhiukses võivad olla ka lukusoojenduse jaoks.

Tee kesklukumootorist pilt, siis näha kas originaal või mitte, originaalis on kesklukurelee ees vasakus kõlariaugus all, sealtsamast leidsid sa ilmselt ka aegrelee pesa. Võid vaadata kas uksepistikus on kõik juhtmed originaalühendustega või on midagi juurde veetud läbi suure augu, mis seal on- see peaks ka keskluku päritolule vihjama.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Kaks jämedat juhet on lisaks veetud. Aegrelee pesa vedeles isoleerituna ABS aju peal.

Aga lukusüdamike juurest ei tule mitte ühtegi juhet mitte kuskile.

Keskluku mootor on igatahes originaal eeldatavasti, 316 on tehase poolt märgitud lisana kesklukk ja seal oli samasugune mootor sees, selline punakat värvi ja siis üks pool valge.

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/20649519875d8a_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/20649523928ead_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/206495256618ce_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/206495271f5871_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/20649529c9fa03_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/206495310fe726_l.jpg/1

http://static3.nagi.ee/i/p/825/98/20649533950863_l.jpg/1

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

rremis'e piltidest pole mul auto küljes mitte ühtegi asja :D

Juhiuksest jah pilt, lammutasin toda kuna üldjuhul sealt juhimine toimub.

Sel juhul vaja kellegilt proovi mõttes Alfatech 100/200 seda tundmatut plokki vaja prooviks. Millel pole ühtegi kirja peal ega midagi. Kui alarm peal ja to plokk tagant uksed lukku ei läinud ja külge ühendades uksed lukku läksid, siis eeldaks, et to kesklukku juhib? :huh:

http://static3.nagi.ee/i/p/825/95/206489297e5de9_l.jpg/1

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tee üks lihtne asi üldse selgeks enne, kas su autol on kesklukk peal või mitte. Kui seda pole tehasest olnud ja pole ka hiljem paigaldatud, siis sul pole kesklukku ja sa ei saagi tahta , et see töötaks uksenupust või võtmest keerates. Ilma mikrolülititeta ikka asi ei toimi, samuti on vajalik see keskluku relee, mis Rreimsi pildil. Ainult puldist toimiv lukustus pole mingi kesklukk , see on jällegi täiesti vale termin .

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Novott, kõigepealt tuleks see omale selgeks teha, nüüd on inimesed siin tagajalgadel ja üritavad igatepidi sind aidata, aga näevad täiesti asjata vaeva siia originnal keskluku remondi õpetuste vms siia lisamisega.

Alarmiga koos paigaldatud keskluku mootorid on kahe juhtmega kogu ring paralleelselt ja see toimib ainult puldist ja pole mingi kesklukk.

Kesklukk on eraldi süsteem, kus uste lukustamine ja lahti tegemine toimib sees juhi või kõrvalistuja nupule vajutades, juhi ,kõrvalistuja või pagassi lukust keerates.

Vaheta oma alarmi keskluku väljundi kaitsmed ära ja asi korras, või soeta uus alarm.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Nii loll ma ka nüüd ei ole, kaitsmed ammu üle vaadatud, ka kesklukumootori juurest juhmeühendused plokini olemas.

Ja asjata polnud küll midagi, polenud varem E30 kesklukku näppinud, seega ei teadnud kuidas see üldse toimetama peaks. Tiidu lisatud lingist keskluku probleemide kõrvaldamise "näpunäidetest" ja remise piltidest ma sain üldse pihta, et mul pole orig süsteemgi peal.

Ja mõtted liiguvad orig süsteemi peale paneku või siis tõesti teise alarmi installi suunas, pole sellele alarmile mingieid juhendeidki võtta.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

See on nii lihtne süsteem, et ei vaja mingeid erilisi teadmisi. Viska tester peale, kas alarmiplokk annab 12v , kui uksed puldist sulgeda üritad. See on samas lühike aeg, et tester ei pruugi jõuda reageerida. Teine variant, lase mootori otstele pinge peale, proovi mõlematpidi ehk siis vaheta poolust. Kui pole originaalsüsteem või järelpaigaldus kesklukusüsteem,siis kogu mootoriringi jooksevad ainult 2 juhet läbi. Viga saabki olla kusagil ühenduses, alarmi jurakas ei anna enam pinget välja või kõik kesklukumootorid kärssasid läbi. Kaitsmed otsisid üles ikka sealt roolialt juhtmepusa seest ja vaatasid üle? Kaitsmekarbi osa ei puutu asjasse.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Jah, kolm kaitset juhtmehunnikus kõik korras. Juhiuksel ka teist töötavat mootorit proovitud, seega läbikärssamise välistaks. Tester tõepoolest ei suuda reageerida kui uksi lukustada. Sest lukku nad lähevad aga lahti ei tule, alarm maha läheb aga uksi lahti ei tee, seega pinge peaks sisse tulema.

Kui sellistel alarmidel aind 2 juhet läbi jooksevad siis välistaks ka igasugused ühenduse proleemid, ei taha uskuda et ühenduse probleemi tõttu kahest juhtmest vool siis läbi läheb, kui uksi lukustada ja avades ei lähe.

Lasen selle ploki millest eelenevalt juttu ühel tuttaval elektroonikul üle vaadata. Pole välistatud ka, et alarm ise peetis. Aegajal tükkis lärmama lambist, arvasin et vb rotid, kuna auto rohkem pühapäeva oma, aga neist pole jälgegi.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Võin nüüd natuke eksida, aga ... E30 on ju kolme juhtmega lukumootorid. Ühest paneb lukku ja teisest teeb lahti. Mikrolüliti juhib ka teisi uksi. Kui nüüd lukku paneb ja lahti ei tee, siis on üks alarmi juhe lahti, mikrolüliti peetis või on juhiukse juhtmepunt, mis ukse sisse jookseb, katki.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus