Hüppa postitusse
  • 0

Mida teha juhiistmega?


Tanel_P

Küsimus

Tere, head foorumikaaslased!

 

Kindlasti on tegu ühe levinuima probleemiga E30 juures - kuluma kippuv juhiiste. Minu auto juhiiste on veel enam-vähem seisus, aga ma näen, kuidas iga 1000 km-ga läheb ta aina hapramaks:

31.jpg

 

Siit ka küsimus targematele - mida saab üldse ette võtta? Jah, loomulikult saab katte peale panna ja silma probleemi suhtes kinni pigistada, kuid ma otsin siiski mingit muud lahendust?

 

Kas kuskilt on veel originaalriiet saada, et kulunud osa uue vastu välja vahetada?
Kas on mingeid mõistlikke originaalilähedasi alternatiive saada?
Kes ja kus sellise rätsepatööga üldse tegeleb?

 

Aitäh vastajatele juba ette!

  • Meeldib 1
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Sellele küsimusele on 10 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

Kõige lihtsam ja odavam lahendus on leida kõrvalistujaiste. Sellest olen siin palju rääkinud ja ka sulle eraldi, kui mälu ei peta.

Istub üks ühele, siinide vahetusega saab igaüks hakkama. Nüüd tekib küsimus, kust seda saada? Tõsi, e30 juppide saadavus pole enam kiita, kuigi helehall r6 mustriga kraam pole otseselt haruldane. Tuleb koguaeg valvel olla, ka siis kui veel häda käes pole. Kindlasti on ebay abiks. Mul ka ilmselt leidub midagi, samuti on sellise mustriga spordikad mul pms olemas/üle (probleemiks ka tagumikualused)(nendest oleme ka rääkinud, ja odavamaks see lõbu ei lähe)

Õmmeldes uue riidega, jääb see võõrkehana ülejääk sisuga võrreldes.  Doonorina tagaistet kasutada ei saa üldjuhul, sisse pressitud triibud segavad ära selle ürituse. On ka variante, kus need triibud välja istutud, siis isegi kannatab kasutada, aga riidel mingid jäljed ikka sees. Hetkel ebayst tellitud tagaistmeriie olemas, vbl omanik nõus sulle ka loovutama, kui tahad nii jännata. Samuti sai välismaalt otsitud seda riiet ja saadeti tasuta proovilapp. Polnud päris see jällegi. Võin uurida, kui tahad ikka uut. E34 seest peaks leidma sama mustriga kraami. Nii et variante on, aga samasugune kõrvalistujaiste oleks parim lahendus.

Just eelpool mainitud porooni teema tõttu ka. 

 

Istmete kestvus sõltub täiesti kasutamisharjumustest ja riietest. Lühikesed otsad(sisse välja koguaeg), taguotsa keerutamine istmepeal (istud sisse ja keerad ennast rooli), põlvedega istmepeal, lapsed ja loomad jalgupidi, kahekesi ühe istmepeal (mõneljuhul võib ka seda ette tulla :)), niiskus - kõik see eelpool mainitu hävitab kiiresti. Teksad, teksatrukid ja needid teevad väga lühikese ajaga 1:0.

Tean inimesi, kes sadu tuhandeid sõitnud e30-tega ja ei ole istmetega probleeme :)

 

Nb! Pildil olev kõrvalistujaiste vajab ka juba tegemist, enne kui hilja.

 

Edu valikutes ja otsingus!

  • Meeldib 1
  • Aitäh 1
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 1

Üks variant oleks kuulutustel silma peal hoida ning jupihaaval istme või terve salongi materjal kasutatud tükkidest kokku koguda. Vana riidega on aga see probleem, et UV on juba jõudnud tööd teha ja ka vahetatud riie ei pruugi eriti kaua kesta. Minu autol said 2016. aastal esiistmed õmmeldud ning kuigi ei ole palju sõidetud, on juhiistme seljatugi jälle narmendama hakanud.

Raha eest saaks ilmselt uut riiet ka osta.

Natukese otsimise tulemusel leidsin näiteks sellise lehekülje: https://www.oldtimer-textiles.de/polstermaterial/audi-neu/bmw-neu-1/.

 

Pidin ise küll pettuma, sest r4 mustriga Anthrazit riiet kirjas pole, kuid sealt nimekirjast Velour Diagonal Hellgrau paistab sinu istmeriide moodi olevat. Võib-olla on ta tänaseks otsas, aga ehk tasub küsida. Iseasi, kui palju raha tahetakse. Uue riidega on see võimalus ka, et kui ainult juhiiste teha, võib ta teist värvi jääda, sest uus riie pole ära pleekinud.

 

Mis õmblemisse puutub, siis enda esiistmed lasin Tartus Christonis teha ning jäin tulemusega rahule. Teadjamad ehk leiaksid mingeid möödalaskmisi, aga minule paistab originaaliga äravahetamiseni sarnane.

  • Aitäh 1
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tõepoolest häirib see niidijupp nii palju silma, et raatsite nii ilget pappi istmekaltsu sisse matta, kui teada värk, et paari aastaga selle juba ribadeks lebotate? Riiulisse võiks ju võtta, aga mina küll sisse ei raatsiks õmmelda. 😀

 

Saan aru, et jah varsti on see iste täitsa katki, aga siiski. Tundub suletud nõiaring selle tekstiiliga olema.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tere head foorumlased!

 

Ei hakanud uut teemat tegema, kuna ka minu masina puhul tekstiilistmete taastamine mõttes, ilmselt mitte kohe kuid mingil hetkel on see möödapääsmatu.

Tegemist siis sinise tekstiiliga mis esmapilgul tundub hall kuid tegelikult on siiski sinine!

Eelnevatest postitustest leidsin ka sealt saksa lehe pealt taolise kanga ja saatsin päringu, kas kellelgi foorumlastest võiks olla olemas seda kangast või korralikke istmeid?

https://www.oldtimer-textiles.de/polstermaterial/audi-neu/bmw-neu-1/

Tundub et siit lehelt võiks tegemist olla selle kangaga:

BMW 500/13

Bestell-Nr: 500/13

Velour Stoff

Meterware

Breite: 1,40m

Kaschierung: keine

Farbe: Blau

Sain ka saksa firmalt konkreetse tekstiili näidisest pildi, tundub et peaks olema õige, kas keegi tegeleb või teab mis võiks olla reaalne materjali kulu ja ilmselt oleks mõistlik terve sisu teha üle mitte ainult esimesed istmed, siis kõik ilus ja ühte tooni.

Samas vin järgi näitab 

Upholstery (0276)

Tänud ette!

 

Päikest

Priit

IMG_20200906_103951.jpg

image_123927839.JPG

Muudetud , muutis Priit
Uus info
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus