Hüppa postitusse

M: BMW 324td / 1989 / sedaan


Lauri_L

Soovitatud postitused

Püüaks seekord pakkuda oma kauaaegset hobiautot. Kuna garaažis kaks kohta ning kaks autot on pidevalt talvekorteris, siis uue võimaliku hobiauto ootuses oleks vaja nii ruumi kui pisut raha.

Auto teema siin: http://foorum.e30.ee/teema/152-bmw-324td-lauri_l/?page=1

Auto ise:

BMW 324TD, väljalaskeaasta 1989, sedaan, manuaalkast.

Värvuseks hall metallik, mootor 2.4TD 85kW (diisel).

Auto on säilitatud originaalina niipalju kui võimalik ning tulnud tehasest üsnagi rikkaliku lisavarustusega.

 

Lisad:

Originaalsed riidest sportistmed. Istmed terved, polstrid terved.

Originaalne shadowline

Esimsesed elektriaknad, tagumised manuaalsed

Elektriline katuseluuk

Kohtvalgustitega salongipeegel

Rulookardin tagaaknal

Väike originaalspoiler tagaluugil

Klaasipesudüüsid soojendusega*

Välispeeglid soojendusega*

Originaalne teisaldatav veokonks

Tagaistme käetugi

Sportrool (nahk kehvapoolne)

Tehasest tulnud originaalis M-vedrustusega (võin terminoloogiaga eksida)

*selle info pean veel igaks juhuks üle kontrollima

Loomulikult ka ABS, check control, el.peeglid ning roolivõimendi.

Olemas saksakeelset kirjandust ja tehasevarustust (tõkisking, tungraud, ohukolmnurk, võtmeid jne). Täpsemalt peab autost järgi vaatama, mis seal on (hetkel ise Eestist eemal).

All harvaesinevad, tavalisest laiema randiga 15“ kärgveljed.

 Autos sees retro Blaupunkt kassett-stereo. See on hilisem paigaldus.

Masin ise läks mäletamistmööda seisma talvekorterisse (kuiv garaaž, kus temperatuur ei lange alla +5 kraadi) 2010 lõpus. Seisis seal kuni 10.2015 ehk peaaegu 5 aastat. Kui kaks kuud tagasi panin aku peale, siis käivitus koheselt ning töötas kohe algusest ilma kõrvalnähtudeta. Seda siis 5a vana kütusega ning pärast 5a seismist. Käivitamise põhjuseks oli auto garaaži vahetus. Uude kohta läks auto puksiiri peal, kuna kindlustus ja ÜV puudusid.

Auto ostsin 2008 alguses. Kohe sai tehtud konserveerimise eesmärgil pisut keretöid. Seda mitte sellepärast et auto oleks roostes või käest ära olnud, vaid sellepärast, et auto säiliks paremini (pisemaid olmemõlke ja kriimustusi oli). Värvija tõmbas nn seeliku selga, katus jäi värvimata. Ütlen kohe ära, et värvimistööd ei olnud super-hüper kvaliteediga, sest see polnud eesmärgiks. Värvkate siiani kena, läikiv ja sile. Kuskilt midagi ei kooru, värv ei vooola ega narmenda. Lihtsalt pisidetailidele ei hakanud tähelepanu pöörama.

Mootor sai samuti üle vaadatud (pikemalt auto teemas) ning kõik vahetamist vajav sai vahetatud. Peaaegu kõik kuluvad silladetailid said vahetatud, alla uued -40mm vedrud ning kõik uued kvaliteetsed amortisaatorid. Kõik vähegi ligipääsetavad ja ligipääsematud detailid said kenasti korrosiooni ennetava töötluse. Pärast kõiki neid töid sõitis auto ca 2,5 aasta jooksul kokku alla 10000km, enne kui 2010 seisma jäi. Talvel ega poriste ilmadega ei sõitnud, püüdsin vältida ka sajuseid ilmasid. Enne ja pärast väljasõite sai auto ikka korraliku käsipesu.

Põhimõtteliselt ei ole auto funktsionaalne ega visuaalne pool kuni tänase päevani muutunud. Äärmiselt silmapaistev masin on. Väike tiir, mis sai 2015 tehtud tõestas, et sillad on endiselt tihedad, kolnad-naginad puuduvad ning mootor on äärmiselt jõuline. Lust sõita.

Paljude e30-te mureks on kere. Kui selle auto vaatab üle tõsine autop....st e30 aktivist, siis saab see auto ilmselt hinnagu „hea“. Mina, kui keskmisest pisut vähem tõsisem e30 huviline, hindan kere seisuokrra väga heaks. Arvestades turul pakutavaid autosid, on kere seisukord suurepärane. Pmst saab igaüks sellega kohapeal tutvuda. Koopaääred roostevabad ja taastamata, karbid roostevabad ja taastamata, tõstekohad roostevabad (luubiga nüüd viimane kord päris ei uurinud) ja taastamata. Uksed käivad nagu uuel autol. Ainuke koht, mille üle nuriseda saaks, on tagumine veoaas, mis oli juba ostes kehvake ning mille taastamisprotsessis sai paar viga tehtud.  Seega oleks see koht, mille kallal annaks pisut nuriseda. Loomulikult pole auto uus, kuid korrosiooni (st selle olulise puudumise) poolest on tegemist suurepärase isendiga. Ahjaa, üks (või oli kaks) veljekapslit puudu. Vähemalt üks läks vargapoisi saagiks. Mõned pisemad kivitäkked ja kriimud siin-seal. Antenn vigastatud (jällegi vandaalid parklas).

Mootor toimetab hästi. Peal on nn mehaaniline pump, mis oli seal juba eelmise omaniku poolt. Ei hakanud ümber vahetama, kuna otsene vajadus puudus. Seega tuleb arvestada, et tahhomeeter ei tööta. Oma lolli vaimusünnitusena sai autole peale pandud elektriline ventilaator (oli tol ajal popp ja noore poisina tahtsin ennast tõestada). Selle annab kenasti ära kaotada. Tegelikult ajasingi sellele juba küüned pisut taha. Muus osas on minu mäletamist mööda asjad originaalsed.

Välisviimistlusest sai autole värvimise käigus paigaldatud originaalsed karbikatted koos kõigi originaalkinnitustega ning need värvitud kere värvi. Esimene põllelisa on samuti värvitud kerega sama värvi. Esimesed suunatuled on järelturu kaup.

Kõike kindlasti nüüd kirja pandud ei saanud. Huviline tuleb vaatab oma pilguga asjad kohapeal üle. Auto asub Harjumaal Vääna-Jõesuus.

Auto hinnaks olemasolevas konditsioonis 3800€. Ei tingi millegi arvelt. Proovisõitu sellise ilmaga teha ei saa, garaažis saab käima panna ning takseerida niipalju, kui süda lustib ja ruum võimaldab. Mingisuguseid garantiisid ei anna ega hiliseimaid pretensioone ei rahulda. Vahetust ei soovi. Kaasa mõningad uued varuosad, mis riiulil.

 

Kontakt ja lisainfo:

Info(at)fumatek.eu

+372 52 64 654

Telefonile saan vastata alates 22.12.15. E-posti teel kättesaadav juba praegu.

Auto ei ole müügis tähtajatult. Kui silmapiiril olevad „uued“ hobiautod ära lähevad või kui soojad ilmad kätte jõuavad, siis müügist maha.

Kahjuks paremaid pilte hetkel ei ole. 

Mõned vanemad pildid leiab veel siit: https://picasaweb.google.com/OdorlessCurves/VanaHallBMW324tdSugis2008

IMG_6510.jpg

IMG_6517.jpg

IMG_6524.jpg

IMG_6542.jpg

IMG_6544.jpg

IMG_6545.jpg

IMG_6564.jpg

IMG_6567.jpg

Muudetud , muutis Lauri_L
  • Meeldib 4
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 5 nädalat hiljem...
Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus