Hüppa postitusse

Kalendri pildid 2013 arutlus


Metalheart

Soovitatud postitused

Tere,

Kuna siin Põhja-Eestis on maaliline talveilm moment siis käpelt rullid puhtaks ja teema pilte tegema.

Siis saame järgmisesse aasta kalendrisse mõne valge pilid ka.

Hakkan siis iga kuu up-i tegema, et vastavas kuus, kevad,suvi,sügis,talv saaks esindatud.

Mida suurema resoga ja max dpi-ga pilt seda parem, rohkem võib alati olla vähem on patt.

Autod puhtaks ja aasale sähvima.

Katsun siia uuendusliku hoorumi albumi nurka ka vaadata, ehk kannatab juba miskise kataloogi luua.

Ei aja niisama iba asi on tõsine, varsti on uus aasta käes ja siis on piltidega hambad.

Vähemalt olen algus teinud kaastulijaid eks näitab aeg.

kalendris

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Panen oma tähelepanekud ka siia...

Kardan, et e30 klubi siseselt on päris rakse tekitada olukorda, kus igas kuus hakkaks hääletama kalendrisse nn "kuu autot". kõige suuremaks probleemiks saab minu meelest autode ja kasutajate vähesus. Lisaks ei saa iga inimene endale selliseks olukorraks pädevat kaamerat ja fototöötlustarkvara muretseda. Kolmandaks tuleb auto fotole paigutada ka nii, et ilus saab. Palju läikivat pindla läheb kaotsi tänu just nn suvalise hetke klõpsule (mida näitab ka selle aasta kandidaadid ja kalender, kahjuks).

Teine küsimärk on meie ilm.... on aprilli lõpus nähtud üle auto käivaid lumehangesid ja detsembri viimastel päevadel +8 kraadi sooja, seega tulemus on jällegi nii-ja-naa.

Suurem osa siinsetest talvel ehk oma kõige kallima rulliga ei sõida (just sellega mida tahaks kalendril näha) ja seega koguneb kevadekuudeks pildi-le-tahtjaid hulgim ning talvekuudel pole kedagi võtta - tulemusena jällegi kvaliteet kannatab.

Fotodega ka selline asi, et täisresoga pilt peab kohe jõudma tegija kätte. Foorumi albumisse või a la pilt.ee-sse kogumine pole hea mõte, siis on lõpuks alles ainult foorumisuurusega paberil kasutuskõlbmatud fotod. Üldiselt pole kalendriresoga fotot mõtet vaatamiseks üles laadida, sest keegi seda alla laadida ikka ei viitsi (suurusjärk ju töödelduna üle 50mb).

Kui me paneme nüüd kokku eelnevast tekstist vähemalt 2 olukorda, siis korraliku asja saamine on võimatu. Kalender peaks olema igas kuus kena vaadata ja igale vaatajale hea emotsioonit looma, mitte tekitama olukorda, et "jess.... minu auto pilt on järgmise kuu peal - küll on ilus kena ja sile :P" ning kõrvalseisev vaataja ei kergita kulmugi. Kalender peab minu meelest olema ühtne ja läbi kuude omama sama (foto)käekirja.

Minu ettepanek oleks

1. Organiseerida vastavalt aastaajale (4x aastas näiteks) üks seltskondlik pildistamine, kus on korralik fotograaf koos korraliku (peegel)kaameraga ja ka korraliku klaasiga. Alternatiiv oleks fotograaf organiseerida korralikumale koosviibimisele ja püüda teist enne piltide tegemist mitte täis joota.

2. Pisut vaeva näha ja tekitada stuudio moodi asjandus. Iseenesest selleks palju pole vaja - ruum, ruum koristada, valgustus ja häid ideid jällegi pädeva fotograafi poolt. Meeldis jubedalt aastaid 4-5 ehk tagasi EBK juhtfiguuride poolt organiseeritud pildistamine kodusel teel valmistatud stuudios. See oli tõepoolest kalender, kus uurisid iga kuu masinat tükk aega ning mitu korda.

Palun ärge kohe pooma hakake ;)

Muudetud , muutis Lauri_L
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Hea et vastukaja on tulnud.

Stuudio lahendus on hea mõte, korraldada miskis pisikeses angaaris näiteks miskine kevadine kokukas ja sinna paar lampi ja variu laenata ei ole ju hull.

Iseasi kas just nüüd fotorgraafi tasulist vaja on.

Mul on omal ainult Canon EOS mis igan es 40s vst oli.

Nendel kõigil juba väga tugevad automaatseaded, et teeb isegi siis hea pildi.

Muidugi ülevalgustamise näeb ise ainult ära aga see selleks.

Veel ideid kuidas asja lahendada oleks hea.

ps. eix22 su riista tagant vaade lumisel teel oleks pidanud olema ikka kalendris aga see on minu isiklik traagika.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Pohkel see profikaamera võiu asjad, isegi käepärasemad peegelkaamerad teevad automaatseades okei pildi.

10MG kaamera suudab mälukaardile talletada ikka 10-kond pilti ikka, sealt saab lambi all valida kas siis kõige teravama, kõige vähem ülevalgustatud pildi vms.

Kolmapäeval saavad rullid kokku, lund on, autod puhtaks . Jaanuari -Veebruari missi pilt ju ...

Pole vaja staar metrooseksuaal piltniku.

Eks jõuab neid pilidistamisi lavastada muul ajal ka.

Tehke midagi, Jaanuar pooleli juba varsti on Jaanipäev ja lund leiab ainult Keila Terko tagant söe hunniku alt...

Tehniline UP

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Tere

Pakuks ka ühe idee välja.

Äkki võiks ära unustada selle talve ja ilma teema, sest paremate pillidega talvel siin ei sõideta ja mõnest väga ilusast autost ei pruugi head pilti tulla talvel. Nagu Eix enne juba siia kirjutas tegi ta talvepilte küll, kuid ei sobinud.

Nimelt ma pakuks välja, et võiks pildistada igat autot 3x. ehk eest nurga all, tagant nurga all ja salongist (kas juhikoht, küljepealt vms) . Seejuures jääks esiosa pilt nagu peapildiks ja tagaosa, ning salongi pilt kõrval väiksemana (pool lehte esiosa, teine pool salong + tagaosa). Hääl nagu tervele autole (3 pilti). Tähtis oleks piltide ühtne joon, et kõik autod oleks enamvähem samast stiilis pildistatud. Üks variantidest oleks vb olla teha need pildid kõik koos ja ühte moodi nagu eelpool samuti mainiti või teeb igaüks ise ja seejuures võiks jääda pildistamise kaugus ja nurk omaniku enda valida.

Kokkuvõttes midagi sellist nagu autoreklaamides

Umbes midagi nii:

nle8g7.jpg

2uxz0qg.jpg

2uieq39.jpg

Sellisel juhul pääseks kalendrisse foorumi 12 parimat autot, ning oleks neid huvitav vaadata,

aga see on vaid üks mõtetest.

Salongi pilti võiks ka katuseluugist teha, kuid seda kahjuks kõigil autodel pole

E30_M3_dash_late.jpg

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Ma arvan et küll neid talve pilte ka leidub .Ega see auto ei peagi nii läikima ja lakutud olema kui see pilt on tehtud.Peasi et on korras midagi ei riipu ega tolkne kuskilt. Kõik ei ole talvel peidus.Hääletus peaks lihtsalt olema vastavalt aasta ajale.Mitte siis järjestus häälte järgi.

Mul meeldis see valge auto pilt mis oli kruusatee priitsmetest määrdunud ja seisis tee ääres.Aga see et väiksed pildid äärtes sisust jne.võiks olla ka jah.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

üks aasta oli miski ralli kuut lumes külg ees situatsioonis. Ka pole ju paha :lol:

Ei pea ju talves piltiluspilt olema kui kasvõi teemasse läheb.

Aga too aasta tõi snoop lihtsalt pildid ja ise valisin kujundamisel kes mis kuhu.

Demokraatia enam nii ei saa:P

Kolme pili idee on hea aga see nurkade teema läheb piiravaks, loovalt ainult mingist kärukonksu ämbrist võib ka olla

Muidu on kaksteist kuud eest nurk tagant teine nurk:S

Ah minu arvamus jälle.

Iga kuu hääletama on ka imelik hakata või ei ole?

Meil pole aegagi nii palju kellegil et neid pilte hääletamisele tuleks mitmeid üldse.

metal

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Ma ei mõelnud, et ühe nurga alt peab tegema, seda oleks võimatu ka teha, kui igaüks ise oma pilte teeb. Mõtlesin seda selle all, et keegi eelnevalt pakkus, et teha kõik koos kuskil, et siis igat autot pildistataks sama moodi. Selle idee heaks küljeks oleks see, et kõik oleks ühtlase kvaliteediga, samas miinuseks vast see, et autosi kokku saada üldse 12.

Teise mõttena tahtsin öelda, et tekiks midagi auto reklaami sarnast, kus 1 pilt oleks kusagilt eestpoolt, 2. tagant poolt, selleks et ei oleks ühte ja sama pilti mingi ühest otsast või küljest. Vähemalt 1 pilt võiks olla salongist, sest tahaks näha, millised need autod seest on.

Võib olla oleks parem mõte 1 väljast, 1 kapoti alt ja 1 salongist ;) Seda millise nurga alt ja kuidas oleks pildistaja enda valida. Hääletaks siis tervenisti auto poolt, mitte konkreetse pildi. Selline variant pakuks huvi nii mootori poolest, kui ka sisu poolt. S.t iga kanditaat esitaks 3 pilti (autost, mootorist, salongist)

Piltide jaotuse all mõtlen midagi sellist nagu see uue F30ne reklaam

2012-bmw-3-series-sedan.jpg

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Hääletamise kohapealt ma ei teagi mida teha.

Iga kuu jaoks eraldi hääletamist korraldada vist ei saaks nagu EBK-s on, sest siin on palju vähem autosi. Seetõttu tuleks ikka leppida vist üldise hääletamisega

Muudetud , muutis oppi
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 2 nädalat hiljem...

Minu isiklik arvamus on küll selline et kalendri kuu pilt peaks olema vastavalt aastaajale. Mul ja ma arvan et ka paljudele teistele on imelik vaadata ntx jaanuari kuu pilti millel ilutseb siga madal e30 cabrio kuskil looduskaunis kohas katus maas ning seal pole kübetki lund ja pildi taustast võid välja lugeda, et tegu on juuli kuu keskpaigaga +30C sooja. <_< Mitte et pilt halb oleks või auto kena aga just see, et too pilt ei kajasta ju jaanuari. Mida mina vaikselt juba täheldama olen hakand on see, et meie kalendrites hakkavad autod vaikselt korduma, sest alati kui hääletus toimub siis pingereas on jälle need samused meie klubi maasikad mida me kõik juba näinud oleme. Sopased ja mudased, lumised, ekstreemsed või muud säärased olud võiks tsipa rohkem midagi tähendada kui auto selle pildi peal. Mitte, et seal nüüd mingi põllurallikas peaks peal olema vaid too e30 ei pea nüüd ilge maasikas olema ja läikima rämedalt.

No offence aga selline on minu arvamus!

Ranno

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Mul on just põllurallikas ja ehitan seda aegamisi.

Vahet seal on mis auto seisukord on, ma ajan oma põllurallika ka hea resoga kamera ette ja vallaid lund üless keerutama.

Peaks hea saama, töötan selles suuna:P

Sest ma pole siin ühtegi pilti veel näinud rullist mis tahes seisukorras talvises olekus:P

Kõik ahujeitavad aga pilti pole küll näinud, mu omaomal pole veel karpi küljes ise ei saa veel külge ette...

Aga siin ju kümmetuhat beemwee kasutajat ja vähemalt 30 on ju auto B)

Miks mitte vinti anda, kuskil eemal kohas.

Püha politseionu, kirjutaja ei vastuta kodanike tegude eest, isegi kui nad vöäidavad, et ma õhutasin nad selleks....

A

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus