Hüppa postitusse
  • 0

Auto ei vasta ARKi nõuetele rehvimõõdu pärast


kkeskyla

Küsimus

Tere!

 

Probleem nimelt selles, et tõin endale väljamaalt E30, mida läksin ARKi arvele võtma.

Sain otsuse, et auto ei vasta nõuetele, kuna all ei ole need rehvid, mida tehas ette näeb (all olid 185/65 R14)

Ning anti list n-ö "õigetest" suurustest:

195/65 R14

200/60 R356

175/70 R14

205/55 R15

 

Käisin ka United Motorsist küsimas, et äkki nad oskavad aidata. Ei osanud.

 

Minu küsimus seisneb nimelt selles, et ega kellegil velgedele peal mõnda vastavat mõõtu talvekaid ei vedele, kes juhuslikult Tallinna kandis elab? Äkki saaks paariks tunniks rehve laenata, pärast koos paari sikspäkiga tagasi tuua .. Sain autoga kolm ringi rehve kaasa ja ei näe mõtet veel neljandat osta.

 

Aitäh.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Sellele küsimusele on 18 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

A miks ei peaks mahtuma?

Pigem tahaks näha seda klounaadi kõrvalt, ime et musta numbri komisjoni veel sinna angaari kokku pole aetud. 175/70R14 ja 185/65R14 vahe on ju niiiiiiii kolossaalne ja liikluses megaohtlik. Ametnik ei tohi aga lubada seda, muidu jääb süda kripeldama.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Kui sa ei leia, siis anna teada, ma pmst saaksin anda sulle, aga siis ajutiselt vaja enda auto alla miskid veljed + rehvid saada.


Aga ehk saad kelleltki, kel rehvid/veljed n-ö garages seismas.

Muudetud , muutis TrvP
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Nii ongi jah, aga samas oleneb kelle juurde satud. Minul oli sellest esimene kord hull jama Sauel, kui arvele tahtsin võtta. siis oli 205/50 R16. Ütles, et kui järgmine kord mittevastavate ratastega tagasi tulen, siis läheb komisjoni. Mootorivahetusest ei hakka rääkimagi. Samas sattusin teisel korral Tallinnas jumala normaalse teenindaja otsa, kes lihtsalt viitas, et 185/60 R15 rehvidega ei pruugi ülevaatuselt läbi saada, kuna kirjade järgi ei tohiks neid all olla. Suurt numbrit ei tehtud. Samas minu järgi oli üks Golf 2 mille rattad koopast välja turritasid ja tollele tüübile viidati et niimodi ta ülevaatust ei läbi, aga oma paprid sai ikka kätte

205/55 on tehase mõõt R15 velgedega, nii et sobib väga hästi.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Jiah, nussisid mind ka sellepärast, ossin eraldi sellepärast 14" plekid ja 195/65 rehvid.

 

Kui huvi siis saan laenata. Ette vaja flantse et need plekid alla läheksid , muidu lähevad vastu supporti.

 

Nad isegi nõua seal, et sul oleks talverehvid all, ei huvi neid isegi muster. Nende jaoks tähtis vaid, et mõõdud oleks õiged.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Nemad vaatavad ikka tüübikinnituse järgi mis tehas sinna ette on näinud.

Ja see ,et kellegil kuskil ei tea kus riigis see suvaline mõõt passi pandud see tundub mingi tutvuste teema rohkem.

Ja omakorda siin ametnike tegemata töö,et seda sealt ära pole võetud.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Natuke pilli lõhki ajamine on see rehvimõõdu teema tõesti mu meelest ka. Kui see mõõt numbri võrra siia-sinna erineb, aga diameetrilt jääb rehv ikkagi tehase mõõtude lähedale, siis ei tohiks ju häda väga miskit olla. On ta nüüd 195/65/R14 ; 195/60R14 või 175/70R14 mis tehas ette näeb, siis näiteks 185/65R14 võiks ju ka lubatud olla, mis jääb sinna tehasemõõtude vahele. Samamoodi 205/50R16 on suuruselt sarnane, kui 205/55R15 aga pole lubatud, kuna tehas pole seda mõõtu märkinud. Saan aru et täielik overkill, kui veljed on meeletu suured/laiad/väljaulatuvad, niiet auto kabariidid juba muutuvad, oleks keelatud, aga selline väike erinevus võiks ju küll lubatud olla. Rehv on ikka ümmargune ja veereb ikka samamoodi ju :D Nagunii tänavatel liigeldakse natuke erinevate mõõtudega, kui tehas seda ette näeb. Ei tea, kui kaugel see aeg veel meie politseiriigis olla võib, kui vale rehvimõõdu pärast kordusülevaatusele saadetakse :D

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Tutvuseid sees ei olnud ja auto sai passi siis diameetrilt ja laiuselt natukene väiksemad rehvid kui siin üleval antud pildil. ja kui seda tahta nüüd muuta, siis öeldaks,et ei saa kuidagi moodi teha, mis kuradima mõttes ei saa,  ise kirjutad ju need nrid sinna, umbluu.

rehvimoodud.jpg

Muudetud , muutis Toivoku
  • Haha 1
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus