Hüppa postitusse
  • 0

Auto värvimin ja selleks kuluv värv ja muu info.


Greger

Küsimus

Tere !

Soov siis oleks saada infot auto värvimise kohta. Ehk on kellelgi siit foorumist häid soovitusi värvi valikule hinnas, tootjas, vb on kellelgi mõni hea tuttav maaler või oskab nii sama soovitada head kohta kus tehakse head tööd.

Siis oleks vaja teada palju värvi kulub, mis sinna oleks veel juurde vaja. Autoks siis mida ikkagi värvitakse on E30 nign soov on värvida ikkagi koguauto nii seest kui ka väljast, ning kapotialt ja pagasnikust. Ehk siis anda kõigele uus ilus värv.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Sellele küsimusele on 19 vastust

Soovitatud postitused

  • 0

See värvi kulu oleneb kõik sellest, mis värvi kasutada ja mis tooni autot värvida tahad ja hind oleneb samuti sellest kus värvida autot tahad ja kui põhjalkult. Ma usun et kui korralkus autovärvi töökojas sellist tööd teostada siis küsitakse alates 1300.- aga on ka kindlasti odavamaid kohti.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Auto värvimine pole nii lihtne midagi kui alguses tundub, kui varem kogemust pole siis ei maksaks ise tegema hakata. Kindlat värvi kogust ei saa kunagi öelda, sest erinevatel värvi firmadel on erinevad värvid, erineva viskoosusega (kui vedel värv on). Isegi oleneb värvi toonist palju värvi läheb, näiteks must värv katab paremini kui valge. Värve on veebaasilisi ja siis lahustibaasilisi. On olemas talvalised pinnakad, siis on värv pluss lakk jne. Pinnakas on kõige odavam aga värv tuhmub kiiresti, et läkivat saada tuleb iga paari aasta tagant poleerida. Lakialused värvid on laias laastus poole kallimad, kuid kestavad kauem värskemad. Et kindlat kogust teada saada vaja teada mis värvi tahta. Näiteks hästi tuntud auto värvi tootja on DuPont ja Glasurit jne. Erinevatele värvidele lähevad erinevad krundid. Ma ka 100% kõike ei tea aga seda peab põhjalikult uurima. Näiteks kui autopahtel on juba kaua ilma värvita seisnud tõmbab see endasse niiskust ja mustust sisse ja see tuleb uuesti maha nühkida ja pahteldada, seal palju väikseid nüansse mida peab teadma.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Lisaks veel Andry jutule, et värve jms kogu kremplit ei tasu kokku seisma osta, kuna asjad lähevad peeti.

Teiseks, kui värvi väheks jääb tuleb otsast alustada, seega tasub asja osta varuga.

Juhtus ka Andry autoga se äpardus, et värvi jäi 1x väheks, sest arvuti järgi segatud keskmise suurusega autole, kuid sellisel juhul pole arvestatud ei stangesi, uksesise ääri ega muud sellist. Ja asi tuli otsast uuesti teha.

Lisaks veel, kui täiesti perfektset tulemust tahta tuleb kõik uksed jms tiivad jne auto küljes värvida, muidu jääb vahe näha, aga suuremjagu inimesi seda ei näe, seega suhteliselt ükskõik.

Ja koht peab olema täiesti tolmu vaba

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Kõik õige aga minu arust on ikka nii, et kui paremat tulemust tahta siis tuleb kõik tükid ikka eraldi värvida sest nii ei hakka värv jooksma ja jääb igale kumerusele ühtlasem kiht. Tooni erinevus jääb siis kui sul ei ole kogu värv ühe korraga valmis segatud ja pead värvi juurde tooma. Sest uuesti segades võib tekkida tooni erinevus. Pinnakaga eraldi värvides tooni erinevust ikkagist ei tohiks tekkida. Seda saad vennalt üle küsida.

Metallik värve ja neid peab küljes värvima sest püssi kaldest oleneb see kuidas tera ka jääb või midagi sellist.

Parem siin teemal rohkem sõna ei võta, ega ise pole selles asjas üldse kogemust, lihtsalt mida kuulnud olen või kuskilt meelde jäänud. Ise värvimise juures otsast lõpuni olnud ainult enda punasega, varemad kokkupuuted väiksemad. Kui milleski eksin siis vabandan.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 0

Krundi hinnad on alates 10 kuni 25 euri liiter. Need 40-55 eurised väevid on kõige tavalisemad värvid kuhu lakk ei lähe peale. Laki alused värvid on poole kallimad ja lakki liiter on juba ise kuskill 40 euri. Auto värvimise peal ei ole mõtet hakata igat 10et euri kokku hoidma, nagu ennem mainitud siis olen ise selle pärast vastu pükse saandu. Kasutage kalleid ja kvaliteetseid pahtledi, krunte ja värve siis kindel et pärast ei mullita midagi üless, ei kooru maha ja kestab kauem.

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus